Ένας άνδρας, υπήκοος Πακιστάν, συνελήφθη με την κατηγορία ότι προκάλεσε σκόπιμα τρεις εστίες φωτιάς το βράδυ της Τρίτης στο Αιγάλεω.
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε περίπου στις 23:30, σε πρανές δρόμου με ξερά χόρτα, στη συμβολή της λεωφόρου Κηφισού με τη λεωφόρο Αθηνών. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, εντοπίστηκαν τρεις διαφορετικές εστίες φωτιάς.
Από την έρευνα προέκυψε, σύμφωνα με τις Αρχές, ότι ο άνδρας φέρεται να έβαλε διαδοχικά τις φωτιές χρησιμοποιώντας αναπτήρα.
Ο άνδρας συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου από στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στον αρμόδιο εισαγγελέα.
Σύμφωνα με στοιχεία της Πυροσβεστικής, από την 1η Ιανουαρίου έως τις 26 Αυγούστου 2026 έχουν επιβληθεί 741 διοικητικά πρόστιμα για παραβάσεις της νομοθεσίας πυροπροστασίας, συνολικού ύψους άνω των 1,2 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, έχουν πραγματοποιηθεί 314 συλλήψεις στο πλαίσιο του αυτοφώρου για περιστατικά πυρκαγιών. Από αυτές, οι 279 αφορούν πρόκληση πυρκαγιάς από αμέλεια και οι 35 από πρόθεση.
Σε μια νέα στρατηγική κίνηση που διευρύνει την παραγωγική της βάση και ενισχύει την παρουσία της στους τομείς της στεγανοποίησης και των έργων υποδομής, η ISOMAT εντάσσει στον Όμιλο το καταξιωμένο ελληνικό brand ESHA, μέσω της νεοσύστατης θυγατρικής ISOMAT BITUMEN.
Η Toyota εξελίσσεται εδώ και 6 δεκαετίες μαζί με την ελληνική αγορά και τις ανάγκες των οδηγών, διαμορφώνοντας παράλληλα τη δική της πρόταση για το μέλλον της βιώσιμης αυτοκίνησης.
Πώς η AI αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι μαθητές μελετούν και προετοιμάζονται για τις εξετάσεις, με τον εκπαιδευτικό να παραμένει ο καθοριστικός παράγοντας της μαθησιακής εμπειρίας