«Αχόρταγος» ήταν ένας Έλληνας που αγνόησε την απαγόρευση της υποβρύχιας ερασιτεχνικής αλιείας η οποία ισχύει κάθε Μάιο, αλλά και το ημερήσιο όριο αλίευσης αχινών που επιτρέπει μόνο 20 ανά αλιέα και είχε μαζέψει εκατοντάδες από τον Κορινθιακό κόλπο!
Οι άνδρες της Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Κορίνθου γνώριζαν από παλιά τις παράνομες δραστηριότητες του ψαρά, καθώς τον Αύγουστο του 2022 τον είχαν συλλάβει για λαθραλιεία. Έτσι, τον είχαν στοχοποιήσει και τον εντόπισαν στην θαλάσσια περιοχή του Αλεποχωρίου, όπου αλίευε αχινούς με μια «πιρούνα».
Μάλιστα, είχε βγάλει στην ακτή συνολικά... 900 αχινούς, από τους οποίους 276 ήταν υπολειπομένων διαστάσεων! Τα σύνεργα του ψαρά κατασχέθηκαν, όπως και οι αχινοί που επαναποντίστηκαν στη θάλασσα και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις των κανόνων αλιείας με την οποία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.
Η πρωτοβουλία «Τεχνολογία Χωρίς Εμπόδια» της Κωτσόβολος περνά στην επόμενη φάση, με επίκεντρο την αυτονομία, την επιλογή και τη συμμετοχή στην καθημερινότητα
Με 862 αθλητές και αθλήτριες κάθε ηλικίας ολοκληρώθηκε για το 2026 το ΔΕΗ 3x3 Street Basketball, η πρωτοβουλία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) και της ΔΕΗ, που για τέταρτη συνεχή χρονιά μετέτρεψε κεντρικά σημεία πόλεων σε ζωντανά γήπεδα, γεμάτα παλμό, ενέργεια και αγωνιστικό πνεύμα, δίνοντας χώρο στην ενέργεια του αθλητισμού και στη δυναμική του 3x3