Νίκος Ρωμανός: Είμαι αιχμάλωτος πολέμου

Νίκος Ρωμανός: Είμαι αιχμάλωτος πολέμου

«Δεν θα υποβάλλω μήνυση στους αστυνομικούς που με χτύπησαν. Αποδέχομαι την ληστεία και τίποτε άλλο» αναφέρει ο 20χρονος μέσω του συνηγόρου του Φραγκίσκου Ραγκούση

Νίκος Ρωμανός: Είμαι  αιχμάλωτος πολέμου
Αιχμάλωτο πολέμου θεωρεί τον εαυτό του ο Νίκος Ρωμανός, ένας εκ των τεσσάρων συλληφθέντων για τις ληστείες στον Βελβεντό Κοζάνης.

Σε δήλωση, μέσω του συνηγόρου του Φραγκίσκου Ραγκούση, ο 20χρονος, ο οποίος ερευνάται για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», λέει πως τα κίνητρά του «ήταν πολιτικά» καθώς και ότι αποδέχεται την ληστεία «και τίποτε άλλο».

Μάλιστα, λέει πως  δεν θα υποβάλλει μήνυση στους αστυνομικούς που τον χτύπησαν.

Κλείσιμο
Ολόκληρη η δήλωση έχει ως εξής
:

«Τα κίνητρά μου ήταν πολιτικά. Θεωρώ τον εαυτό μου αιχμάλωτο πολέμου. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου θύμα. Δεν θα υποβάλλω μήνυση στους αστυνομικούς που με χτύπησαν. Επιθυμώ η κακοποίησή μου να ευαισθητοποιήσει τις συνειδήσεις των πολιτών. Αποδέχομαι την ληστεία και τίποτε άλλο. Θα ακολουθήσει πολιτική μου δήλωση, γιατί μόνο εγώ εκφράζω τον εαυτό μου και κανένας άλλος».

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., τα αποτυπώματα του συλληφθέντος ταυτοποιήθηκαν με αποτυπώματα στο διαμέρισμα, επί της οδού Σαπφούς 182, στην Καλλιθέα, καθώς και σε κινητά αντικείμενα σε διαμέρισμα επί της οδού Ελλησπόντου 53, στο Βόλο.

Τα εν λόγω διαμερίσματα χρησιμοποιούσε ως γιάφκες η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Ρωμανός ήταν φίλος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Μάλιστα ήταν δίπλα του το μοιραίο βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2008 στα Εξάρχεια.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης