Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα: Για κακουργήματα θα διωχθούν οι υπεύθυνοι

Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα: Για κακουργήματα θα διωχθούν οι υπεύθυνοι

Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα: Στον τόπο της τραγωδίας μεταβαίνει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας - Εντολή Ντογιάκου να εισαχθεί η υπόθεση κατ' απόλυτη προτεραιότητα

trena_larisa1
Ο προϊστάμενος της Εισαγγελέας εφετών Λάρισας Σταμάτης Δασκαλόπουλος, στον οποίο έχει ανατεθεί η εποπτεία του συνόλου των ερευνών για την τραγωδία στα Τέμπη, με εντολή του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου, μεταβαίνει επί τόπου προκειμένου να έχει προσωπική εποπτεία των ερευνών.

Την ίδια στιγμή, παρουσία εισαγγελέα απολογείται στο πλαίσιο της αστυνομικής προανάκρισης ο αρμόδιος σταθμάρχης, προκειμένου να ερευνηθεί αν φέρει ευθύνη ή όχι για το τραγικό συμβάν.

Παράλληλα, οι εισαγγελικές αρχές, όταν συγκεντρώσουν τα πρώτα στοιχεία για τις ευθύνες που προκάλεσαν την τραγωδία θα προχωρήσουν άμεσα σε ποινικές διώξεις.

Ποινικές διώξεις

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι ποινικές διώξεις που πιθανά θα ασκηθούν θα αφορούν το κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα της διατάραξης στην ασφάλεια συγκοινωνιών από την οποία προκλήθηκε θάνατος. Το αδίκημα αυτό επισύρει ποινές που ξεκινούν από κάθειρξη 10 ετών μέχρι και ισόβια.

Ακόμη, οι πιθανές διώξεις που μπορεί να ασκηθούν αφορούν και το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, χωρίς να αποκλείεται και η πιθανότητα θα αποδοθεί ενδεχόμενος δόλος.

Προηγούμενα, ο Ισίδωρος Ντογιάκος ανέθεσε την εποπτεία της προανάκρισης για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας Σταμάτη Δασκαλόπουλο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ντογιάκος στην παραγγελία του προς τον κ. Δασκαλόπουλο αναφέρει τα εξής :

«Π ρ ο ς

Τον κ. Εισαγγελέα Εφετών Λάρισας

Με αφορμή το συμβάν της σύγκρουσης τρένων στα Τέμπη την 28-02-2023 (βλ. συνημμένα δημοσιεύματα), παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες, στο πλαίσιο της εκ του άρθρου 32 ΚΠΔ αρμοδιότητάς σας ως προς την εποπτεία του ανακριτικού έργου, προς την κατεύθυνση της επίσπευσης της ανάκρισης στη συγκεκριμένη υπόθεση. Επίσης να μας ενημερώσετε με αιτιολογημένη αναφορά σας αν συντρέχει περίπτωση εφαρμογής του τελευταίου εδαφίου του άρθρου 32 ΚΠΔ», δηλαδή, να εισαχθεί η υπόθεση στο ακροατήριο κατ’ απόλυτη προτεραιότητα.

Παρέμβαση Ντογιάκου

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος είχε αναθέσει την εποπτεία των ερευνών για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, στον εισαγγελέα Λάρισας Σταμάτη Δασκαλόπουλο.


«Έχει ξεκινήσει έρευνα για να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη να κινούνται δύο τρένα στην αντίθετη κατεύθυνση» είχε αναφέρει νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε δήλωσή του έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά την τραγωδία.

Κλείσιμο
Όπως είπε ο Γιάννης Οικονόμου «πάνω από 500 άνθρωποι επιχειρούν, ο καθένας στον τομέα του. Οι αρμόδιοι υπουργοί από την πρώτη στιγμή στο συντονιστικό»





Ειδήσεις σήμερα:

Live Update: Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις για τη φονική σύγκρουση τρένων στη Λάρισα

Μαρτυρία από τη μοιραία αμαξοστοιχία: «Πάμε και όπου βγει είπαν οι μηχανοδηγοί»

«Υπάρχει σύγχυση στις γραμμές... Μα πού είναι αυτός ο προϊστάμενος;»: Μαρτυρία σοκ από επιβάτες για τη σύγκρουση τρένων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης