Θεσσαλονίκη: Κλώτσησαν στο κεφάλι νεαρή γάτα - «Άνοιξαν όλα στη μέση»

Θεσσαλονίκη: Κλώτσησαν στο κεφάλι νεαρή γάτα - «Άνοιξαν όλα στη μέση»

Το γατάκι έχει μείνει τυφλό και έχει οίδημα στο κεφάλι

gata-thessaloniki4
Μεγάλα προβλήματα προκάλεσε σε αδέσποτη νεαρή γάτα στη Θεσσαλονίκη η κλωτσιά που δέχθηκε από άγνωστο άτομο στους Αμπελόκηπους της Θεσσαλονίκης την περασμένη εβδομάδα.

Το γατάκι βρέθηκε αιμόφυρτο στο πάρκινγκ της στάσης Φιλίππου στους Αμπελόκηπους από περαστικό, ο οποίος το μετέφερε στον κτηνίατρο και ενημέρωσε τη φιλοζωική του δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης.

«Ο γιατρός είπε ότι είναι σίγουρα κλωτσιά. Το σαγόνι του κάτω είναι κομμένο. Μου έδειξε σε βίντεο την εξέταση που έκανε στο γατάκι. Ο ουρανίσκος του έχει ανοίξει στη μέση. Είναι κλωτσιά από κάτω προς τα πάνω γι’ αυτό άνοιξαν όλα στη μέση. Έχει οίδημα στο κεφάλι. Τώρα περιμένουμε να δούμε αν θα υποχωρήσει για να μπορέσει να σταθεροποιηθεί και να χειρουργηθεί. Όσο έχει οίδημα στο κεφάλι δε μπορεί να γίνει χειρουργείο. Του χορηγείται ορός» εξήγησε στο thesstoday.gr η Κλεοπάτρα Καραφώτη από την φιλοζωική.

Δείτε φωτογραφίες από το τραυματισμένο γατάκι

gata-thessaloniki
gata-thessaloniki2
gata-thessaloniki3


Σύμφωνα με την ίδια η μικρή γάτα ήταν ιδιαίτερα φιλική με τους ανθρώπους και δεν φοβόταν να τους πλησιάσει. «Το γατάκι ήταν πάρα πολύ χαδιάρικο» είπε χαρακτηριστικά.

Κλείσιμο
Η κατάσταση της νεαρής γάτας που νοσηλεύεται σε κλινική στη Σταυρούπολη κρίνεται σταθερή με την κυρία Καραφώτη να σημειώνει ότι έχει μείνει τυφλή, ενώ δε μπορεί να διαπιστωθεί ακόμη αν έχει υποστεί κάποια βλάβη στον εγκέφαλο από το σφοδρό χτύπημα. «Το πιο πιθανό είναι ότι θα ζήσει αλλά μετά χρειάζεται μεγάλο χειρουργείο. Δεν υπάρχει περίπτωση να σωθούν τα μάτια του. Θα μείνει τυφλό. Τώρα μπορεί να σηκωθεί και να βαδίσει».

Σημειώνεται ότι κοντά στο σημείο που βρέθηκε βαρύτατα τραυματισμένο το γατάκι βρίσκονται σχολικές μονάδες και την ώρα που υπολογίζεται ότι έγινε το συμβάν έφηβοι αλλά και μικρότεροι μαθητές θα πήγαιναν στο σχολείο τους.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί η αστυνομία ενώ αρκετοί είναι αυτοί που έχουν εκφράσει την επιθυμία να υιοθετήσουν το γατάκι αν γίνει καλά.

Ερωτηθείσα για το τι πρέπει να γίνει ώστε να εκλείψουν αυτά τα περιστατικά -λίγους μήνες νωρίτερα είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας η είδηση για ένα νεογέννητο γατάκι που ποδοπατήθηκε μέχρι θανάτου στη Θεσσαλονίκη-, η κυρία Καραφώτη επεσήμανε στο ότι θα πρέπει να εφαρμόζεται ό,τι ορίζει ο νόμος:

«Πρέπει να εφαρμόζεται ο νόμος. Όταν προβλέπεται φυλακή και πρόστιμο, να εφαρμόζεται ακριβώς. Οι άνθρωποι που κάνουν αυτά τα πράγματα είναι άρρωστοι. Βρίσκουν ευχαρίστηση στη βία και στον πόνο και αυτό λέει πολλά. Όταν έρχεται ένα ζώο να δώσει αγάπη σε κάποιον κι αυτός θέλει να το σκοτώσει, σκεφτείτε πόσο άρρωστος πρέπει να είναι αυτός ο άνθρωπος».

Ειδήσεις σήμερα:

Το αλκοτέστ του Πολωνού διαιτητή που θα «σφύριζε» το ΑΕΚ-Άρης έδειξε μηδέν - Δείτε βίντεο

Διαζύγια στη showbiz: Ροζ περιπέτειες, τρίτα πρόσωπα και... μπόλικο μυστήριο

Ο «πρίγκιπας» της Αράχωβας ήταν... βασιλιάς της απάτης - Οι σφαίρες στο στήθος και τα ρούχα των 20 εκατ. ευρώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης