Συγκίνηση απέπνεε η παρουσία τής επί 59 χρόνια συζύγου του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στην κηδεία. Με βαθιά θλίψη και εμφανώς βουρκωμένο πρόσωπο, η Άννα Μαρία είπε το δικό της «αντίο» στην εκκλησία.
Έφτασε στη Μητρόπολη Αθηνών για να παραστεί στην κηδεία και κατά την έξοδό της από το αυτοκίνητο, ο κόσμος που βρισκόταν πέριξ της εκκλησίας, άρχισε να χειροκροτά με μεγάλη θέρμη.
Φτάνοντας στο κεφαλόσκαλο της εκκλησίας, η Άννα Μαρία γύρισε και εμφανώς συγκινημένη υποκλίθηκε στον κόσμο που χειροκροτούσε.
Κλείσιμο
Χαιρέτησε, ακόμη, διαριτικά τον κόσμο που της έδειξε την αγάπη του.
Στον επικήδειο που εκφώνησε ο γιος της Παύλος, η Άννα Μαρία λύγισε ακόμη περισσότερο.
Η συγκίνηση της Άννας Μαρίας ήταν εμφανής. Έδειχνε την θλίψη της για τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου σε κάθε έκφρασή της.
Η σύγχρονη μεταλλευτική δραστηριότητα, δεν καθορίζεται μόνο από την παραγωγή πρώτων υλών, αλλά και από τον τρόπο με τον οποίο εντάσσεται στο κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό πλαίσιο, στο οποίο λειτουργεί και το πως αλληλοεπιδρά με αυτό.