Εκατοντάδες πολίτες τίμησαν τον τραγικό 77χρονο

Εκατοντάδες πολίτες τίμησαν τον τραγικό 77χρονο

ΕΔΕ, στην ΕΛΑΣ, για τις καταγγελίες βίαιης συμπεριφοράς και τους προπηλακισμούς στην πλατεία Συντάγματος - Με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ο πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας

Εκατοντάδες πολίτες τίμησαν τον τραγικό 77χρονο
Στην πλατεία Συντάγματος συγεκντρώθηκαν για δεύτερη ημέρα εκατοντάδες πολίτες σε ένδειξη τιμής προς τον 77χρονο αυτόχειρα καθώς και για να διαμαρτυρηθούν για τα οικονομικά μέτρα που έχουν οδηγήσει στην εξαθλίωση μεγάλη μερίδα του κόσμου.

Από νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης δεκάδες πολίτες αφήναν λουλούδια και σημειώματα, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την θλίψη, αλλά και την οργή τους. Στο Σύνταγμα συγκεντρώθηκαν επίσης για να διαμαρτυρηθούν εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ και μέλη της ΟΛΜΕ.

Κλείσιμο
Ωστόσο, λίγο μετά τις 20:30 επικράτησε ένταση στο Σύνταγμα όταν άντρες των ΜΑΤ, αφού περικύκλωσαν τους συγκεντρωμένους μέσα στην πλατεία, τους απώθησαν βίαια προς την Πανεπιστημίου με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις δημοσιογράφοι.

Πρόκειται για τον πρόεδρο της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας Μάριο Λώλο, τον δημοσιογράφο του STAR Παναγιώτη Μπούσιο και τον δημοσιογράφο Μάκη Συνοδινό από τη Ναυτεμπορική.

Μάλιστα, ο Μάριος Λώλος νοσηλεύεται με κάκωση κρανίου στη Γενική Κλινική, ενώ ενδέχεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Για το περιστατικό, αλλά και τις καταγγελίες για βίαιη συμπεριφορά και προπηλακισμούς κατά των ανθρώπων του Τύπου από τις αστυνομικές δυνάμεις, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διέταξε διοικητική έρευνα.

Η αστυνομία προχώρησε σε περίπου 15 προσαγωγές. Το βράδυ υπήρξε συγκέντρωση έξω από τη ΓΑΔΑ με αίτημα την απελευθέρωση των προσαχθέντων.

Σημειώνεται ότι επέστρεψαν τα κιγκλιδώματα μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη μετά από απουσία πολλών μηνών. Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι της Πέμπτης, συνεργεία του Δήμου Αθηναίων τοποθέτησαν τα κάγκελα που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε μπροστά από τη Βουλή κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών συγκεντρώσεων των «Αγανακτισμένων» της πλατείας Συντάγματος.

Τα κιγκλιδώματα τοποθετήθηκαν μετά από εντολή της αστυνομικής διεύθυνσης ώστε να αποτραπεί η προσέγγιση του κοινοβουλίου.

Το απόγευμα της Πέμπτης, ο δήμαρχος Γ. Καμίνης ζήτησε να κρατηθεί στο συμβούλιο του δήμου Αθηναίων ενός λεπτού σιγή για τον αυτόχειρα της πλατείας Συντάγματος. Με την πρότασή του συμφώνησε η παράταξη του κ. Κακλαμάνη.

video platform video management video solutions video player {SEO}



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης