Αθήνα: Συνελήφθη 25χρονος για κλοπές αυτοκινήτων και πλαστογραφίες - Πώς δρούσε η συμμορία

Αθήνα: Συνελήφθη 25χρονος για κλοπές αυτοκινήτων και πλαστογραφίες - Πώς δρούσε η συμμορία

Η αστυνομία εξιχνίασε 12 κλοπές που έγιναν στην ευρύτερη περιοχή της Αγίας Παρασκευής

klopi_autokinitou-12
Ένας 25χρονος, μέλος εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε κλοπές αυτοκινήτων και πλαστογραφίες συνελήφθη χθες, Τετάρτη, ανέφερε η αστυνομία.

Σύμφωνα μάλιστα με την ΕΛΑΣ, όταν οι αστυνομικοί πήγαν να τον συλλάβουν, ο 25χρονος τους επιτέθηκε και τους έβρισε, προσπαθώντας να τους ξεφύγει.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα, της εγκληματικής οργάνωσης, των διακεκριμένων κλοπών κατά συναυτουργία και κατά συρροή, από άτομα που διαπράττουν διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών οχημάτων, πλαστογραφία, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, εξύβριση και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Ο συλληφθείς, μαζί με άγνωστους συνεργούς του, προέβαιναν από τις αρχές του έτους συστηματικά σε κλοπές αυτοκινήτων από διάφορες περιοχές των Βορείων Προαστίων χρησιμοποιώντας ειδικό εξοπλισμό.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της οργάνωσης, κινούνταν συνήθως βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες σε διάφορες περιοχές των Βορείων Προαστίων, κοντινές στην Αγία Παρασκευή, προς αναζήτηση οχημάτων. Όταν τα εντόπιζαν, με τη χρήση του εξοπλισμού τα έκλεβαν και τα στάθμευαν προσωρινά σε απομονωμένα σημεία.

Μετά από αρκετό χρόνο και αφού δεν είχαν βρεθεί από την αστυνομία, τα μετέφεραν σε χώρους στάθμευσης στην περιοχή των Άνω Λιοσίων όπου τα αποθήκευαν προσωρινά και φρόντιζαν για την εκ νέου κυκλοφορία τους.

Κλείσιμο
Από τα κλεμμένα οχήματα, άλλα διοχετεύονταν σε κυκλώματα παράνομης μετανάστευσης με σκοπό την διευκόλυνση μεταφοράς μεταναστών και άλλα είτε τα παρέδιδαν σε συνεργούς τους προκειμένου να επισκευάζουν τις ζημιές που είχαν προκαλέσει κατά την κλοπή τους, είτε πλαστογραφούσαν τους αριθμούς πλαισίου τους, με σκοπό την περαιτέρω διάθεση τους.

Εξιχνιάστηκαν δώδεκα περιπτώσεις κλοπών οχημάτων εκ των οποίων δύο απόπειρες, σε διάφορες περιοχές των Βορείων Προαστίων.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στην κατοχή και στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 132 φυσίγγια των 9mm, 240 ευρώ, κινητά τηλεφωνά και κάρτες sim, ρουχισμός που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάπραξη των κλοπών, πινακίδες κυκλοφορίας και χειρόγραφες σημειώσεις.

Επίσης σε διάφορες περιοχές της Αττικής και στο Ηράκλειο Κρήτης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία οχήματα τα οποία χρησιμοποιούνταν στη διάπραξη των κλοπών.

Ο 25χρονος είχε συλληφθεί κατά το παρελθόν και για άλλα αδικήματα.

Θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα, για την πλήρη εξακρίβωση του εύρους της εγκληματικής του δραστηριότητας, συνεχίζεται.



Ειδήσεις σήμερα:

Εκλογές 2023: Κόπηκε ο Κασιδιάρης από τον Άρειο Πάγο - Πέρασαν 32 κόμματα

Εύα Καϊλή: Eπιστρέφει σαν βουλευτής στο Ευρωκοινοβούλιο

Δημοσκόπηση MRB: Δείχνει αυτοδυναμία ΝΔ και επτακομματική Βουλή

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης