ΕΟΠΥΥ: Οι ασθενείς με θαλασσαιμία μπορούν να παραλαμβάνουν τα φάρμακά τους κατ΄ οίκον
Η συνταγογράφηση φαρμάκων σε ασθενείς που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία εξαιρείται του πλαφόν των γιατρών ανέφερε η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ στη συνάντηση με τον σύλλογο ασθενών
Κρίσιμα ζητήματα για τους ασθενείς με θαλασσαιμία και δρεπανοκυτταρική νόσο, όπως η συνταγογράφηση και χορήγηση φαρμάκων και το θέμα του πλαφόν συνταγογράφησης των γιατρών, συζητήθηκαν σε συνάντηση που είχε η Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ, Θεανώ Καρποδίνη με τον Προέδρο του Ελληνικού Συλλόγου Θαλασσαιμίας, Βασίλη Δήμο, την Αντιπρόεδρο, Ελένη Μιχαλάκη και την Γενική Γραμματέα, Στέλλα Μηνά.
Όπως τόνισε η Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ: «Η συνταγογράφηση φαρμάκων σε ασθενείς που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία εξαιρείται του πλαφόν των γιατρών». Παράλληλα, σημείωσε ότι αναφορικά με την χορήγηση φαρμάκων, ήδη οι θαλασσαιμικοί ασθενείς, είναι από τους πρώτους που μπορούν, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή «Κατ΄οίκον Αποστολή Φαρμάκων», να παραλαμβάνουν τα φάρμακά τους απευθείας από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ στο σπίτι τους, χωρίς καμία χρέωση.
«Επιπλέον, επανεξετάζεται γενικότερα ο Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) όσον αφορά στα θέματα των ασθενών με θαλασσαιμία και λαμβάνονται αποφάσεις προκειμένου να επιτευχθεί καλύτερη κάλυψη των αναγκών των ασθενών», συμπλήρωσε σχετικά.
Η σεζόν αλλάζει, αλλάζουμε και εμείς! Επισκεπτόμαστε το The Mall Athens για τα απαραίτητα κομμάτια που θα μας χαρίσουν ένα statement look που αποπνέει άνεση, κομψότητα και ελευθερία.
Η επίσημη πιστοποίηση γλωσσομάθειας του Ισπανικού Υπουργείου Παιδείας ανοίγει την πόρτα σε πανεπιστήμια υψηλού κύρους, νέες εμπειρίες και ευκαιρίες καριέρας σε όλο τον κόσμο.