LIVE

Κορωνοϊός

12 μήνες φυλακή στον Γιάννη Κεφαλογιάννη! (UPD)

12 μήνες φυλακή στον Γιάννη Κεφαλογιάννη! (UPD)

Eνα χρόνο φυλακή για υπόθαλψη εγκληματία επέβαλε   το Μονομελές Δικαστήριο της Κρήτης στον σύμβουλο του πρωθυπουργού Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο παρείχε κάλυψη σε έμπορο χασίς. Ο κος Κεφαλογιάννης άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.Η σημερινή καταδίκη του πρώην υπουργού και απο τα ιστορικά στελέχη της ΝΔ ανάβει νέες φωτιές στα έγκατα του Μαξίμου μια και μετα τον Θόδωρο Ρουσόπουλο ένα

Eνα χρόνο φυλακή για υπόθαλψη εγκληματία επέβαλε   το Μονομελές Δικαστήριο της Κρήτης στον σύμβουλο του πρωθυπουργού Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο παρείχε κάλυψη σε έμπορο χασίς. Ο κος Κεφαλογιάννης άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.Η σημερινή καταδίκη του πρώην υπουργού και απο τα ιστορικά στελέχη της ΝΔ ανάβει νέες φωτιές στα έγκατα του Μαξίμου μια και μετα τον Θόδωρο Ρουσόπουλο ένας ακόμη άνθρωπος του στενού πρωθυπουργικού περιβάλλοντος βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα και της Δικαιοσύνης.

Η δίκη

Της Ποπης Παπαδάκη
(Δημοσιεύεται στα Ρεθυμνιώτικα Νέα)

Σε 12 μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελιοδικείο Ρεθύμνου ο πρώην βουλευτής Ρεθύμνου της Ν.Δ. και άτυπος σύμβουλος του πρωθυπουργού Γιάννης Κεφαλογιάννης για τα αδικήματα της απόπειρας υπόθαλψης εγκληματία και της πρόκλησης τέλεσης του αδικήματος της ψευδορκίας. Για τα ίδια αδικήματα, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αρκάδιος Σπανουδάκης, καταδικάστηκε σε 6 μήνες.Οι ποινές και των δυο ανδρών είναι εφέσιμες ενώ έχουν τριετή αναστολή.

Η πρόταση του εισαγγελέα Νικήτα Θεολογίτη ήταν καταδικαστική για τους δυο κατηγορούμενους και για τα δυο αδικήματα, στο σκέλος όμως που αφορούσε την παρέμβαση τους στο έργο του ενός εκ των δυο αστυνομικών που είχαν καταθέσει ότι δέχτηκαν πίεση. Με την πρόταση συμφώνησε και η πρόεδρος της έδρας κ .Δανιά.
Οι κύριοι Κεφαλογιάννης και Σπανουδάκης βρέθηκαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου ύστερα από καταγγελίες αστυνομικών ότι δέχτηκαν πιέσεις προκειμένου να καταθέσουν ευνοικά για κατηγορούμενο υπόθεσης χασισοφυτείας. Οι καταγγελίες μεταφέρθηκαν σε συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου στις αρχές του 2006 από συνάδελφο συνδικαλιστή των δυο αστυνομικών ενώ ένα χρόνο αργότερα, πέρσυ τον Νοέμβριο, η καταγγελία του συνδικαλιστή είδε ευρύτερα το φως της δημοσιότητας, η υπόθεση διερευνήθηκε από τις δικαστικές αρχές και ο αντιεισαγγελέας Πλημμελιοδικών Ρεθύμνου Γ. Πατεράκης τον περασμένο Μάιο άσκησε διώξεις εναντίον των δύο ανδρών.

Η ακροαματική διαδικασία διήρκησε εννέα ώρες αφού ξεκίνησε στις 12.45 το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε στις 9 το βράδυ, όταν εκφωνήθηκε η απόφαση του δικαστηρίου. Η πρόταση του εισαγγελέα Νικήτα Θεολογίτη ήταν καταδικαστική για τους δυο κατηγορούμενους και για τα δυο αδικήματα , στο σκέλος όμως που αφορούσε την παρέμβαση τους στο έργο του ενός εκ των δυο αστυνομικών που είχαν καταθέσει ότι δέχτηκαν πίεση.Με την πρόταση συμφώνησε η πρόεδρος της έδρας κ.Δανιά η οποία και εκφώνησε την απόφαση.Ο συνδικαλιστής αστυνομικός Μανούσος Γιανναδάκης, που είχε κάνει την καταγγελία για παρέμβαση πολιτικού στο έργο αστυνομικών, στην διάρκεια Νομαρχιακού Συμβουλίου τον Ιανουάριο του 2006, στην χτεσινή του κατάθεση , είπε όσα και στην προανάκριση. Ότι δηλαδή οι συνάδελφοι του, Ειρηναίος Χαροκόπος και Γιάννης Βρυλλάκης, του είχαν εκμυστηρευθεί ότι δέχτηκαν πιέσεις από τον κ. Κεφαλογιάννη και τον κ. Σπανουδάκη, να είναι επιεικείς στις καταθέσεις τους στην υπόθεση κατηγορουμένου για χασισοκαλλιέργεια, και να αφήσουν αμφιβολίες για την ταυτότητα του στην φάση της αναγνώρισης του ενώπιον της ανακρίτριας Ρεθύμνου.

Τον χασισοκαλλιεργητή, είχαν επαυτοφώρω πιάσει σε φυτεία στις Δαφνέδες, οι δυο αστυνομικοί με άλλους συναδέλφους τους τον Σεπτέμβριο του 2003, τον αναγνώρισαν με βεβαιότητα αν και τους διέφυγε στην διάρκεια πάλης κατά την σύλληψη του.
Ο Βρυλάκης μου είπε ότι κλήθηκε από τον Ανακριτή Ρεθύμνου τόσο ο ίδιος όσο και ο Χαροκόπος σε κατ αντιπαράστασιν εξέταση με τον Βασσάλο για να καταθέσουν αν είναι αυτό το άτομο που διέφυγε την σύλληψη. Πριν έρθουν στον ανακριτή να καταθέσουν, ο Βρυλάκης μου είπε ότι δέκτηκε τηλεφώνημα από τον Αρκάδιο Σπανουδάκη πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ρεθύμνου και του μίλησε για την υπόθεση του Κ.Β. Δεν θυμάμαι πότε μου είπε ότι του τηλεφώνησε ο Ιωάννης Κεφαλογιάννης βουλευτής Ρεθύμνου, δηλαδή αν του τηλεφώνησε την ίδια ημέρα ή την επόμενη και του ζήτησε να μην αναγνωρίσει τον Κ.Β. ως το πρόσωπο που είχαν συμπλακεί στην φυτεία στους Δαφνέδες. Του είπε επίσης ότι ο Κ.Β. έχει 50 ψήφους για το κόμμα και τον ίδιο και τους είχε ανάγκη. Όπως μου μετέφερε ο Βρυλάκης με έκπληξη του απάντησε: «Μα υπουργέ μου με έχουν χτυπήσει.

Είναι σοβαρή υπόθεση ναρκωτικών». Ο Κεφαλογιάννης του απάντησε: «Δεν μου το έχουν πει αυτό αλλά αυτά ξεχνιούνται». Του πρότεινε μάλιστα κατά την διαδικασία της αναγνώρισης να δημιουργήσει αμφιβολίες αναφέροντας ότι δεν είναι σίγουρος για το ύψος και τα χαρακτηριστικά του Κ.Β.
Ο Βρυλάκης βρισκόταν σε φοβερή συναισθηματική φόρτιση όταν μου τα έλεγε, λέγοντάς μου «Μανούσο τι να κάνω αφού ξέρεις ότι αυτός μ έχει διορίσει;». Εγώ του πρότεινα να τιμήσει τον όρκο του, είμαστε όλοι οι συνάδελφοί του μαζί του και αν δεν πήγαινε να καταθέσει θα καταθέσω εγώ σαν επικεφαλής και ότι αν ενοχληθεί ξανά από κάποιον να πει ότι ο Γιανναδάκης δεν μ αφήνει να το κάνω.
Ο Βρυλάκης πήγε και κατάθεσε κανονικά, αναγνώρισε τον Βασσάλο και στήριξε την κατάθεσή του μέχρι και το Δικαστήριο όπου καταδικάστηκε ο δράστης.

Όταν έμαθα όλα τα παραπάνω από τον Ι. Βρυλάκη κάλεσα τον Ειρηναίο Χαροκόπο και τον ρώτησα αν έχει δεχθεί κάποια πίεση για την υπόθεση αυτή. Μου είπε ότι τον πήρε τηλέφωνο ο Αρκάδιος Σπανουδάκης, ο οποίος έμαθε το τηλέφωνό του από έναν χωριανό του και του ζήτησε να πάει στο πολιτικό γραφείο του Ι. Κεφαλογιάννη που τον θέλει. Πράγματι πήγε και εκεί στον προθάλαμο του γραφείου συνάντησε τον Κ. Β.με τον αδελφό του. Είπε στον Αρκάδιο Σπανουδάκη που ήταν και αυτός εκεί «τι μ έφερες να κάνω εδώ μ αυτούς;».

Στο γραφείο του Κεφαλογιάννη μπήκε ο Σπανουδάκης και ο Χαροκόπος. Ο Κεφαλογιάννης πήρε τον λόγο και του είπε αναφερόμενος στο πρόσωπο του κατηγορούμενου:«Είναι νέο παιδί, να του δώσομε μια ευκαιρία» και να μην τον αναγνωρίσει ως δράστης της φυτείας. Ο συνάδελφός έμεινε μ ανοικτό το στόμα και του είπε: «Υπουργέ μου έχομε κακούργημα». Εκείνος του ανταπάντησε: «Τότε προκάλεσε αμφιβολίες λέγοντας ότι δεν είσαι σίγουρος ότι είναι το πρόσωπο αυτό».
Ο κ. Γιανναδάκης υποστήριξε ότι στο νομαρχιακό συμβούλιο, στην διάρκεια συζήτησης για την εγκληματικότητα, μετέφερε την αγωνία όλων των συνδικαλιστών συναδέλφων του για το θέμα και έκανε την καταγγελία εξουσιοδοτημένος από την γενική συνέλευση του συνδικαλιστικού τους οργάνου, και το είχε χρέος απέναντι στην στολή που φορούν και τιμούν να μεταφέρει το γεγονός που του είχαν εξομολογηθεί οι δυο αστυνομικοί.
Ο αστυνομικός Ειρηναίος Χαροκόπος επανέλαβε επίσης όσα στην αρχική του κατυάθεση είχε πεί. Ότι δηλαδή ο πρώην υπουργός δεν τον κάλεσε να ενημερωθεί αλλά προκειμένου να του κάνει συστάσεις για ευνοϊκή κατάθεση στην υπόθεση του κατηγορούμενου για χασισοκαλλιέργεια.

Από Νοέμβριο 2003 μέχρι Ιανουάριο 2004 κλήθηκα από τον Ανακριτή Ρεθύμνου σε κατ αντιπαράστασιν εξέτασιν προκειμένου να αναγνωρίσω στο πρόσωπό του, το άτομο που βρήκαμε στη φυτεία. Μια-δυο ημέρες πριν την οριζόμενη ημερομηνία εμφάνισής μου στον Ανακριτή, ενώ βρισκόμουν στην υπηρεσία ακόμα δέχθηκα τηλεφώνημα στο κινητό μου από τον Αρκάδιο Σπανουδάκη και μου είπε να περάσω από το γραφείο του κυρίου Κεφαλογιάννη εκείνη την ημέρα.

Υποψιάστηκα ότι κάτι θα με ήθελε σχετικά με την υπόθεση Βασσάλου επειδή δεν είχα καμία σχέση ούτε με τον Αρκάδιο Σπανουδάκη, ούτε με τον Κεφαλογιάννη, παρότι η οικογένειά μου όπως και εγώ ψηφίζαμε Κεφαλογιάννη.

Την άλλη ημέρα 10 π.μ. περίπου πήγα στο γραφείο του κ. Κεφαλογιάννη όπως μου είχε ζητήσει. Ανοίγοντας το ασανσέρ ακολουθεί ένας μικρός διάδρομος και μετά μία πόρτα από τζάμι που οδηγεί στον προθάλαμο του γραφείου του κ. Κεφαλογιάννη.
Πριν μπω στο γραφείο, από την τζαμένια πόρτα είδα ότι μέσα βρισκόταν ο κατηγορούμενος Κ.Β., ο αδελφός του και ο Αρκάδιος Σπανουδάκης. Μπήκα μέσα στον προθάλαμο του γραφείου και ο Σπανουδάκης μου συστήθηκε ρωτώντας με αν τον γνωρίζω και εγώ του απάντησα ότι παρότι δεν είχαμε ποτέ συναντηθεί τον γνώριζα από την τηλεόραση.
Έκφρασα την απορία και τη δυσαρέσκειά μου γιατί μ έφεραν σ εκείνο τον χώρο με τον Κ. Β. που αύριο θα πήγαινα στο Δικαστήριο σαν μάρτυρας κατηγορίας. Εκείνος μου απάντησε: «Δυο λεπτά να μας δεχθεί ο υπουργός». Πραγματικά ανοίγοντας την πόρτα είδα τον κ. Κεφαλογιάννη μέσα και ο κ. Σπανουδάκης του είπε: «Υπουργέ ήρθε ο κ. Χαροκόπος για την υπόθεση που κουβεντιάσαμε».

Στη συνέχεια μπήκαμε στο γραφείο του κ. Κεφαλογιάννη. Εκείνος απευθυνόμενος σε μένα μου είπε: «Για την υπόθεση των Δαφνέδων είναι εδώ ο Κ. Β. και εσύ και ο συνάδελφός σου κάνατε λάθος και δεν είναι το πρόσωπο που διάφυγε από την φυτεία». Εγώ απάντησα: «Μα υπουργέ μου τον είδα καλά και είμαι σίγουρος ότι πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο. Εκείνος μου ανταπάντησε ότι είναι μικρός ο κατηγορούμενος και να τον βοηθήσομε αν έχει κάνει λάθος. Εγώ αντέδρασα, έδειξα μια δυσφορία αλλά δεν πρόλαβα να πω τίποτα, γιατί ο ίδιος συνέχισε λέγοντάς μου να αφήσω μια αμφιβολία ενώπιον του Ανακριτή και ότι δεν είμαι σίγουρος 100% και ας τον κρίνει το δικαστήριο. Κατά την εξέτασή μου στον ανακριτή αναγνώρισα τον κατηγορούμενο και φυσικά καταδικάστηκε

Στις επίμονες ερωτήσεις τόσο του εισαγγελέα όσο και των συνηγόρων υπεράσπισης, μήπως ο κ.Κεφαλογιάννης είχε όντως πειστεί από τον πατέρα ότι ήταν αθώος ο κατηγορούμενος και παραπλανήθηκε ο υπουργός, ο κ.Χαροκόπος ήταν κατηγορηματικός. Δεν ήταν έτσι. Ο βουλευτής δεν μου είπε για κάποιον αθώο, μου είπε να καταθέσω με αμφιβολίες για την ταυτότητα του.
Ερωτώμενος από τον εισαγγελέα ο κ. Χαροκόπος αν είχε πέσει στην αντίληψη του άλλοτε γεγονός παρέμβασης του πολιτικού στο έργο της αστυνομίας,απάντησε:
Είναι κοινό μυστικό ότι γίνονται παρεμβάσεις.Στα καφενεία, στα σπίτια, παντού, συζητείται ότι για σοβαρές υποθέσεις ασκούνται πιέσεις προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι δεν ξένισε κανένα η καταγγελία του όταν πλέον δημοσιοποιήθηκε η συγκεκριμένη υπόθεση.

Κανείς δεν με ρώτησε από την μέρα που πήρε δημοιότητα η υπόθεση μέχρι σήμερα αν είναι αλήθεια ή ψέματα αυτό που κατήγγειλα. Όλοι μου έλεγαν γιατί το είπα.
Ερωτώμενος από τον εισαγγελέα γιατί δεν κατήγγειλε το περιστατικό, το τηλεφώνημα που δεχτηκε και την παραινεση του κ. Κεφαλογιάννη κατά την συνάντηση τους στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή, ο κ. Χαροκόπος απάντησε:Είμαι ένας απλός αστυνομικός, ήταν ισχυρός βουλευτής. Καταλαβαίνετε....
Ο αστυνομικός τόνισε στο δικαστήριο τις αντίξοοες συνθήκες εργασίας των συναδέλφων του, λέγοντας χαρακτηριστικά: Τα τελευταία χρόνια δεκάδες φορές έχουμε πυροβοληθεί και προπηλακιστεί.

Ο αστυνομικός Γιάννης Βρυλλάκης, ο οποίος κατέθεσε ότι στις 9 Φεβρουαρίου 2004, εν όψει της παρουσίας του στην ανακρίτρια προκειμένου να αναγνωρίσει τον κατηγορούμενο για την χασισοφυτεία, δέχτηκε πρωινή ώρα ένα τηλεφώνημα από τον Αρκάδιο Σπανουδάκη με τον οποίο δεν γνωριζόταν, όπου του είπε να μην καταδικάσει με την κατάθεση του τον δράστη διότι είναι νέο παιδί και πρέπει να του δώσει ευκαιρία. Τον συμβούλευσε μάλιστα να εμφανιστεί αβέβαιος για την ταυτότητα του χασισοκαλλεργητή. Σύμφωνα με την κατάθεση του, ο κ.Σπανουδάκης του είπε ότι ο βουλευτής είχε ανάγκη τις ψήφους της οικογένειας του δράστη.

Ερωτώμενος από τον εισαγγελέα γιατί αυτό το γεγονός δεν το ανέφερε στον προϊστάμενο του ή στον αστυνομικό διευθυντή, ο κ.Βρυλλάκης είπε: Φοβόμουνα πρόσωπα και πράγματα. Φοβάμαι ακόμα. Ο αστυνομικός επανέλαβε τους φόβους του στην έδρα του δικαστηρίου παρακαλώντας μάλιστα να γραφτει στα πρακτικά.Και τώρα νοιώθω πίεση και τώρα φοβάμαι. Σας παρακαλώ να γραφτεί στα πρακτικά τόνισε.
Σύμφωνα με τον αστυνομικό,το θέμα με το τηλεφώνημα το ανέφερε στον συνάδελφο του Μανούσο Γιανναδάκη διότι όταν το δέχτηκε ήταν παρών και τον είδε αναστατωμένο.Όταν τον ρώτησε τι συμβαίνει,του αποκάλυψε το περιεχόμενο του τηλεφωνήματος.

Ο αστυνομικός να σημειωθεί ότι σε καταδίωξη χασισοκαλλιεργητών στα Λειβάδια, είχε δεχτεί 29 σφαίρες στο περιπολικό του κάτι που επερσήμανε στο δικαστήριο λέγοντας ότι δεν του επιτρέπεται στην άσκηση των καθηκόντων του να υπακούσει οποιαδήποτε εντολή πέραν της συνείδησης του.

Ως μάρτυρας κατέθεσε και ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Νίκος Νικολακάκης που προήδρευε της συνεδρίασης στην διάρκεια της οποίας έγινε η καταγγελία από τον Μανούσο Γιανναδάκη. Μεταξύ άλλων τόνισε:
Προς το τέλος της συνεδρίασης τοποθετήθηκαν οι συνδικαλιστές της αστυνομίας και μεταξύ αυτών και ο κ. Γιανναδάκης, ο οποίος αναφέρθηκε σε παρεμβάσεις πολιτευτών του νομού Ρεθύμνου, χωρίς όμως να αναφέρει ονόματα. Δεν θυμάμαι ακριβώς την διεξαγωγή της συζήτησης, αλλά νομίζω ότι δεν πρέπει να ρωτήθηκε σε ποιους αναφέρεται.

Ερωτώμενος από τον συνήγορο του κ. Σπανουδάκη,αν τον γνωρίζει και αν ξέρει τι έχει προσφέρει στην τοπική κοινωνία είπε: Ξέρω ότι είναι πολύ καλός άνθρωπος.
Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ
Στην απολογία του, ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ.και άτυπος σύμβουλος του πρωθυπουργού κ. Κεφαλογιάννης, επανέλαβε τα περί σκευωρίας εναντίον του.
Μεταξύ άλλων είπε: Νοιώθω απογοήτευση και οργή. Πενήντα χρόνια δεν απασχόλησα τα ΜΜΕ κι έφτασα σήμερα να τα απασχολώ. Ποτέ δεν προκάλεσα τον λαό, την κοινή γνώμη με τις πράξεις που αντίκεινται στην ηθική. Λυπάμαι γιατί αποδεικνύεται ότι υπάρχουν άνθρωποι που σχεδίασαν σκευωρία εις βάρος μου για να πλήξουν τον έντιμο βίο μου. Από το 1958 η προσωπική μου ζωή, η πολιτική μου συμπεριφορά, ο τρόπος που διακόνησα την πολιτική, ήταν όλα άψογα. Τήρησα απαρέγκλιτα το λειτούργημα του βουλευτή. Κατηγορήθηκα μόνο μια φορά στην ζωή μου,την περίοδο της δικτατορίας. Δεν περίμενα τώρα, οι ελάχιστοι να συνωμοτήσουν εναντίον μου και να με φέρουν σ αυτήν την θέση. Στέκομαι απέναντι σας σήμερα με σεβασμό στον θεσμό της δικαιοσύνης και στην κρίση σας.

Για την συγκεκριμένη υπόθεση και τις εις βάρος του καταγγελίες, ο κ.Κεφαλογιάννης παραδέχτηκε ότι ζήτησε σε ραντεβού τον αστυνομικό Ειρηναίο Χαροκόπο αλλά όχι για να τον πιέσει να αλλάξει κατάθεση αλλά για να ενημερωθεί περί όσων ο πατέρας ενός φερόμενου τότε δράστη για χασισοκαλλιέργεια, του είχε μεταφέρει.
Με τον πατέρα του κατηγορούμενου υπήρξα φίλος. Ιδιόρυθμος και πιεστικός, ήρθε στο γραφείο μου την προεκλογική περίοδο του 2004 και μου είπε ότι συντελείται αδικία εις βάρος του παιδιού του. Διερήγνυε τα ιμάτια του ότι ο γιός του ήταν αθώος. Κάλεσα τον Χαροκόπο στο γραφείο μου. Θα μπορούσα να ζητήσω μέσω της βουλής να ενημερωθώ από τον αρμόδιο υπουργό πόσο καλά κάνουν οι αστυνομικές υπηρεσίες την δουλειά τους στο Ρέθυμνο. Προτίμησα να ζητήσω πρώτα μια πληροφορία από τον Χαροκόπο. Η συζήτηση μας διήρκησε ελάχιστο χρόνο. Τον ρώτησα αν ήταν σίγουρος για τον δράστη. Μου απάντησε θετικά κι εγώ του είπα: αν είσαι σίγουρος ότι δεν αδικείς ένα αθώο,να πάς να κάνεις την δουλειά σου. Αυτά του είπα κι έφυγε.

Στην συνέχεια ο κ. Κεφαλογιάνννης ανέφερε ότι ενημερώθηκε πέρσυ τον Νοέμβριο από πρωτοσέλιδο εφημερίδας των Αθηνών (ΝΕΑ), για τις εις βάρος του καταγγελίες σε νομαρχιακό συμβούλιο που είχε γίνει το 2006. Όπως είπε, ανασύρθηκε το θέμα με αφορμή των γεγονότων των Ζωνιανών, προκειμένου να τον ταυτίσουν και με αυτήν την υπόθεση. Θέματα ηθικής τάξης, ανικανότητας και αδιαφορίας για τον τόπο μου δεν είχαν να μου προσάψουν. Γι αυτό έστησαν αυτή την σκευωρία να με πλήξουν τόνισε.
Έκπληξη προκάλεσε στο ακροατήριο όταν ανέφερε ότι στο νομαρχιακό συμβούλιο η καταγγελία από τον συνδικαλιστή αστυνομικό έγινε κατ εντολή τρίτων. Γιατί πήγε στο νομαρχιακό συμβούλιο ο Γιανναδάκης και έκανε την καταγγελία; Με δική του πρωτοβουλία ή με εντολή άλλων και ποιανών; ειπε.

Επίμονες ήταν οι ερωτήσεις του εισαγγελέα γιατί παρενέβη στο έργο ενός αστυνομικού κι ο πρώην υπουργός επανέλαβε πολλάκις ότι είχε χρέος απέναντι σε ένα πολίτη που οδυρόταν και τον παρακαλούσε να δεί γιατί αδικείται το παιδί του, να διερευνήσει το θέμα και να πληρφορηθεί τι είχε συμβεί πραγματικά.

-Γιατί δεν αντιλαμβάνεστε ότι όπως η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη,το ίδιο είναι και η αστυνομία; Γιατί παίρνετε με ευκολία έναν αστυνομικό τηλέφωνο να έρθει στο γραφείο σας; ερώτησε ο εισαγγελέας. Καλώντας έναν ασυνομικό δεν ξέρετε ότι παραβιάζετε την αρχή της μυστικότητας μιας υπόθεσης που βρίσκεται στην προανάκριση; πρόσθεσε.
-Ο δικαστής είναι ανεξάρτητος, ο αστυνομικός είναι άλλο πράγμα, απάντησε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Ο εισαγγελέας ήταν σαφής στην τοποθέτηση του στην συνέχεια: Υπάρχει διαδικασία άλλη να ενδιαφερθείτε για ένα θέμα. Δεν προβλέπεται κλήση αστυνομικού από βουλευτή.Υπάρχει η διαδικασία μέσω της βουλής τόνισε, προσθέτοντας ότι ο πατέρας του κατηγορούμενου έπρεπε να είχε απευθυνθεί στον εισαγγελέα και όχι στο πολιτικό γραφείο, ο δε βουλευτής όφειλε να του υποδείξει να πάει στις δικαστικές αρχές αν θεωρεί ότι αδικείται.

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ και περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Αρκάδιος Σπανουδάκης αρνήθηκε τις κατηγορίες. Παραδέχτηκε ότι έκανε κατόπιν εντολής του κ. Κεφαλογιάννη, στο γραφείο του οποίου εργαζόταν την προεκλογική περίοδο, ένα τηλεφώνημα στον αστυνομικό Ειρηναίο Χαροκόπο, λέγοντας του ότι επιθυμεί ο υπουργός να τον δεί στο γραφείο του.Δεν γνωρίζω τίποτα άλλο. Δεν πήρα άλλο τηλέφωνο κανέναν, δεν τηλεφώνησα ουδέποτε στον αστυνομικό Βρυλλάκη είπε.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης