Μάχη με διάσπαρτες εστίες στην Ιεράπετρα - Αναζωπύρωση σε χαράδρα σε Άη Γιαννη και Φέρμα

Μάχη με διάσπαρτες εστίες στην Ιεράπετρα - Αναζωπύρωση σε χαράδρα σε Άη Γιαννη και Φέρμα

Υπολογίζεται πως έχουν καεί πάνω από 12.000 στρέμματα γης - Οι φλόγες προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές στους οικισμούς Φέρμα, Αχλιά, Άγιο Ιωάννη, Γαλήνη και σε άλλες περιοχές στα ανατολικά της Ιεράπετρας - Επιχειρούν 230 πυροσβέστες με 46 οχήματα και 13 ομάδες πεζοπόρων

Μάχη με διάσπαρτες εστίες στην Ιεράπετρα - Αναζωπύρωση σε χαράδρα σε Άη Γιαννη και Φέρμα
Για δεύτερη ημέρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για να περιορίσουν τη φωτιά στην Ιεράπετρα. Η εικόνα είναι καλύτερη και οι δυνάμεις επιχειρούν σε διάσπαρτες εστίες, ενώ δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο.

Ωστόσο λίγο πριν τις 12 τα μεσάνυχτα της Πέμπτης υπήρξε αναζωπύρωση  σε μια χαράδρα στην περιοχή του Άη Γιάννη, αλλά και στα Φέρμα κινητοποιώντας τις αρμόδιες αρχές που έσπευσαν επί τόπου.




Σύμφωνα με το cretapost.gr, υπολογίζεται πως έχουν καεί πάνω από 12.000 στρέμματα γης, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση των Αρχών. Οι φλόγες προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές στους οικισμούς Φέρμα, Αχλιά, Άγιο Ιωάννη, Γαλήνη και σε άλλες περιοχές στα ανατολικά της Ιεράπετρας.

Η πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης 2 Ιουλίου σε δασική έκταση, ανάμεσα στους οικισμούς Φέρμα, Αγιά Φωτιά, Αχλιά και Κουτσουνάρι. Το απόγευμα της Πέμπτης οι άνεμοι κόπασαν και υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία.

Νωρίτερα, υπήρξαν αναζωπυρώσεις σε κάποια δύσβατα σημεία όμως οι συνεχείς ρίψεις νερού από εναέρια μέσα περιόρισαν τον κίνδυνο επέκτασης.

Στην περιοχή που πλήττεται από την πυρκαγιά για περισσότερες από 24ωρες επιχειρούν 230 πυροσβέστες, 13 ομάδες πεζοπόρων, 46 οχήματα και δέκα εναέρια μέσα που έκαναν ρίψεις νερού μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας.

Στην επιχείρηση συνδράμουν η αστυνομία και το ΕΚΑΒ, το λιμενικό, οι ΟΤΑ με μηχανήματα έργου, υδροφόρες και γκρέιντερ, εθελοντές, αλλά και πολίτες που με αγροτικά αυτοκίνητα κουβαλούν βυτία νερού και ενισχύουν το έργο της πυροσβεστικής.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις αναμένεται να παραμείνουν όλη τη νύχτα στην περιοχή.

Δείτε βίντεο: 

Ιεράπετρα: Συνεχίζεται ο πύρινος εφιάλτης

Δύσκολες ώρες για την Ιεράπετρα: Πότε θα κοπάσουν οι θυελλώδεις άνεμοι - Τι λέει ο Μανόλης Λέκκας
Κλείσιμο

Αναζωπυρώσεις στην Ιεράπετρα δυσκολεύουν το έργο της Πυροσβεστικής

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δείτε Επίσης