Έκαναν φύλλο και φτερό τη γιάφκα των «Πυρήνων» στο Χαλάνδρι

Έκαναν φύλλο και φτερό τη γιάφκα των «Πυρήνων» στο Χαλάνδρι

Γκαζάκια, φωτοβολίδες και σφαίρες βρέθηκαν στο διαμέρισμα που βρίσκεται απέναντι από το θεραπευτήριο «Υγεία» - Εντοπίστηκαν στοιχεία που συνδέουν την οργάνωση με το χτύπημα στο Mall - Η κλειδαριά ήταν παραβιασμένη - Το σπίτι είχε νοικιάσει ο Νίκος Ρωμανός πριν ένα μήνα

Έκαναν φύλλο και φτερό τη γιάφκα των «Πυρήνων» στο Χαλάνδρι
Ένα κοντάκι καραμπίνας, μεγάλος αριθμός φυσιγγίων κυνηγετικού όπλου, μία εσωτερική θήκη πυροβόλου όπλου, 19 καψύλλια χρώματος καφέ, μία φωτοβολίδα θαλάσσης, 8 φιαλίδια βουτανίου (γκαζάκια) και άλλα αξιοποιήσιμα για τις Αρχές αντικείμενα  βρέθηκαν από τη μέχρι στιγμής έρευνα της αντιτρομοκρατικής που έγινε στο διαμέρισμα – γιάφκα της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», στα Σίδερα Χαλανδρίου, επί της οδού Ελ Αλαμέιν 19, απέναντι από το θεραπευτήριο Υγεία.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, στο διαμέρισμα εντοπίστηκαν στοιχεία που συνδέουν την οργάνωση με το χτύπημα στο Mall, ενώ φαίνεται ότι προσπάθησαν να διαρρήξουν το διαμέρισμα, αφού η κλειδαριά βρέθηκε παραβιασμένη.

Από χθες το βράδυ η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας της ΕΛ.ΑΣ έκανε φύλλο και φτερό διαμέρισμα, καθώς υπήρχαν πληροφορίες πως πρόκειται για χώρο που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της οργάνωσης ως γιάφκα. 

Το σπίτι είχε νοικιαστεί ένα μήνα πριν με πλαστά στοιχεία από το Νικόλαο Ρωμανό. Ο ιδιοκτήτης αναγνώρισε το πρόσωπο του Νίκου Ρωμανού ως το άτομο που εμφανίστηκε για να νοικιάσει το σπίτι.

Μάλιστα, τα αποτυπώματάα του Ρωμανού ταυτοποιήθηκαν με αποτυπώματα που βρέθηκαν τόσο στη γιάφκα επί της οδού Σαπφούς 182 στην Καλλιθέα σε σταθερό αντικείμενο όσο και σε αυτή του Βόλου σε μια σακούλα και σε μια εφημερίδα.

Επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομία το απόγευμα της Δευτέρας, τα αποτυπώματα του Μπουρζούκου έχουν ταυτοποιηθεί, κατά τη διάρκεια εξερεύνησης αντικειμένων - πειστηρίων, σε κατοικία επί της οδού 25ης Μαρτίου 8 στο Χαλάνδρι και την σε κατοικία επί της οδού Θεμιστοκλέους 72 στο Ν. Ψυχικό.

Πάντως, μετά την ολοκλήρωση της βαλλιστικής έρευνας που έγινε στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, διαπιστώθηκε ότι τα όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων δεν έχουν χρησιμοποιηθεί μέχρι στιγμής σε τρομοκρατική ή άλλη εγκληματική ενέργεια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, στο διαμέρισμα στο Χαλάνδρι βρέθηκαν:

'Ενα (1) κοντάκι καραμπίνας, μεγάλος αριθμός φυσιγγίων κυνηγετικού όπλου, μία (1) εσωτερική θήκη πυροβόλου όπλου, δεκαεννιά (19) καψύλλια χρώματος καφέ, μια (1) φωτοβολίδα θαλάσσης, οκτώ (8) φιαλίδια βουτανίου, τρία (3) κράνη μοτοσικλετιστή (2 λευκά και 1 μαύρου χρώματος), δύο (2) παντελόνια στρατιωτικού τύπου χρώματος μπλε, οκτώ (8) διευθύνσεις μονοκατοικιών και διαμερισμάτων προς ενοικίαση στη περιοχή της Αθηνάς καταχωρημένες μηχανογραφημένα σε φύλλα χαρτιού, διαρρηκτικά εργαλεία, δύο (2) πολυμηχανήματα, μια (1) συσκευή πλαστικοποίησης, ένας (1) υποδοχέας θυρών για συσκευές αποθήκευσης δεδομένων (usb sticks), μία (1) φορητή συσκευή αποθήκευσης δεδομένων (usb stick), ένας (1) πλαστικός αντάπτορας, μία (1) κάρτα αποθήκευσης δεδομένων, δύο (2) κενές θήκες κιθάρας, δύο (2) νάυλον τσάντες μεγάλου μεγέθους γνωστού πολυκαταστήματος, διάφορα ειδή ρουχισμού καθώς και διάφορα εξαρτήματα κινητών τηλέφωνων ( hands free , μπαταριές κ.λπ.).






Στο εδώλιο οι Μιχαηλίδης, Πολίτης για συμμετοχή στους «Πυρήνες»
Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της κάθισαν σήμερα ο Ιωάννης Μιχαηλίδης, 25 χρόνων, και ο Δημήτρης Πολίτης, 22 χρόνων σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».
Κλείσιμο

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας η πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοίνωσε πως ο 22χρονος Δημήτρης Πολίτης θα δικαστεί μόνο για το πλημμέλημα της οπλοκατοχής, καθώς, είχε κλητευθεί ως αγνώστου διαμονής και η ποινική δίωξη για τις κακουργηματικές κατηγορίες ανεστάλη. Σε ό,τι αφορά τον 25χρονο Ιωάννη Μιχαηλίδη είχε κλητευθεί σε γνωστή διεύθυνση και δικάζονταν ως «οσεί παρών».

Στο άκουσμα αυτής της ανακοίνωσης από την πρόεδρο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο Ι. Μιχαηλίδης είπε: «είναι αστείο, αφού ήμουν γνωστής διαμονής, γιατί δεν ήρθε εκεί η αστυνομία να με συλλάβει; ».

Το δικαστήριο προχώρησε στον διορισμό από τον κατάλογο δυο συνηγόρων υπεράσπισης για τον Ι. Μιχαηλίδη, ενώ ο Δ. Πολίτης που αντιμετωπίζει πλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγορίες θα δικαστεί χωρίς δικηγόρος με τη συναίνεσή του.

Οι δικηγόροι που ορίστηκαν ως συνήγοροι του Ι. Μιχαηλίδη ζήτησαν ολιγοήμερη διακοπή της δίκης προκειμένου να ενημερωθούν για τη δικογραφία. Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου.





Γιατί στην Αντιτρομοκρατική φοβούνται νέο δυναμικό χτύπημα ή μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων στην Αθήνα

Μπορεί  στην Αντιτρομοκρατική να εκτιμούν πως  έχουν απενεργοποιήσει  τον πιο  δραστήριο πυρήνα της νέας γενιάς αντάρτικου πόλης με την σύλληψη  των τεσσάρων νεαρών, όμως όχι μόνο δεν αποκλείουν αλλά αντιθέτως φοβούνται  νέο δυναμικό χτύπημα ή μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων στην Αθήνα. Η αρνητική δημοσιότητα από τα εμφανή τραύματα που φέρουν οι συλληφθέντες και ο αναβρασμός που επικρατεί  στο λεγόμενο αντιεξουσιαστικό χώρο σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η ομάδα που χτύπησε το γραφείο του πρωθυπουργού στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού, δεν έχει καμία σχέση με τους συγκεκριμένους, τους κάνει να βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό...
 
«Ίσως σύντροφοι  τους από τον αντιεξουσιαστικό χώρο προσπαθήσουν σε ένδειξη συμπαράστασης να προκαλέσουν εμπρηστικά χτυπήματα με γκαζάκια... Ίσως να υπάρξει παρέμβαση από την ομάδα με τα Καλάσνικοφ που χτύπησαν στη Σύγγρου... Αλλωστε  δεν έχουν στείλει ακόμα προκήρυξη...» εξηγεί αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής και προσθέτει «Ας μην ξεχνάμε πως βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη των συλληφθέντων για συμμετοχή στην οργάνωση Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς. Μετά από σχεδόν δυο χρόνια σιωπής έχουμε αναβρασμό στο νέο αντάρτικο πόλη...».
 
Ήδη, μετά το χτύπημα στα κεντρικά γραφεία  της Νέας Δημοκρατίας, το αρχηγείο της  ΕΛ.ΑΣ είχε προχωρήσει σε αναπροσαρμογή  των μέτρων φρούρησης κτιρίων  και προσώπων , είχαν υπερδιπλασιαστεί οι νυχτερινές βάρδιες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, ΔΕΛΤΑ και της Αμεσης Δράσης, ενώ είχαν αυξηθεί και οι φρουροί σε πιθανούς στόχους...





Video Platform Video Management Video Solutions Video Player








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης