Ποινική δίωξη για διέγερση σε ανυπακοή με ρατσιστικά χαρακτηριστικά και απείθεια άσκησε ο εισαγγελέας εις βάρος του 34χρονου που συνελήφθη επειδή καλούσε πολίτες για συγκέντρωση κατά του Europride.
Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ενώ το δικαστήριο αναβλήθηκε για την επόμενη Δευτέρα και, μέχρι τότε, αποφασίστηκε να παραμείνει υπό κράτηση.
Υπενθυμίζεται ότι ο 34χρονος ημεδαπός, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε σε ραδιοφωνικό σταθμό, καλούσε τον κόσμο να συμμετέχει σε συγκέντρωση, για την οποία έχει εκδοθεί απόφαση απαγόρευσης από την Αστυνομία. Η σχετική συνέντευξη, εκτός από την ιστοσελίδα του εν λόγω ραδιοφώνου αναρτήθηκε και σε άλλους διαδικτυακούς ιστότοπους.
Το απόγευμα της Πέμπτης ο 34χρονος εντοπίστηκε έξω από την οικία του στην περιοχή της Σταυρούπολης και στη θέα των αστυνομικών τράπηκε σε φυγή και εισήλθε στο διαμέρισμά του, όπου συνελήφθη παρουσία δικαστικού λειτουργού. Η σύλληψη του έγινε από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διέγερση σε ανυπακοή σε συνδυασμό με έγκλημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά και για απείθεια.
Χιλιάδες φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν το μονοθέσιο που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών της Formula 1 το 2025 και τη θρυλική McLaren MP4/6 του Ayrton Senna να «βρυχώνται» σε μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα στο ΟΑΚΑ.
Οι μεγαλύτερες αλλαγές στην ιστορία σπάνια ανακοινώνουν την άφιξή τους. Δεν ξεκινούν με μια ανακάλυψη ούτε με μια εφεύρεση. Ξεκινούν τη στιγμή που μια ιδέα, τόσο βαθιά ριζωμένη που μοιάζει αυτονόητη, παύει ξαφνικά να ισχύει. Μία από αυτές τις ιδέες ήταν ότι υπάρχει ένας σωστός τρόπος να τρώμε.