Ανέστειλαν την απεργία οι καθηγητές – Ανοίγουν τα σχολεία

Ανέστειλαν την απεργία οι καθηγητές – Ανοίγουν τα σχολεία

Αναζητούν νέες μορφές δράσης καθώς η πλειοψηφία των καθηγητών δεν αντέχει να συνεχίσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις

Ανέστειλαν την απεργία οι καθηγητές – Ανοίγουν τα σχολεία
Κανονικά θα λειτουργήσουν από αύριο Πέμπτη όλα τα σχολεία, καθώς οι καθηγητές ανέστειλαν την απεργία, ύστερα από τη μικρή συμμετοχή που είχε καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες.

Οι καθηγητές εγκαταλείπουν την απεργία και αναζητούν νέες μορφές δράσης, στην πραγματικότητα επειδή η πλειοψηφία των καθηγητών δεν αντέχει να συνεχίσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις, που δεν οδήγησαν πουθενά.

Κλείσιμο
Στη συνεδρίαση που κράτησε έως αργά τη νύχτα οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ,ψήφισαν στην πλειοψηφία τους λευκά και αναστολή, ενώ δεν «πέρασε» η πρόταση για συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Την ίδια ώρα πάντως, πάνω από 100 σχολεία σε όλη τη χώρα τελούν υπό κατάληψη, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας. Οι περισσότερες καταλήψεις σε γυμνάσια και λύκεια είναι σε σχολεία της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, ενώ ακολουθεί η Πελοπόννησος και η Κρήτη. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Το υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται στην έκδοση Προεδρικού Διατάγματος βάσει του οποίου θα παρατείνεται το σχολικό έτος για τους μαθητές των σχολείων που καταλαμβάνονται για περισσότερες από τρεις ημέρες. Διαβάστε περισσότερα εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης