Διδυμότειχο: Πήγαν το κορίτσι στον παιδίατρο και τους είπε ότι είναι μία γριπούλα, λέει ο παππούς της 9χρονης

Διδυμότειχο: Πήγαν το κορίτσι στον παιδίατρο και τους είπε ότι είναι μία γριπούλα, λέει ο παππούς της 9χρονης

Στο παιδί δεν έγινε τεστ και όπως αναφέρει ο παππούς του, ο γιατρός παρότρυνε τους γονείς να γυρίσουν στο σπίτι 

paidi_nosokomeio_oros_arthro
«Είχε πυρετό, έκανε εμετούς, πήγαν στο παιδίατρο και τους είπε ”μία γριπούλα είναι”», δήλωσε ο παππούς της 9χρονης από το Διδυμότειχο που πέθανε, έχοντας προσβληθεί από στρεπτόκοκκο.

«Δεν του έκανε τεστ για στρεπτόκοκκο. Τους παρότρυνε να γυρίσουν στο σπίτι. Όταν η μητέρα του παιδιού είδε τα δύσκολα, το πήγε στο νοσοκομείο. Και το νοσοκομείο μας εδώ δεν έχει εξοπλισμό. Εκεί τους είπαν ότι είναι στρεπτόκοκκος. Μέσα σε λίγες ώρες το παιδί κατέληξε», πρόσθεσε στον Alpha ο παππούς του παιδιού. 

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cyy2afvakng9)


Σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα, ο θάνατος της 9χρονης που πέθανε στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου, οφείλεται σε λοίμωξη αναπνευστικού συστήματος και οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια συνέπεια λοίμωξης από στρεπτόκοκκο.

Το άτυχο κοριτσάκι μεταφέρθηκε την περασμένη Δευτέρα από τους γονείς του στο νοσοκομείο, με συμπτώματα βαριάς αναπνευστικής ανεπάρκειας και το τεστ που της είχε γίνει, βγήκε θετικό στον στρεπτόκοκκο.

Μάλιστα, οι γιατροί έδωσαν μάχη πάνω μία ώρα για να σώσουν από τον θάνατο το μικρό κορίτσι, δυστυχώς όμως δεν τα κατάφεραν.

Ολόκληρο το ιατρικό ανακοινωθέν

Σχετικά με τον επισυμβάντα ξαφνικό θάνατο 9χρονου κοριτσιού στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου:

Περί ώρα 12μ.μ. προσκομίστηκε στο Νοσοκομείο 9χρονο κορίτσι από τη μητέρα του λόγω υψηλού εμπύρετου, δύσπνοιας και διαρροικών κενώσεων.

Συνωδά Συμπτώματα: Ρινίτιδα, Βήχας. Μετά από εξετάσεις διαπιστώθηκε η σοβαρότητα της κατάστασης (ύπαρξη στρεπτόκοκκου και μάλιστα επιθετικού, και βαριά πνευμονία με άλλα συνωδά συμπτώματα: Ωχρότητα, περιστοματική κυάνωση, δύσπνοια, ταχυπαλμία κλπ), και η ασθενής ετοιμάστηκε για διακομιδή στο ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης, αλλά κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για τη διακομιδή η ασθενής παρουσίασε μεγάλο επεισόδιο αιμόπτυσης και αιφνίδια απώλεια συνείδησης. Κλήθηκαν κατέφθασαν και επελήφθησαν του περιστατικού: Αναισθησιολόγος, Καρδιολόγος, Ουρολόγος Χειρουργός, οι οποίοι με την παιδίατρο επεχείρησαν ανάνηψη για περισσότερο από 1 ώρα αλλά δυστυχώς αναποτελεσματικά. Η μικρή ασθενής κατέληξε περί την 14.30 μ.μ.

Ειδήσεις σήμερα:

Αγρότες: Συλλαλητήριο στην Αθήνα την άλλη εβδομάδα και κλιμάκωση στα μπλόκα

Ρωχάμης: Η τελευταία συνέντευξη 8 χρόνια πριν τον θάνατό του - «Τα λεφτά από τις ληστείες τα έτρωγα, τα έδινα»

Τατόι: Πώς θα γίνει μετά την ανάπλαση - Δείτε τα σχέδια με εντυπωσιακούς κήπους, μονοπάτια, θερμοκήπια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης