Γιώργος Γιαννόπουλος: «Κόλαφος» ο εισαγγελέας που ζήτησε την ενοχή του

Γιώργος Γιαννόπουλος: «Κόλαφος» ο εισαγγελέας που ζήτησε την ενοχή του

Ο εισαγγελέας ζήτησε να μην χορηγηθεί αναστολή στον Γιώργο Γιαννόπουλο - «Είναι όλα ψέματα» αντέτεινε ο μουσικός για τη σεξουαλική παρενόχληση ανήλικης

drummer
Να μην χορηγηθεί αναστολή στον 70χρονο Γιώργο Γιαννόπουλο για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης 6χρονης στον Ωρωπό και να καταδικαστεί σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ζήτησε σήμερα ο εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, αγορεύοντας στη δίκη του γνωστού μουσικού, ο οποίος υπήρξε επί σειρά ετών ντράμερ στο συγκρότημα των «Πυξ Λαξ».

Ο εισαγγελέας ήταν «κόλαφος» για τον κατηγορούμενο, ο οποίος νωρίτερα, κατά την απολογία του στο δικαστήριο, αρνήθηκε το αδίκημα που αντιμετωπίζει βάλλοντας κατά της οικογένειας της ανήλικης και υποστηρίζοντας πως τον στοχοποιήσε επειδή δεν ψευδομαρτύρησε, όπως είπε, σε αντιδικία τους, όπως του είχαν ζητήσει.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο κατηγορούμενος τέλεσε τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται. Δεν μπόρεσε να δώσει καμία πειστική απάντηση. Ο κατηγορούμενος διακατέχεται από έναν διαταραγμένο σεξουαλικό κόσμο με απουσία ενοχών» είπε στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας της έδρας και συνέχισε: «Όλα αυτά συνδυάζονται με μια χειριστική συμπεριφορά του κατηγορουμένου και προς το δικαστήριο. Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο τον καταδίκασε σε 12 έτη. Θεωρώ ότι με την απόφαση του όμως ταυτόχρονα διέπραξε μια δικονομική αντίφαση και ένα ατόπημα. Τον έκρινε ένοχο και παράλληλα του έδωσε τη δυνατότητα να κυκλοφορεί ελεύθερος. Αυτό το ατόπημα καλείστε σήμερα να εξομαλύνετε και να καταργήσετε».

Η απολογία του ντράμερ

Είχε προηγηθεί στη δίκη, η απολογία του Γιώργου Γιαννόπουλου, ο οποίος υποστήριξε πως δεν παρενόχλησε την ανήλικη αλλά οι γονείς της, όπως είπε, την έκαναν να πιστέψει ότι όντως υπήρξε θύμα εκμεταλλευόμενοι την ψυχολογική της αστάθεια.

«Νοσηλεύομαι στο νοσοκομείο κρατουμένων και σύντομα θα κάνω επέμβαση για τον προστάτη. Υπήρξα στη ζωή μου τίμιος, αγνός, δεν έχω δημιουργήσει ποτέ κανένα πρόβλημα σε κανέναν άνθρωπο. Προσπαθώ να καταλάβω πως έφτασα σε αυτό το σημείο», είπε ο κατηγορούμενος στην απολογία του κρατώντας μάλιστα στο χέρι του σακουλάκι με καθετήρα.

«Με έχουν βάλει στη φυλακή 70 χρόνων για κάτι που δεν έχω κάνει. Λέει (σ.σ. η μητέρα του κοριτσιού) ότι παρενοχλούσα το παιδί της. Τι δουλειά είχα εγώ με το παιδί της; Είχα δουλειά, οικογένεια, φίλους. Θα κάτσω να ασχοληθώ με το παιδί της; Ποιος ο λόγος;» είπε ακόμη ο κατηγορούμενος αρνούμενος τα σε βάρος του στοιχεία που τον θέλουν να τελεί την αξιόποινη πράξη στην αυλή του σπιτιού του, βάζοντας την ανήλικη να κάθεται στα γόνατα του και να ασελγήσει σε βάρος της πίσω από το τραπεζομάντηλο του τραπεζιού. «Κάτω από το τραπέζι; Με τραπεζομάντηλο μακρύ; Που καλύπτει έναν άνθρωπο δυο μέτρα; Που ακούστηκαν αυτά; Με πνίγει αυτό που ακούω. Αυτοί βγάζουνε τις δικογραφίες στα κανάλια για να επηρεάσουν την κοινή γνώμη. Εγώ δεν βγήκα ποτέ. Λέω την αλήθεια», είπε ο κατηγορούμενος για να προσθέσει σε άλλο σημείο της απολογίας του: «Τον Μάιο του 2013 ο πατέρας της ανήλικης πήρε και είπε ότι θα μου κάνουν καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση της κόρης του. Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Είμαι ένας άνθρωπος που αγαπάει τους ανθρώπους, τους σέβεται. Μέχρι στιγμής όλοι μου συμπαραστέκονται και πιστεύουν στην αθωότητα μου. Έχω πάρει άλλες αρχές από τους γονείς μου. Ακόμα και τώρα προσπαθώ να βοηθάω τον κόσμο. Κάνω δωρεές στην εκκλησία, στο χαμόγελο του παιδιού, στον Άγιο Κυπριανό, στην Αγία Βαρβάρα, στην Παναγία της Καλαμάτας. Βοηθάμε και εγώ και η σύζυγος. Σέβομαι τους πάντες από τον ΑΜΕΑ μέχρι τον πρωθυπουργό και τον βασιλιά. Θέλουν να καταστρέψουν τη ζωή μου».

Κλείσιμο
Ο 70χρονος μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του δέχθηκε ερωτήσεις των μελών της έδρας για το αν το παιδί επισκεπτόταν το σπίτι του. Ο μουσικός αν και αρχικά ήταν κατηγορηματικός ότι κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει στη συνέχεια υποστήριξε: «Μόνο με τους γονείς της. Και με τη φίλη της. Δεν ήμουν θυρωρός ούτε έπαιρνα παρουσίες. Μπορεί να είχε έρθει και να μην την έχω δει».

Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Παρασκευή, οπότε και το δικαστήριο αναμένεται να ανακοινώσει την τελική απόφασή του.

Ειδήσεις σήμερα:

«Μάξιμος Σαράφης»: O βίος και η πολιτεία του κουκουλοφόρου μάρτυρα στην υπόθεση της Novartis που αποδείχτηκε κοινός απατεώνας

Εθνική Πινακοθήκη: Ο καθένας θα μπορούσε να το κάνει, λέει ο 50χρονος ελαιοχρωματιστής για την κλοπή έργων

F-4E Phantom II: Ποιο είναι το μαχητικό που κατέπεσε στα ανοιχτά της Ανδραβίδας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης