Πλήθος όπλα και εκρηκτικά και 14 συλλήψεις στην Φλώρινα

Πλήθος όπλα και εκρηκτικά και 14 συλλήψεις στην Φλώρινα

Η προανάκριση συνεχίζεται για να εξακριβωθεί τυχόν εμπλοκή των κατηγορουμένων και σε άλλες παρανομίες

guns_1
Έχει και η δυτική Μακεδονία την... Κρήτη της! Αυτό αποδείχθηκε από τις έρευνες που έγιναν στο πλαίσιο εκτεταμένης επιχείρησης της Ασφάλειας που ξεκίνησε στις 30 Νοεμβρίου στην ευρύτερη περιοχή της Φλώρινας και ολοκληρώθηκε με τις συλλήψεις συνολικά 14 Ελλήνων ηλικίας 44 ως 77 χρόνων που διατηρούσαν παράνομο οπλισμό και εκρηκτικά.

Με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τους αστυνομικούς μετά από συστηματική έρευνα, έγιναν 13 έρευνες σε σπίτια και σε μια αποθήκη, όπου κατασχέθηκαν συνολικά δυο υποπολυβόλα, 14 πολεμικά τυφέκια, 19 πιστόλια, δέκα περίστροφα, 17 κυνηγετικά όπλα, οκτώ κιλά και 800 γραμμάρια πυρίτιδας, οκτώ χειροβομβίδες και μια οπλοβομβίδα, 3.240 φυσίγγια, 11 κάλυκες, οκτώ βλήματα διαφόρων τύπων, 43 γεμιστήρες, οκτώ ξιφολόγχες, 16 κροτίδες, διάφορα εξαρτήματα οπλισμού, ακαριαίο φυτίλι, ένα taser, δυο σπρέι πιπεριού και 20 φυσίγγια κρότου!

guns_2


Κλείσιμο
Ακόμη, κατασχέθηκαν 179 πακέτα αφορολόγητων τσιγάρων και ένα παλαιό νόμισμα που εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας για τις αρχαιότητες. Σε βάρος των κατόχων των ευρημάτων σχηματίστηκαν δικογραφίες για παραβάσεις των νόμων περί όπλων και περί εκρηκτικών υλών, περί προστασίας αρχαιοτήτων και του Τελωνειακού Κώδικα, κατά περίπτωση, με τις οποίες οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Φλώρινας.

Η προανάκριση συνεχίζεται για να εξακριβωθεί τυχόν εμπλοκή των κατηγορουμένων και σε άλλες παρανομίες, ενώ τα συνολικά 45 πυροβόλα όπλα παραδόθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να γίνει βαλλιστική εξέταση που θα δείξει αν είχαν χρησιμοποιηθεί και σε ποια περίσταση.

guns_3



guns_4



Ειδήσεις σήμερα:


Στη φυλακή δύο ακόμα ανήλικοι για τον βιασμό του 15χρονου στο Ίλιον

«Καζάνι που βράζει» το Κόσοβο: Νέα οδοφράγματα έστησαν οι Σέρβοι στη βόρεια Μιτρόβιτσα

Corriere Della Sera: Η Καϊλή επιμένει στην αθωότητά της - «Θα παλέψει μέχρι τέλους»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης