Στα «χέρια» της Αστυνομίας βρίσκονται από χθες οι δύο νεαροί δράστες της αιματηρής επίθεσης με μαχαίρι με θύμα τον 14χρονο στον Χολαργό καθώς χθες το απόγευμα ο 19χρονος παραδόθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Χολαργού την ώρα που οι Αστυνομικοί περνούσαν χειροπέδες στον 17χρονο συνεργό του.
Ο δεύτερος, αλβανικής καταγωγής, μετά την κυνική του ομολογία μέσω TikTok για την επίθεση με το μαχαίρι είχε τεθεί υπό στενή παρακολούθηση από τις Αρχές και συνελήφθη σε ένα ξενοδοχείο στο Χαϊδάρι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 17χρονος είχε κλείσει δωμάτιο στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο μαζί με τον πατέρα του και έμεναν εκεί εδώ και 10 ημέρες.
Η σύλληψή του έγινε στην είσοδο του ξενοδοχείου από Αστυνομικούς με πολιτικά οι οποίοι τον περίμεναν στη ρεσεψιόν και μόλις τον είδαν να επιστρέφει με τα ψώνια από το σούπερ μάρκετ του πέρασαν χειροπέδες.
Το βίντεο της σύλληψης
Στο βίντεο-ντοκουμέντο που παρουσιάζει το protothema.gr φαίνεται η στιγμή που ο 17χρονος φτάνει στο ξενοδοχείο κρατώντας δύο σακούλες σούπερ μάρκετ.
Ο νεαρός μπαίνει στην είσοδο όπου τον περιμένουν τέσσερις Αστυνομικοί με πολιτικά οι οποίοι τον αρπάζουν από τα χέρια, τον ακινητοποιούν και τον πετούν στο πάτωμα.
Κλείσιμο
Ο 17χρονος χωρίς να αντισταθεί συνομιλεί με τους Αστυνομικούς της Ασφάλειας και στα επόμενα λεπτά του περνούν χειροπέδες και τον οδηγούν στο υπηρεσιακό όχημα της Αστυνομίας που είναι σταθμευμένο απ' έξω.
«Την κράτηση την είχε κάνει ο πατέρας του πριν από 10 ημέρες. Έχουν ξαναέρθει εδώ. Είχαν έρθει τον Σεπτέμβριο, έμειναν λίγες ημέρες και έφυγαν. Το ίδιο έγινε και τον Οκτώβριο. Ούτε κατά διάνοια το παιδί δεν έδειχνε τέτοια σημάδια. Ούτε τις τελευταίες ημέρες είχα καταλάβει κάτι. Ένα ευγενικό παιδί, ούτε μάγκας. Και ο πατέρας του άνθρωπος του μεροκάματου. Γύριζε από ψώνια στο σούπερ μάρκετ και ένα τέταρτο πριν τον περίμεναν εδώ οι Αστυνομικοί. Ούτε αντιστάθηκε, ούτε τίποτα», λέει στο protothema.gr ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου όπου έγινε η σύλληψη του 17χρονου καθ' ομολογία δράστη.
Ο διακεκριμένος επιστήμονας φωτίζει τα κρυμμένα μυστικά του διαστήματος, εξηγεί γιατί είναι απίθανο να είμαστε μόνοι στο σύμπαν, θεωρεί ότι η εποίκηση του Αρη δεν είναι ένα βιώσιμο πρότζεκτ και επισημαίνει την αποστολή που έχουμε ως ανθρωπότητα στον πλανήτη Γη.
Με απόλυτη επιτυχία και με μετρήσιμα αποτελέσματα, που αποδεικνύουν ότι η συνεργασία ιδιωτικού - δημόσιου τομέα μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά, ολοκληρώθηκαν τα έργα βιώσιμης διαχείρισης νερού στο Δήμο Τανάγρας, κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος Zero Drop Mornos.