Επτά τραυματίες αστυνομικοί κατά τα επεισόδια στο Σύνταγμα
Ομάδα άνω των 200 ατόμων, κατά την αστυνομία, από την περίμετρο της συγκέντρωσης «εκτόξευσαν μάρμαρα, πέτρες και βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων»
Επτά αστυνομικοί τραυματίστηκαν και χρειάστηκε να διακομιστούν σε νοσοκομείο μετά τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας έπειτα από τη συγκέντρωση και πορεία με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη.
Σε ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει ότι στη συγκέντρωση που έγινε με πρωτοβουλία σωματείων, οργανώσεων και συλλογικοτήτων βρέθηκαν περίπου 10.000 άνθρωποι.
Ομάδα άνω των 200 ατόμων, τα οποία, κατά την αστυνομία, βρίσκονταν μέσα και στην περίμετρο της συγκέντρωσης και στη συνέχεια της πορείας, «εκτόξευσαν μάρμαρα, πέτρες και βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων».
Τα άτομα αυτά, στο τέλος της πορείας και συγκεκριμένα στην Πανεπιστημίου, «συνέχισαν τις επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών προκαλώντας παράλληλα φθορές σε κτίρια και οχήματα».
Οι αστυνομικές δυνάμεις για να αποκρούσουν τις επιθέσεις πραγματοποίησαν «περιορισμένη χρήση» χημικών ενώ προχώρησαν σε 6 προσαγωγές ατόμων, από τα οποία τα 5 συνελήφθησαν.
Από τις επιθέσεις τραυματίστηκαν 7 αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Σε μια βραδιά υψηλού συμβολισμού στην καρδιά της Αθήνας, με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τις νέες εμφανίσεις του για τη σεζόν 2026/27, εγκαινιάζοντας επισήμως παράλληλα και τη νέα στρατηγική συνεργασία του με τη Superbet, η οποία αποτελεί τον Μεγάλο Χορηγό της ομάδας