Πάτρα: Αποσυναρμολογούσε κλεμμένες μοτοσικλέτες σε αυτοσχέδιο συνεργείο

Πάτρα: Αποσυναρμολογούσε κλεμμένες μοτοσικλέτες σε αυτοσχέδιο συνεργείο

Ο δράστης είχε συλληφθεί πριν από ένα χρόνο, αλλά στο πλαίσιο της έρευνας που συνεχίζεται εξιχνιάστηκαν άλλες 15 κλοπές μοτοσικλετών

Patra-klopes-motosikletes
Για περισσότερο από έξι χρόνια συνέχιζε τις παράνομες δραστηριότητές του στην Πάτρα ένας Έλληνας, ο οποίος είχε στήσει παράνομο εργαστήριο όπου αποσυναρμολογούσε τις μοτοσικλέτες που έκλεβε. Ο δράστης είχε συλληφθεί πριν από ένα χρόνο, αλλά στο πλαίσιο της έρευνας που συνεχίζεται εξιχνιάστηκαν άλλες 15 κλοπές μοτοσικλετών που είχε διαπράξει από τον Φεβρουάριο του 2017 ως τον Σεπτέμβριο του 2022.

Οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει στις 8 Νοεμβρίου του 2022 το αυτοσχέδιο συνεργείο του όπου έκρυβε τις μοτοσικλέτες που έκλεβε, τις αποσυναρμολογούσε, παραποιούσε τους αριθμούς πλαισίου και κινητήρα ξύνοντάς τους και πωλούσε τα εξαρτήματα ως ανταλλακτικά ή τα τοποθετούσε σε άλλες, επίσης κλεμμένες μοτοσικλέτες, που είχε στην κατοχή του.

Τότε, είχε προκύψει από την έρευνα ότι είχε κλέψει επτά μηχανές από τον Σεπτέμβριο του 2021 ως τις 25 Οκτωβρίου του 2022, αλλά στην συνέχεια είχαν εξιχνιαστεί ακόμη 15 κλοπές που είχε διαπράξει από τον Φεβρουάριο του 2017 ως τον Σεπτέμβριο του 2022. Σε άλλη έρευνα που είχε γίνει φέτος τον Φεβρουάριο, οι αστυνομικοί είχαν βρει στην κατοχή του δράστη 14 μεταλλικά ταμπελάκια στα οποία αναγράφονταν αύξοντες αριθμοί πλαισίου δικύκλων. Από την εξέτασή τους, εξιχνιάστηκαν τώρα οι άλλες 15 κλοπές μοτοσικλετών.

Σε βάρος του δράστη σχηματίστηκε από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας συμπληρωματική δικογραφία για κλοπές τροχοφόρων που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, αλλά η συστηματική έρευνα συνεχίζεται για να διαλευκανθεί πλήρως η δράση του.

Και δεύτερο συνεργείο με κλεμμένες μηχανές

Κλείσιμο
Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας εντόπισαν μέσα σε ένα σπίτι στην Πάτρα και άλλο ένα αυτοσχέδιο συνεργείο με κλεμμένες μοτοσικλέτες, ανταλλακτικά, αλλά και όπλα και συνέλαβαν τον ιδιοκτήτη. Κατά την διάρκεια της έρευνας, κατέσχεσαν έξι μοτοσικλέτες που είχαν κλαπεί από τον Σεπτέμβριο του 2021 ως τις 25 Οκτωβρίου του 2022, έναν κινητήρα μοτοποδηλάτου, πέντε ζάντες, έναν ανεμοθώρακα και δύο ελαστικά μοτοσικλετών, ένα πλαίσιο μοτοσικλέτας με ξυσμένο αριθμό, τρεις ηλεκτρονικούς εγκεφάλους, τρεις ανορθωτές μηχανής και πλήθος εξαρτήματα από μηχανές που πωλούσε ως ανταλλακτικά.

Στον ίδιο χώρο βρήκαν δυο πιστόλια κρότου, δυο κενούς γεμιστήρες, 25 τροποποιημένα φυσίγγια, 11 φυσίγγια πυροβόλου όπλου, 84 φυσίγγια κρότου, έξι μη πυροδοτούμενους κάλυκες και δυο χειροβομβίδες καπνού. Σε βάρος του δράστη σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές, παραβάσεις των νόμων περί όπλων και περί ειδών πυροτεχνίας και πλαστογραφία, με την οποία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.




Ειδήσεις σήμερα:

Ο Κασσελάκης απαντάει χλευάζοντας τα …αριστερόμετρα και προαναγγέλλει νέο ευρωψηφοδέλτιο (βίντεο)

«Τελεσίγραφο» του ισραηλινού στρατού προς 1,1 εκατ. Παλαιστινίους: Φύγετε προς τη νότια Γάζα εντός 24 ωρών

Σεισμός 3,8 Ρίχτερ ανατολικά της Βραυρώνας και του Λαυρίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης