Ηχητικό ντοκουμέντο: Μητέρα παρηγορεί την κόρη της πριν η τελευταία πέσει στα χέρια της Χαμάς

Ηχητικό ντοκουμέντο: Μητέρα παρηγορεί την κόρη της πριν η τελευταία πέσει στα χέρια της Χαμάς

Η οικογένεια δημοσιεύει ένα συγκλονιστικό ηχητικό υλικό με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων μηνών από την απαγωγή της στο Ισραήλ - Κανείς δεν ξέρει αν το κορίτσι είναι ζωντανό

Israel_Hostage
Τέσσερις μήνες έχουν περάσει από την ημέρα που οι τρομοκράτες της Χαμάς επιτέθηκαν σε κιμπούτς και σε ένα μουσικό φεστιβάλ βιάζοντας, απαγάγοντας, βασανίζοντας και σκοτώνοντας Ισραηλινούς πολίτες κάθε ηλικίας.

Χθες ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι δήλωσε ότι 31 εκ των ομήρων που είχαν μεταφερθεί στη Λωρίδα της Γάζας μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου είναι νεκροί. «Ενημερώσαμε 31 οικογένειες ότι τα αγαπημένα τους πρόσωπα που κρατούνταν όμηροι δεν είναι πια εν ζωή και επιβεβαιώσαμε τον θάνατό τους», τόνισε κατά την τακτική ενημέρωση Τύπου.

Ωστόσο κάποιες οικογένειες ελπίζουν ακόμα πως τα αγαπημένα τους πρόσωπα αντέχουν ακόμα και θα τα σφίξουν ξανά στην αγκαλιά τους.

Η ιστορία που έρχεται στο φως είναι αυτή της 23χρονης σερβιτόρας Romi Gonen η οποία μαζί με την κολλητή της - η οποία δολοφονήθηκε από τους τρομοκράτες της Χαμάς- είχαν πάει στο μουσικό φεστιβάλ.

Κλείσιμο
Η οικογένειά της έδωσε στη δημοσιότητα ηχητικό ντοκουμέντο με τις τελευταίες στιγμές της πριν την απαγωγή της. Η άτυχη κοπέλα είχε τηλεφωνήσει στη μητέρα της, Meirav, λίγα λεπτά αφότου κατάφερε να ξεφύγει με το αυτοκίνητό της από τη σφαγή στο φεστιβάλ Nova. Η 23χρονη έπεσε σε ενέδρα των τρομοκρατών ενώ η καλύτερή της φίλη Gaya Halifa, 24 ετών, κείτονταν ετοιμοθάνατη μπροστά της.
Girk_Friend
Η Romi με την καλύτερή της φίλη Gaya, (αριστερά) η οποία σκοτώθηκε από τους τρομοκράτες της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου

Η μητέρα της πριν χαθεί η επικοινωνία τους προσπαθούσε να παρηγορήσει την κόρη της, λέγοντάς της: «Romichoo, είμαι μαζί σου γλυκιά μου. Όλα θα πάνε καλά. Θα πάμε στο νοσοκομείο - θα γίνεις καλά και θα κάνουμε μαζί ένα ταξίδι όπου θέλεις... Είμαι μαζί σου ομορφιά μου».

Καθώς ακούγονται τρομακτικές εκρήξεις σε κοντινή απόσταση, η Romi, η οποία έχει πυροβοληθεί στο χέρι και δεν μπορεί πλέον να το κουνήσει απαντά: «Εμπρός; Μαμά;».

Η Meirav ζητούσε απεγνωσμένα τα στοιχεία του αυτοκινήτου στο οποίο κρυβόταν η κόρη της, αλλά δεν έπαιρνε καμία απάντηση. «Romily, δεν είσαι μόνη σου. Είσαι μαζί μου, όμορφη μου. Όλα είναι εντάξει». Το δίλεπτο απόσπασμα αποτελεί μέρος ενός αγωνιώδους τηλεφωνήματος διάρκειας 45 λεπτών, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου ήταν τόσο σπαρακτικό που η οικογένεια απέφυγε να δημοσιοποιήσει.

Η Meirav, αρχικά πίστεψε ότι η κόρη της είχε σωθεί όταν έλαβε νέο τηλεφώνημα από την κόρη της.
Auto
Ότι απέμεινε από το αυτοκίνητο με οποίο η Romi είχε πάει στο μουσικό φεστιβάλ στις 7 Οκτωβρίου

Στο βάθος ακούγονται εκκωφαντικοί πυροβολισμοί καθώς η Romi της λέει: «Μαμά, μας έστησαν ενέδρα. Ο οδηγός είναι πιθανώς νεκρός. Η Gaya πυροβολήθηκε και δεν απαντάει. Ο Ofir πυροβολήθηκε και εγώ πυροβολήθηκα στο χέρι μου. Μαμά, να το ξέρεις, θα πεθάνω αν δεν έρθει κανείς».

Καθώς συνειδητοποιούσε ότι αυτή μπορεί να ήταν η τελευταία φορά που μιλούσε με την κόρη της, η Meirav, αποφάσισε να ηχογραφήσει το τηλεφώνημα. Επί 45 λεπτά παρέμεινε στο τηλέφωνο με την κόρη της, η οποία ήταν κρυμμένη στο αυτοκίνητό της.
mama_Kori
Η Romi Gonen, 27 ετών, τηλεφώνησε στη μητέρα της, Meirav, λίγα λεπτά αφότου το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγε από το μακελειό στο φεστιβάλ Nova έπεσε σε ενέδρα τρομοκρατών της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου

«Η μαμά κατάλαβε ότι δεν θα ερχόταν κανείς. Άλλαξε τη φωνή της και έγινε πολύ πιο ήρεμη, τρυφερή, λέγοντάς της απλώς πόσο πολύ την αγαπούσε και ότι όλα θα πάνε καλά. Είπε ότι ήθελε να ακούσει τη φωνή της δυνατά και καθαρά, ότι θα ξέρει ότι υπάρχει ελπίδα και ότι θα παλέψει γι' αυτήν και ότι την αγαπάει», είπε η αδερφή της Romi.

Στα σπαρακτικά τελευταία λεπτά, η Meirav ακούγεται να υπόσχεται στην κόρη της, η οποία χάνει γρήγορα αίμα, ότι θα επιστρέψουν στο καφέ όπου είχαν καθίσει μόλις τρεις ημέρες νωρίτερα.

«Θα μου τα πεις όλα, και μετά θα γίνεις καλά», λέει προσπαθώντας να ηρεμήσει την κόρη της - καθώς όλη την ώρα ακούγονται πυροβολισμοί και οι φωνές των τρομοκρατών που την πλησιάζουν.

Καθώς η Meirav καθόταν και άκουγε έφτασαν τρομοκράτες, άνοιξαν το αυτοκίνητο και συζητούσαν αν θα σκοτώσουν την κόρη της ή όχι. Στη συνέχεια ακούγεται να τη σέρνουν έξω από το αυτοκίνητό της. Για 55 ημέρες δεν είχε ακούσει κανένα νέο για την κόρη της.
Girl
Με αγωνία η οικογένεια της Romi περιμένει να μάθει τι έχει απογίνει

Τον Νοέμβριο, μια όμηρος που αφέθηκε ελεύθερη είπε ότι την είχε δει ζωντανή στη Γάζα.

Η Romi της είχε πει ότι την τράβηξαν από τα μαλλιά και την πέταξαν μέσα σε ένα αυτοκίνητο. Προσποιήθηκε τη νεκρή, αλλά όταν προσπάθησε να σηκώσει το κεφάλι την χτύπησαν με μια καραμπίνα στο μάτι.

«Μας είπαν ότι το τραύμα από τον πυροβολισμό στο χέρι της δεν αντιμετωπίστηκε καλά», είπε η αδερφή της. «Το χέρι της δεν λειτουργεί. Τα δάχτυλά της κινούνται μετά βίας και αλλάζουν χρώμα - και αυτό έγινε πριν από 10 εβδομάδες». Το μόνο που θέλει η οικογένεια είναι να γυρίσει σπίτι η λαμπερή, χαμογελαστή, και «τρελή» αδελφή της. «Μερικές φορές νιώθω τον πόνο τόσο ισχυρό, σαν να πρόκειται να εκραγώ μέσα μου. Μου λείπει πραγματικά».

Ειδήσεις σήμερα:

Με μηνύσεις και αγωγές απαντά ο Κικίλιας σε αναρτήσεις στα social media για το αν «κέρδισε το ΛΟΤΤΟ»

Ξυλοκόπησαν το μοντέλο Μικαέλα Φωτιάδη - Δημοσίευσε φωτογραφίες της με αίματα


Στα δικαστήρια ο Ricta για να απολογηθεί - Δίπλα του, η μητέρα του παιδιού του «Cinderella»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης