Θεσσαλονίκη: Δουλέμποροι μετέφεραν παράνομους μετανάστες με... πυροσβεστικό! - Δείτε βίντεο

Θεσσαλονίκη: Δουλέμποροι μετέφεραν παράνομους μετανάστες με... πυροσβεστικό! - Δείτε βίντεο

Η σπείρα μετέφερε 155 παράνομους μετανάστες - Σε 300.000 ευρώ τα «κέρδη» της

pyrosvestiko_metanastes_arthro
Ακόμα και πυροσβεστικό όχημα είχαν χρησιμοποιήσει δουλέμποροι για να μεταφέρουν παράνομους μετανάστες από την Έβρο στη Θεσσαλονίκη όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ την Παρασκευή (20/1) δίνοντας στη δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο από τα μετασκευασμένα οχήματα που χρησιμοποιούσε η σπείρα.

Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση που ενέχεται σε περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών


Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί τα επτά από τα 11 μέλη της σπείρας (8 Έλληνες και 3 αλλοδαποί) ηλικίας 23 έως 41 ετών ενώ έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία 10 ακόμη ατόμων (5 Έλληνες – 5 αλλοδαποί) που εμπλέκονται στην ίδια υπόθεση.

Σε βάρος των ατόμων αυτών σχηματίσθηκε δικογραφία για συγκρότηση διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη μεταφορά – προώθηση παράτυπων αλλοδαπών στο εσωτερικό της Χώρας εκ κερδοσκοπίας πραττόμενη από τους προειρημένους, από την οποία προέκυψε κίνδυνος ζωής, καθώς και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία μέλος της οργάνωσης που βρίσκεται στην Τουρκία, προωθούσε παράνομους μετανάστες στην Ελλάδα μέσω των ελληνοτουρκικών συνόρων στον Έβρο. Στη συνέχει οι παράνομοι μετανάστες επιβιβάζονταν σε οχήματα με κύριο προορισμό τη Θεσσαλονίκη, όπου τελικά οδηγούνταν σε προσωρινά καταλύματα – χώρους απόκρυψης.

Φωτογραφίες από τα μετασκευασμένα φορτηγά

astynomia_metanastes___2_
astynomia_metanastes___6_


Τα οχήματα μεταφοράς συνοδεύονταν από άλλα οχήματα που λειτουργούσαν ως προπομποί προκειμένου να υπάρχει ενημέρωση για τυχόν σημεία αστυνομικών ελέγχων, ενώ για τη μεταφορά του κάθε παράνομου μετανάστη η συμμορία εισέπραττε από 2.000 έως 4.000 ευρώ.

Κλείσιμο
astynomia_metanastes___3_


Όπως προέκυψε από την έρευνα, η εγκληματική οργάνωση από τις αρχές Αυγούστου 2022 μέχρι και τα μέσα Ιανουαρίου 2023, πραγματοποίησε συνολικά 11 περιπτώσεις διακίνησης, κατά τις οποίες μεταφέρθηκαν συνολικά τουλάχιστον 155 παράνομοι μετανάστες, με εκτιμώμενο οικονομικό όφελος τουλάχιστον (300.000) ευρώ.

astynomia_metanastes___1_


Η επιχείρηση για την εξάρθρωση της σπείρας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (19/1) σε Θεσσαλονίκη και Πέλλα όπου εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τα επτά μέλη της οργάνωσης, ενώ πραγματοποιήθηκαν επτά έρευνες σε σπίτια και δύο σε συνεργεία αυτοκινήτων, κατά τις οποίες κατασχέθηκαν:

13 οχήματα, εκ των οποίων τρία Ι.Χ.Φορτηγά με ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη και ένα όχημα ειδικού τύπου (πυροσβεστικό) με ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη,
Πλήθος τηλεφωνικών και ηλεκτρονικών μέσων,
Δύο συσκευές γεωεντοπισμού (GPS),
Το χρηματικό ποσό των 860 ευρώ και
Μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης

astynomia_metanastes___4_
astynomia_metanastes___5_


Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Ειδήσεις σήμερα:

Τι κρύβεται πίσω απ' την έκρηξη σε πλυντήριο αυτοκινήτων στη Γλυφάδα

Η Εύα Καϊλή παραμένει στη φυλακή - Αρνητικά κατέθεσε για την ευρωβουλευτή ο Παντσέρι

Οι αληθινοί λόγοι πίσω απ' την κόντρα της Μαρί Σαντάλ με τη Λετίθια της Ισπανίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης