Δείτε φωτογραφίες από τη βραδινή πορεία μνήμης για τον Γρηγορόπουλο

Δείτε φωτογραφίες από τη βραδινή πορεία μνήμης για τον Γρηγορόπουλο

Η πορεία επέστρεψε στα Προπύλαια αφού πέρασε από την Πλατεία Συντάγματος - Δεν σημειώθηκαν εντάσεις - Έντονη και πάλι η αστυνομική παρουσία

Δείτε φωτογραφίες από τη βραδινή πορεία μνήμης για τον Γρηγορόπουλο
Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 8 το βράδυ, χωρίς εντάσεις, η πορεία φοιτητών, πολιτικών νεολαιών και αντεξουσιαστών για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου το Δεκέμβριο του 2008 από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Η πορεία έχει φτάσει ξανά στα Προπύλαια, απ' όπου και ξεκίνησε, με την τροχαία να έχει διακόψει την κυκλοφορία στους κεντρικούς δρόμους του κέντρου της Αθήνας.

Κλείσιμο
Όπως και η πρωινή πορεία έτσι και αυτή πραγματοποιήθηκε κάτω από έντονη αστυνομική παρουσία.



Κάλεσμα για την απογευματινή πορεία απηύθυναν ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.
Νωρίτερα το πρωί περίπου 2.000 διαδηλωτές, στην πλειονότητά τους μαθητές, πραγματοποίησαν πορεία από τα Προπύλαια προς τη Βουλή.

Η πορεία ολοκληρώθηκε με επεισόδια όταν λίγο μετά τις 14:00, την ώρα που η πορεία επέστρεφε στα Προπύλαια, ομάδα περίπου 200 διαδηλωτών πέταξε πέτρες, νεράντζια και άλλα αντικείμενα κατά των αντρών των ΜΑΤ, οι οποίοι βρίσκονταν στην οδό Κοραή.



Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών και στη συνέχεια προχώρησαν σε μια πρωτοφανή κίνηση περικύκλωσης των διαδηλωτών τους οποίους εγκλώβισαν στα σκαλιά, μπροστά από την κεντρική είσοδο του κτηρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μάλιστα, ανάμεσα στους διαδηλωτές που βρέθηκαν υπό αστυνομικό κλοιό ήταν και αρκετοί δημοσιογράφοι.

Έπειτα από διαπραγματεύσεις μεταξύ των αστυνομικών με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μπάρκα, Γιάννη Σταθά, Βαγγέλη Διαμαντόπουλο αλλά και συνδικαλιστές, επετράπη αρχικά στους δημοσιογράφους να αποχωρήσουν από το σημείο και στη συνέχεια, αφού πέρασαν από εξονυχιστικό έλεγχο, μπόρεσαν να φύγουν και οι εγκλωβισμένοι διαδηλωτές.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε τριάντα προσαγωγές, με τους προσαχθέντες να οδηγούνται στην Ασφάλεια για εξακρίβωση στοιχείων.










 
Φωτογραφίες: eurokinissi.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης