Πορεία για τον Γρηγορόπουλο - Οι αστυνομικοί περικύκλωσαν διαδηλωτές στα Προπύλαια

Πορεία για τον Γρηγορόπουλο - Οι αστυνομικοί περικύκλωσαν διαδηλωτές στα Προπύλαια

Τριάντα προσαγωγές - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο



Πορεία για τον Γρηγορόπουλο - Οι αστυνομικοί περικύκλωσαν διαδηλωτές στα Προπύλαια
Με επεισόδια ολοκληρώθηκε η πορεία που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο κέντρο της Αθήνας, για την συμπλήρωση πέντε χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Λίγο μετά τις 14:00, την ώρα που η πορεία επέστρεφε από το Σύνταγμα στα Προπύλαια, ομάδα περίπου 200 διαδηλωτών πέταξε πέτρες, νεράντζια και άλλα αντικείμενα κατά των αντρών των ΜΑΤ, οι οποίοι βρίσκονταν στην οδό Κοραή.

Κλείσιμο
Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών και στη συνέχεια προχώρησαν σε μια πρωτοφανή κίνηση περικύκλωσης των διαδηλωτών τους οποίους εγκλώβισαν στα σκαλιά, μπροστά από την κεντρική είσοδο του κτηρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μάλιστα, ανάμεσα στους διαδηλωτές που βρέθηκαν υπό αστυνομικό κλοιό ήταν και αρκετοί δημοσιογράφοι.

Έπειτα από διαπραγματεύσεις μεταξύ των αστυνομικών με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μπάρκα, Γιάννη Σταθά, Βαγγέλη Διαμαντόπουλο αλλά και συνδικαλιστές, επετράπη αρχικά στους δημοσιογράφους να αποχωρήσουν από το σημείο και στη συνέχεια, αφού πέρασαν από εξονυχιστικό έλεγχο, μπόρεσαν να φύγουν και οι εγκλωβισμένοι διαδηλωτές.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε τριάντα προσαγωγές, ενώ αυτή την ώρα επικρατεί ηρεμία στα Προπύλαια. Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια για εξακρίβωση στοιχείων.

Η πορεία για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 2.000 άτομα, ξεκίνησε λίγο μετά τη 1 από τα Προπύλαια και κατέληξε στο Σύνταγμα.

Επεισόδια σημειώθηκαν στα Προπύλαια και πριν ξεκινήσει η πορεία όταν ομάδα περίπου 30 κουκουλοφόρων επιτέθηκε σε άντρες της Τροχαίας, τραυματίζοντας μάλιστα τον Διοικητή της Τροχαίας Αθηνών.

Τα μέτρα ασφαλείας της Αστυνομίας παραμένουν δρακόντεια με δέκα διμοιρίες των ΜΑΤ στο κέντρο, ενώ κλειστοί είναι από τις 10 το πρωί οι σταθμοί του Μετρό «Σύνταγμα», «Πανεπιστήμιο» και «Ευαγγελισμός», με εντολή της ΕΛ.ΑΣ..

Επίσης, συγκέντρωση μνήμης για τον Αλέξανδρο έχει προγραμματιστεί στα Προπύλαια και στις 18:00, ενώ θα ακολουθήσει και πορεία στο κέντρο της πόλης. 























































Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης