Χειροπέδες σε αλλοδαπή για εννέα απάτες σε τρεις πόλεις

Χειροπέδες σε αλλοδαπή για εννέα απάτες σε τρεις πόλεις

Ερευνάται αν η σπείρα δρούσε και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας

apates_lires
Τουλάχιστον εννέα ηλικιωμένοι είχαν γίνει στόχοι μιας σπείρας απατεώνων που δρούσαν από τις αρχές Ιουλίου σε περιοχές της Καβάλας, της Αλεξανδρούπολης και του Βόλου και είχαν εξαπατήσει πέντε από αυτούς, από τους οποίους είχαν αποκομίσει συνολικά 51.000 ευρώ, τιμαλφή απροσδιόριστης αξίας και 134 χρυσές λίρες.

Οι δράστες τηλεφωνούσαν στα θύματα παριστάνοντας τους αστυνομικούς ή τους γιατρούς και απαιτούσαν χρηματικά ποσά και τιμαλφή, δήθεν για να αποφύγει τις νομικές συνέπειες συγγενικό τους πρόσωπο το οποίο είχε προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο ή για να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση, επειδή τάχα είχε τραυματιστεί. Στη συνέχεια, τους υποδείκνυαν ένα σημείο για να αφήσουν τα χρήματα και τα τιμαλφή, ή πήγαιναν στα σπίτια τους για να τα παραλάβουν.

Η άκρη του νήματος για την εξάρθρωση του κυκλώματος βρέθηκε έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση των αστυνομικών της Ασφάλειας Καβάλας, οι οποίοι πέρασαν χειροπέδες στην αλλοδαπή "εισπράκτορα" μόλις παρέλαβε χρήματα και 134 χρυσές λίρες από ένα θύμα. Στο όχημα που χρησιμοποιούσε, βρέθηκαν οι χρυσές λίρες και άλλα τιμαλφή που αποδόθηκαν στους δικαιούχους.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, εξακριβώθηκε ότι η σπείρα είχε διαπράξει άλλες τέσσερις απάτες και τέσσερις απόπειρες από τις 15 Ιουλίου ως και την Τετάρτη, στην Καβάλα, την Αλεξανδρούπολη και τον Βόλο, αλλά ερευνάται αν δρούσε και σε άλλες πόλεις. Κατασχέθηκαν το όχημα, ένα κινητό τηλέφωνο και ιδιόχειρα σημειώματα της αλλοδαπής, η οποία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας που άσκησε σε βάρος της δίωξη για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απάτες, με την δικογραφία να περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς της που αναζητούνται.



Ειδήσεις σήμερα:

Χυμώδεις influencers, δημιουργήματα AI, κατακλύζουν τα social media και χρεώνουν για γυμνές φωτογραφίες

Η αποτίμηση του 15νθήμερου καύσωνα «Κλέων» - 46,4 βαθμοί Κελσίου στο Γύθειο, πιο θερμή ημέρα η 23η Ιουλίου

Ζερεφός για φωτιές: Ακραίο έτος το 2023, η υγρασία του εδάφους είναι πολύ χαμηλή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης