Στην αποκάλυψη ότι οι ιδιοκτήτες και οδηγοί ταξί ζητούν αύξηση κομίστρου από το υπουργείο Μεταφορών προχώρησε το πρωί της Παρασκευής ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης.
Μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε «οι ταξιτζήδες ζητάνε και αύξηση κομίστρου, να το κάνουμε; Δεν μπορούν να ταλαιπωρούν τους Αθηναίους χωρίς να λένε την αλήθεια ότι έρχονται πίσω από κλειστές πόρτες και ζητάνε αύξηση κομίστρου».
Όσον αφορά τους αγρότες, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών είπε ότι «υπάρχουν αγρότες έντιμοι που παράγουν και πρέπει να ανταμείβονται γι' αυτή. Αυτή είναι η βασική γραμμή της κυβέρνησης».
«Το χρονοδιάγραμμα λέει Μάρτιο του 2026 θα έρθει ο πρώτος συρμός, θα κάνουμε δοκιμές ασφαλείας και εφόσον όλα πάνε καλά, κάθε μήνα θα έρχεται νέος συρμός» κατέληξε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.