Μαίνεται ηφωτιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στο Σκαλοχώρι Λέσβου το απόγευμα της Τρίτης.
Στο σημείο επιχειρούν 34 πυροσβέστες, με 8 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρων. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.
Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Μυτιλήνης, Γρηγόρης Πέτρου, δήλωσε στο nisi.gr, ότι η πυρκαγιά έχει περιοριστεί αρκετά. Εκτιμά ότι οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής θα παραμείνουν στο σημείο καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.
Μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας επιχειρούσαν από αέρος 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ η πυρκαγιά ξεκίνησε από τα σφαγεία και ανεβαίνει προς τις ανεμογεννήτριες, καίγοντας έκταση με αστιβιές και βελανιδιές. Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι που ευνοούν την επέκτασή της.
Η συνεργασία της Superbet με την ΚΑΕ Ολυμπιακός εγκαινιάζει μία νέα εποχή, με κοινό στόχο τη δημιουργία μοναδικών εμπειριών για τους φιλάθλους, μέσα και έξω από το παρκέ
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.