Θεσσαλονίκη: «Έπαθα κρίση πανικού» ισχυρίστηκε η Βρετανίδα που προκάλεσε αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους

Θεσσαλονίκη: «Έπαθα κρίση πανικού» ισχυρίστηκε η Βρετανίδα που προκάλεσε αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους

Σε κατάσταση μέθης επιτέθηκε στο πλήρωμα και προκάλεσε στον εαυτό της σωματικές βλάβες - Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 17 μηνών με τριετή αναστολή

aerodromio-makedonia
Σε ποινή φυλάκισης 17 μηνών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης η 61χρονη Βρετανίδα που, το βράδυ της Κυριακής, προκάλεσε αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στον Αερολιμένα Θεσσαλονίκης, όταν επιτέθηκε με φωνές και μπουνιές στο πλήρωμα και προκάλεσε στον εαυτό της σωματικές βλάβες καθώς χτυπούσε το πρόσωπό της στο κάθισμα.

Η γυναίκα κρίθηκε ένοχη για παρακώλυση των συγκοινωνιών, διασάλευση της τάξης στο αεροσκάφος κατά την πτήση και παράβαση εντολών του κυβερνήτη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το περιστατικό συνέβη δύο ώρες περίπου μετά την απογείωση του αεροσκάφους, στις 10.30 το βράδυ, το οποίο εκτελούσε πτήση από τη Γλασκώβη (Σκωτία) προς την Αττάλεια (Τουρκία). Η 61χρονη Βρετανίδα, σε κατάσταση μέθης, επιτέθηκε με φωνές και μπουνιές στο πλήρωμα και επιχείρησε να προκαλέσει στον εαυτό της σωματικές βλάβες καθώς χτυπούσε το πρόσωπό της στο κάθισμα. Πάρα τις προσπάθειες που έγιναν από το προσωπικό για να ηρεμήσει και να συνεχιστεί η πτήση, αυτό δε ήταν δυνατόν συμβεί και ως εκ τούτου, για λόγους ασφαλείας, ο πιλότος πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Η υπεύθυνη καμπίνας, αεροσυνοδός, περιέγραψε στην κατάθεσή της πώς ξεκίνησε το επεισόδιο και πώς εξελίχθηκε έως και την αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους. Όπως είπε, αρχικά η Βρετανίδα σηκώθηκε όρθια στον διάδρομο και δευτερόλεπτα αργότερα έπεσε και τότε το πλήρωμα του αεροσκάφους έσπευσε για να τη σηκώσει.

Εκείνη τη στιγμή αντιλήφθηκαν ότι ήταν σε κατάσταση μέθης και όταν προσπάθησαν να τη σηκώσουν για να τη βάλουν στη θέση της, η κατηγορούμενη ξεκίνησε να φωνάζει και αρνήθηκε τη βοήθεια. «Για περίπου μισή ώρα, μέχρι την αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους, χτυπούσε συνεχώς τα πόδια της στο πάτωμα και το κεφάλι της στο μπροστινό κάθισμα. Όταν της τοποθετησαμε μάσκα οξυγόνου, την έβγαλε αμέσως και άρχισε να επιτίθεται με γροθιές στο πλήρωμα του αεροσκάφους, προσπαθώντας να τους δαγκώσει, διαταρασοντας την ασφάλεια της πτήσης όπως μπορώ να διαβεβαιώσω ως υπεύθυνη της καμπίνας» ανέφερε η αεροσυνοδός.

Στην κατάθεση που έδωσε στις Αρχές ο κυβερνήτης του αεροσκάφους, η οποία διαβάστηκε επίσης στο δικαστήριο, αναφέρει ότι δύο ώρες μετά απογείωση ενημερώθηκε από την υπεύθυνη πληρώματος καμπίνας ότι η επιβάτιδα που κάθονταν στην θέση 29Ε βρίσκονταν σε κατάσταση πλήρους μέθης και πιθανότατα χρειαζόταν ιατρική βοήθεια. «Προσπάθησαν να της δώσουν μάσκα οξυγόνου, όμως την πετούσε. Χτυπούσε και έσπρωχνε την υπεύθυνη καμπίνας, μη θέλοντας βοήθεια. Πέταξε ένα ποτήρι με νερό στον σύζυγό της που καθόταν δίπλα. Για λόγους ασφαλείας της πτήσεως, διότι γινόταν όλο και πιο επιθετική, αποφάσισα να πραγματοποιήσω αναγκαστική προσγείωση, όπως επίσης και για την ασφάλεια της επιβάτιδας» είπε στην κατάθεσή του.

«Έπαθα κρίση πανικού»

Στην απολογία της η 61χρονη Βρετανίδα ζήτησε ένα μεγάλο συγνώμη από το δικαστήριο και ισχυρίστηκε ότι έπαθε κρίση πανικού.

«Ήθελα να ζητήσω συγγνώμη. Ήμουν υπό την επήρεια φαρμακευτικής αγωγής όταν ανέβηκα στο αεροσκάφος και έπαθα κρίση πανικού. Κατανάλωσα αλκοόλ νωρίτερα, όχι στο αεροπλάνο. Ζητάω συγγνώμη δε μπορούσα να φανταστώ τι έγινε, έχω ένα κενό» ανέφερε.

Ειδήσεις σήμερα:

Αναστάτωση έξω από κολυμβητήριο στο Ηράκλειο – Άνδρας κοιτούσε την προπόνηση παιδιών και αυνανιζόταν


Έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ - Έντονα φαινόμενα από τη νύχτα στη Θεσσαλία


Συνελήφθη ύποπτος για την τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες με τους δύο νεκρούς - Βρέθηκε το όπλο του φονικού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης