Διοικητικοί Δικαστές: Ανησυχούν για τον πειθαρχικό έλεγχο των δικαστών που αποφάσισαν να μην προφυλακιστεί ο Λύτρας
«Η έκφραση γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση κατά τον χειρισμό υποθέσεων σε οποιοδήποτε στάδιο αποτελεί αυτονόητη συνέπεια της Δικαστικής Ανεξαρτησίας» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους
Οι διοικητικοί δικαστές, με αφορμή την υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας με εμπλεκόμενο τον Απόστολο Λύτρα, ο οποίος φέρεται ότι βιαιοπράγησε σε βάρος της συζύγου του, επίσης δικηγόρου, εκφράζουν σε σημερινή ανακοίνωση την έντονη ανησυχία τους για τον πειθαρχικό έλεγχο δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών, για την απόφασή τους να μην προφυλακίσουν τον ποινικολόγο μετά την απολογία του στην ανακρίτρια.
Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών «εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τον πειθαρχικό έλεγχο Δικαστικών και Εισαγγελικών Λειτουργών, για απόφασή τους σχετικά με την προδικασία υπόθεσης ποινικού δικαίου».
Και συνεχίζει η ανακοίνωση: «Η έκφραση γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση κατά τον χειρισμό υποθέσεων σε οποιοδήποτε στάδιο αποτελεί αυτονόητη συνέπεια της Δικαστικής Ανεξαρτησίας, η οποία, ως συνταγματική αρχή, ισχύει έναντι πάντων. Η Ένωση Διοικητικών Δικαστών θα παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την υπόθεση αυτή και επιφυλάσσεται, ανάλογα με την εξέλιξή της, να ενημερώσει σχετικώς την Ένωση Ευρωπαίων Διοικητικών Δικαστών, εφόσον, η προάσπιση του Κράτους Δικαίου δεν είναι μόνο εθνικό ζήτημα, αλλά, αφορά πρωτίστως και την Ευρωπαϊκή έννομη τάξη».
Ανακαλύπτουμε νέες συνταγές για cocktails χωρίς αλκοόλ συνδυάζοντας φρούτα, αρωματικά και φυσικώς ανθρακούχο νερό - Δημιουργούμε μοναδικούς συνδυασμούς για κάθε γιορτινή στιγμή, βήμα βήμα.
Η ΑΒ Βασιλόπουλος με ένα οργανωμένο δίκτυο συλλέγει τρόφιμα που θα χάνονταν, τα διανέμει σε κοινωνικές δομές σε όλη τη χώρα και προσφέρει καθημερινά τρόφιμα σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη
Η Nova σε συνεργασία με το PADU φέρνουν δεκάδες προσφορές και exclusive Nova Deals σε κορυφαία brands, με παρουσία σε περισσότερα από 1000 σημεία εξαργύρωσης.