Σκάνδαλο εξοπλιστικών: Σήμερα η δεύτερη ημέρα της κατάθεσης Κάντα

Σκάνδαλο εξοπλιστικών: Σήμερα η δεύτερη ημέρα της κατάθεσης Κάντα

Φέρεται να ομολογεί την ύπαρξη ακόμα 2 εκατ. δολαρίων - Κατονομάζει πέντε νέα πρόσωπα, εκπροσώπους εταιρειών οπλικών συστημάτων που δωροδοκούσαν στην Ελλάδα

Σκάνδαλο εξοπλιστικών: Σήμερα η δεύτερη ημέρα της κατάθεσης Κάντα
Σήμερα θα συνεχιστεί για δεύτερη ημέρα η μαραθώνια απολογία του Αντώνη Κάντα που ξεκίνησε την Τρίτη 
ενώπιον του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, ο οποίος
διερευνά την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων. 

Κλείσιμο
Στην απολογία του ο Κάντας, σύμφωνα με πληροφορίες, αποδέχεται ότι τα 14 εκατ. δολάρια είναι δικά του ενώ φέρεται να ομολογεί και την ύπαρξη ακόμα 2 εκατ. δολαρίων, ποσό άγνωστο σήμερα στην ανάκριση. Επίσης κατά τις ίδιες πληροφορίες ο κατηγορούμενος φέρεται να κατονομάζει ενώπιον του ανακριτή πέντε νέα πρόσωπα εκπροσώπους εταιρειών οπλικών συστημάτων τα οποία, όπως φέρεται να λέει, δωροδοκούσαν στην Ελλάδα. Ακόμη αποκαλύπτει κατά τις ίδιες πληροφορίες άγνωστες παραμέτρους στην υπόθεση των εξοπλιστικών στον ανακριτή. 

Όσον αφορά το επίμαχο ποσό των 14 εκατ. ευρώ, τα χρήματα αναμένεται να κατατεθούν, σύμφωνα με τους συνηγόρους του, σε λογαριασμό υπέρ του Δημοσίου που έχει ανοιχτεί από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και έχει την έγκρισή του υπουργού Οικονομικων, Γιάννη Στουρνάρα.

Ο Κάντας συνελήφθη όταν σε τράπεζα της Σιγκαπούρης εντοπίστηκε ποσό 13,7 εκατομμυρίων δολαρίων σύμφωνα με έγγραφο της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος που έφτασε στην εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. Σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο το ποσό έφτασε στη Σιγκαπούρη μέσω δυο off shore εταιριών με εμφανιζόμενο διαχειριστή τον Αντώνη Κάντα.

Ο Κάντας είχε διατελέσει αναπληρωτής γενικός διευθυντής εξοπλισμών το διάστημα 1996 – 2002 και ήταν ο δεύτερος στην ιεραρχία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας μετά τον καταδικασμένο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος πρώην γενικό διευθυντή εξοπλισμών Γιάννη Σμπώκο. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης