Στέφανος Κασσελάκης: Γιατί είναι ακόμα στις κούτες τα κλιματιστικά που δώρισε ο Κασσελάκης σε σχολείο της Καλλιθέας

Στέφανος Κασσελάκης: Γιατί είναι ακόμα στις κούτες τα κλιματιστικά που δώρισε ο Κασσελάκης σε σχολείο της Καλλιθέας

«Τέσσερις μήνες μετά τη δωρεά κλιματιστικών που έκανα στο ΕΕΕΕΚ Καλλιθέας, είναι ακόμα στις κούτες» είχε δηλώσει νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

kasselakis_2
Η χαμηλή τάση ρεύματος είναι η αιτία που τα 8 κλιματιστικά τα οποία είχε δωρίσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης δεν έχουν ακόμη τοποθετηθεί στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στην Καλλιθέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απαιτούνται ενέργειες του ΔΕΔΔΗΕ στον οποίο έχει ήδη απευθυνθεί ο δήμος Καλλιθέας προκείμενου να αυξήσει την τάση έξω από το κτίριο ώστε στη συνέχεια να τοποθετηθούν και να λειτουργήσουν τα κλιματιστικά.

Στο συγκεκριμένο κτίριο παλαιότερα επειδή υπήρχε πρόβλημα με το ηλεκτρικό σύστημα, όταν στεγαζόταν το 7ο Λύκειο είχε προσπαθήσει ο δήμος να βάλει κλιματιστικά που είχε αγοράσει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, αλλά λόγω του προβλήματος δεν μπορούσε μιας και αν το έκανε θα έπεφτε το σύστημα σε όλο το κτίριο του σχολείου. Όταν το 7ο Λύκειο μεταφέρθηκε σε νέο κτίριο τα κλιματιστικά που είχε πάρει ο Σύλλογος Γονέων τοποθετήθηκαν και τέθηκαν σε λειτουργία.

Αργότερα το πρόβλημα στο ηλεκτρολογικό σύστημα που στεγάζεται πλέον το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης αποκαταστάθηκε από τον δήμο Καλλιθέας και πλέον απομένουν οι ενέργειες του ΔΕΔΔΗΕ ώστε να τοποθετηθούν τα 8 κλιματιστικά.

Κασσελάκης: «Τέσσερις μήνες μετά τη δωρεά κλιματιστικών που έκανα στο ΕΕΕΕΚ Καλλιθέας, είναι ακόμα στις κούτες»

Κλείσιμο
Σε αυτά τα 8 κλιματιστικά που δώρισε τον περασμένο Οκτώβριο στο ΕΕΕΕΚ Καλλιθέας αναφέρθηκε ο κ. Κασσελάκης σε ανάρτησή του καταγγέλλοντας ότι ακόμα δεν έχουν τοποθετηθεί στις αίθουσες.«Στις 27/9 επισκέφθηκα το ΕΕΕΕΚ Καλλιθέας.Οι υπεύθυνοι μού μίλησαν για το πρόβλημα θέρμανσης που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και οι ίδιοι τον χειμώνα. Στις 5/10 κάναμε μία μικρή δωρεά οκτώ κλιματιστικών, όπως υπαγορεύει η συνείδησή μας. Χθες επισκέφτηκα απροειδοποίητα το ΕΕΕΕΚ. Τα κλιματιστικά είναι στις κούτες τους. Τέσσερις μήνες μετά.Κάνω έκκληση σε αυτή την ανάλγητη κυβέρνηση. Μη θεωρείτε ότι θα μου δώσετε «πόντους».Θεωρήστε ότι τη δωρεά έκανε κάποιος από τους ολιγάρχες που χρηματοδοτεί την προπαγάνδα σας. Μόνο τοποθετήστε τα air condition ΤΩΡΑ. Τα παιδιά κρυώνουν και φτάσαμε στον Φεβρουάριο. Λίγη ανθρωπιά, έστω και αργά», είχε αναφέρει νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι αναφέρει ο αντιδήμαρχος Καλλιθέας για τα κλιματιστικά 

Σε ανακοίνωσή του ο αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Καλλιθέας Γιάννης Εμιρζάς αναφέρει ότι ο δήμος από τις 23 Ιανουαρίου 2024 έχει καταθέσει φάκελο για επαύξηση της τάσης στον ΔΕΔΗΕ για να είναι λειτουργική και ασφαλής η συνολική εγκατάσταση του σχολείου κάτι που εφόσον κάνει ο ΔΕΔΔΗΕ θα μπορέσουν να λειτουργήσουν και τα κλιματιστικά που δώρισε ο κ. Κασσελάκης.

Συγκεκριμένα ο κ. Εμιρζάς αναφέρει: «Ο Προέδρος του Σύριζα κ.Κασσελάκης, όντως μετά την επίσκεψη του στο ΕΕΕΕΚ στις 27/9/2023, προχώρησε άμεσα σε δωρεά δύο πολυμηχανημάτων γυμναστικής για την αίθουσα ψυχοκινητικής γυμναστικής τα οποία είναι τοποθετημένα και λειτουργούν.

Επιπλέον δώρισε 8 air condition τα οποία είναι σε αναμονή τοποθέτησης. Όπως γνωρίζετε ο Δήμος Καλλιθέας είναι αρμόδιος για την συντήρηση των σχολικών μονάδων της περιφέρειας του, συνεπώς και επισπεύδον φορέας για την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης εγκατάστασης.

Θέλουμε να ενημερώσουμε ότι μετά από τρία χρόνια χωρίς τεχνικό πρόγραμμα για τα σχολεία και μετά από καθυστερήσεις, ο Δήμος Καλλιθέας εγκατέστησε εργολάβο στις 20/9/2023, που για το συγκεκριμένο σχολείο προβλεπόντουσαν οι εξής εργασίες:

1. Διαχωρισμός και διαμόρφωση αιθουσών.
2. Αλλαγή κουφωμάτων με νέα κουφώματα ασφαλείας με θερμοδιακοπή.
3. Έλεγχος ηλεκτρολογικής εγκατάστασης και έκδοση Υπεύθυνης Δήλωσης Ηλεκτρολόγου.
4. Αλλαγή μέρους της σκεπής.

Στις 5/10/2023 το σχολείο ενημέρωσε με έγγραφό του τον Δήμο Καλλιθέας για την δωρεά του κ.Κασσελάκη και ζητούσε την εγκατάσταση των 8 air condition. Με εντολή του νεοεκλεγέντα Δημάρχου Κώστα Ασκούνη οι υπηρεσίες κινήθηκαν τάχιστα και με προτεραιότητα στο συγκεκριμένο σχολείο, έχουν προβεί ήδη στις παρακάτω εργασίες.

1. Έχει πραγματοποιηθεί ο διαχωρισμός και η διαμόρφωση των αιθουσών.
2. Έχει ολοκληρωθεί η αντικατάσταση των κουφωμάτων με νέα ασφαλείας με θερμοδιακοπή.
3. Έχει ολοκληρωθεί ο ηλεκτρολογικός έλεγχος και έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες τοποθέτησης νέου δικτύου και ηλεκτρολογικού πίνακα.
4. Έχει εκδοθεί η υπεύθυνη δήλωση του ηλεκτρολόγου.
5. Έχει κατατεθεί στον ΔΕΔΗΕ στις 23/1/2024 φάκελός για επαύξηση της τάσης από δίκτυό του, ενέργεια απαραίτητη, για να είναι λειτουργική και ασφαλής η συνολική εγκατάσταση του σχολείου.

Ο Δήμος Καλλιθέας παρακολουθεί στενά την πορεία εργασιών και διαδικασιών καθώς και την εξέλιξη της πορείας του αιτήματος προς τον ΔΕΔΗΕ μέσω της ειδικής πλατφόρμας που διαθέτει. Ο Δήμος Καλλιθέας θέλει να ευχαριστήσει τον Πρόεδρο του Σύριζα κ.Κασσελάκη για την δωρεά του αυτή».

Ειδήσεις σήμερα:

Ηχητικό ντοκουμέντο: Μητέρα παρηγορεί την κόρη της πριν η τελευταία πέσει στα χέρια της Χαμάς

Χαβιέρ Μιλέι: Ο πρόεδρος της Αργεντινής έβαλε τα κλάματα στον Τοίχο των Δακρύων στην Ιερουσαλήμ

Γιώργος Λαμπάτος: Η στιγμή που επιστρέφει στο σπίτι του με πι και φωνάζει από τους πόνους - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης