Οι διάλογοι που «έκαψαν» τον αστυνομικό που παρίστανε τον οικονομολόγο: «Έβγαλα €3.750, ήταν ο καλύτερος μήνας»

Οι διάλογοι που «έκαψαν» τον αστυνομικό που παρίστανε τον οικονομολόγο: «Έβγαλα €3.750, ήταν ο καλύτερος μήνας»

Πώς μία δυσαρεστημένη πελάτισσα οδήγησε στη σύλληψη του 34χρονου αστυνομικού και της συμμορίας του

astynomia23
Αποκαλυπτικές τόσο για τη δράση όσο και για τις… απολαβές του είναι οι συνομιλίες που αποκαλύπτει το protothema.gr και αφορούν στον 34χρονο αστυνομικό που εμφανιζόταν ως οικονομολόγος ή δικηγόρος και, σε συνεργασία με έναν ιδιώτη ονόματι Σταύρο, είχαν στήσει μία εταιρεία και αναλάμβαναν εξωδικαστικούς διακανονισμούς οφειλών, τους οποίους ουδέποτε υλοποιούσαν.

Η συμμορία αποδομήθηκε από τους «Αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ., ενώ το κουβάρι της ιστορίας άρχισε να ξετυλίγεται όταν μία δυσαρεστημένη πελάτισσα της «εταιρίας» απευθύνθηκε στις Αρχές και κατήγγειλε την απάτη.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε πως ο αρχιφύλακας εμφανιζόταν με τα στοιχεία «Κωνσταντίνος Μιχελάκης» και, υποδυόμενος τον οικονομολόγο ή τον δικηγόρο, εκπροσωπούσε την εταιρεία του Σταύρου του συνεργάτη του και υποσχόταν διακανονισμούς οφειλών.

Οι δουλειές μάλιστα πήγαιναν τόσο καλά που σε μία από τις συνομιλίες που «τσίμπησαν» οι Αρχές ακούγεται να λέει: «έκανα υπολογισμό πόσα έβγαλα μαζί με την Αστυνομία, έβγαλα 3.750 ήταν ο καλύτερος μήνας».

Κλείσιμο
Ως αρχηγός της «δουλειάς» εμφανίζεται ο ιδιώτης, κάτι που προκύπτει και από μία συνομιλία που έλαβε χώρα στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου. Σε αυτή, ο αστυνομικός κάλεσε τον συνεργάτη του και τον αποκάλεσε «boss».

Ο Σταύρος τον ρώτησε αν «έχουμε καμία συνάντηση αύριο;» και ο αρχιφύλακας τον ενημέρωσε ότι «ένας πελάτης που θα του στείλω αύριο σύμβαση και θα κάνει επιτόπου θα μας βάλει λεφτά».

«Είμαστε η μεγαλύτερη εταιρεία»

Σε άλλη συνομιλία, ο αρχιφύλακας μιλά με έναν ενδιαφερόμενο που είδε διαφήμιση της εταιρείες στο Facebook και του κάνει παρουσίαση των… υπηρεσιών τους.

«Ο Κωνσταντίνος ο Μιχελάκης από την R. B. σας έχω καλέσει, είμαι, είμαστε οικονομολόγοι δικηγόροι. Και προφανώς μας είχατε βρει από μία διαφήμιση μας σχετικά με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό».

Συνεχίζοντας ο αστυνομικός προσθέτει: «εμείς πχ είμαστε πολύ επαγγελματίες στο συγκεκριμένο κομμάτι ασχολούμαστε περίπου τρία με τέσσερα χρόνια με οργάνωση οφειλών» και «έχουμε 20% μερίδιο αγοράς σαν R. B. στον εξωδικαστικό συμβιβασμό σε όλη την Ελλάδα είμαστε η μεγαλύτερη εταιρεία».

Ο συνομιλητής του λέει ότι βρήκε την εταιρεία από το Facebook αναφέροντας: «Είναι γεμάτο το Facebook». Τότε ο αστυνομικός λέει: «Το Facebook είναι γεμάτο αλλά επαγγελματίες είναι λίγοι», «εμείς είμαστε μία εταιρεία η οποία προσφέρουμε premium υπηρεσίες».

«Άλλα μου λέτε ρε παιδιά, άλλα γίνονται»

Σε άλλη συνομιλία, ένα από τα θύματα των δύο ανδρών, μιλά με τον επικεφαλής της επιχείρησης και ζητά να ενημερωθεί για την πορεία της αίτησής του, η οποία φυσικά βρίσκεται στα αζήτητα.

«Εδώ και έναν μήνα δεν έχετε εικόνα, σας είχα δώσει λεφτά για ασφαλιστικά μέτρα τα οποία δεν τα είχατε κάνει». «Τα κάνατε την προηγούμενη βδομάδα, δεν τα είχατε κάνει από τον Αύγουστο που μου είχατε πει».

Ακολουθεί νέα συνομιλία όπου και πάλι το θύμα αναρωτιέται: «Τώρα σε τι στάδιο είμαστε για να καταλάβω γιατί άλλα μου λέτε ρε παιδιά άλλα γίνονται και εγώ είμαι, είμαι προ εκπλήξεως συνέχεια να πούμε. Για να καταλάβω».

Επίσης, και άλλο θύμα της ομάδας, αφού καλούσε τον ιδιώτη και δεν τον έβρισκε στο τηλέφωνο ποτέ, του άφησε τελικά ένα φωνητικό μήνυμα στο οποίο ανέφερε: «Σταύρο είμαι ο Κ. ο Μ. θα εμφανιστείς κάποια στιγμή στο τηλέφωνο να δούμε τι γίνεται;».

Η αποκάλυψη της κομπίνας

Η επιχείρηση της απάτης αποκαλύφθηκε στις 10 Νοεμβρίου όταν ένα θύμα των απατεώνων παρουσιάστηκε στους «Αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. και κατέθεσε πως είχε απευθυνθεί στην εταιρία «R. B και συνεργάτες» μέσω ιστοσελίδας στο διαδίκτυο προκειμένου να προχωρήσει την διαδικασία ένταξής της στον εξωδικαστικό μηχανισμό για οφειλές.

Όπως προέκυψε στη συνέχεια, το άτομο με το οποίο είχε μιλήσει η γυναίκα ήταν ο αστυνομικός που εμφανιζόταν ως οικονομολόγος- δικηγόρος με το όνομα «Κωσταντίνος Μιχελιδάκης». Ο αστυνομικός της ζήτησε να καταθέσει το ποσό των 6.500 ευρώ για να ξεκινήσει η διαδικασία, ωστόσο, μετά από διαπραγματεύσεις, το ποσό έπεσε στα 4.500 ευρώ.

Η γυναίκα απέστειλε ως προκαταβολή 1.850 ευρώ, όμως, για άγνωστο λόγο, η εταιρία, παρότι είχε λάβει την επιταγή με το ποσό που είχαν συμφωνήσει οι δυο πλευρές, λίγες ημέρες αργότερα έλυσε την σύμβαση. Παράλληλα η γυναίκα, πληροφορήθηκε από μια δικηγόρο που εργάστηκε για μικρό διάστημα στην επιχείρηση, πως η εταιρία δεν έκανε καμία ενέργεια διευθέτησης της υπόθεσής της.

Όταν κλήθηκε η εν λόγω δικηγόρος προκειμένου να εξεταστεί, ανέφερε ότι, όπως διαπίστωσε, υπήρχαν περιπτώσεις στις οποίες η εταιρία απέσπασε χρήματα από πελάτες, χωρίς να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες, όσον αφορά αιτήσεις για εξωδικαστικό συμβιβασμό οφειλών, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, όπως τους είχε υποσχεθεί.

Μάλιστα η δικηγόρος, ανέφερε στους «Αδιάφθορους» και άλλες περιπτώσεις ατόμων που είχαν εξαπατηθεί, βοηθώντας τους, να «δέσουν» την υπόθεση.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο εμπλεκόμενος αστυνομικός χρησιμοποιούσε ψεύτικα στοιχεία, ενώ, ακόμη και όταν εκτελούσε υπηρεσία πέριξ του Μεγάρου Μαξίμου, άφηνε την μοτοσυκλέτα στο αστυνομικό τμήμα Συντάγματος και εν συνεχεία μετέβαινε στα γραφεία της εταιρίας που βρίσκονται στο Κολωνάκι.

Από τη μεριά του, ο αστυνομικός δήλωσε ότι γνωρίζει τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης από το 2022 και αποδέχτηκε την εμπλοκή του σε δυο περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών.

Ειδήσεις σήμερα:

Δύο θανατηφόρα τροχαία στη Συγγρού - Νεκροί οδηγός ΙΧ και αναβάτης μοτοσικλέτας

«Είχαν κάνει τη κόρη μου πειραματόζωο» - Τι κατέθεσε η μητέρα της 16χρονης που είναι σε κώμα από κοκτέιλ ναρκωτικών

Ώρα προϋπολογισμού με αυξήσεις μισθών και συντάξεων έως και 10%, ισχυρή ανάπτυξη και πτώση της ανεργίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης