Qatargate - Corriere Della Sera: Η Καϊλή επιμένει στην αθωότητά της - «Θα παλέψει μέχρι τέλους»

Qatargate - Corriere Della Sera: Η Καϊλή επιμένει στην αθωότητά της - «Θα παλέψει μέχρι τέλους»

«Η Καϊλή αισθάνεται προδομένη, το όνομά της χρησιμοποιήθηκε εν αγνοία της» - Τι δηλώνει ο δικηγόρος της Ελληνίδας ευρωβουλευτή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος στην ιταλική εφημερίδα

kaili4-1-1
Τις δύσκολες στιγμές που περνά στις φυλακές Χαρέμ, η Εύα Καϊλή, μακριά από τα παιδί της περιγράφει στην ιταλική Corriere Della Sera, ο δικηγόρος της Ελληνίδας ευρωβουλευτή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Όπως υποστηρίζει, η Εύα Καϊλή στη φυλακή «ζει έναν εφιάλτη, μια καταστροφή» επειδή, όπως λέει «είναι αθώα». Μάλιστα αναφέρει πως το μόνο άτομο που την επισκέφθηκε την ημέρα των Χριστουγέννων ήταν ο πατέρας της.

«Οι κατηγορίες είναι πολύ αόριστες και δεν βασίζονται σε πραγματικά περιστατικά», λέει χαρακτηριστικά ο κ.Δημητρακόπουλος, και όπως τονίζει πρόκειται για κατηγορίες που αφορούν «δωροδοκία δημόσιου λειτουργού, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και εγκληματική οργάνωση».

Σε άλλο σημείο, ο κ. Δημητρακόπουλος αναφέρει ότι η εντολέας του «μετά από όσα διάβασε στους φακέλους της έρευνας αισθάνεται προδομένη, το όνομά της χρησιμοποιήθηκε εν αγνοία της». Μάλιστα επιμένει ότι η τέως Αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής «δεν γνώριζε τίποτα για τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι, τα χρήματα δεν ήταν δικά της ούτε τα φύλαγε».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου, αν η Εύα Καϊλή ψήφισε ποτέ στο κοινοβούλιο με βάση το τι της ζήτησαν ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζόρτζι και ο Αντόνιο Παντσέρι, ο κ. Δημητρακόπουλος επισήμανε:

«Ψήφισε πάντα σύμφωνα με τη συνείδησή της, ούτε ο Παντσέρι ούτε ο πατέρας του παιδιού της επηρέασαν ποτέ την ψήφο της. Η εγκαθίδρυση εμπορικών σχέσεων με το Κατάρ αποτελεί κεντρική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ευρώπη χρειάζεται το φυσικό αέριο του Κατάρ για να μην εγκλωβιστεί στο κρύο».

Τέλος ο κ. Δημητρακόπουλος τόνισε ότι σε περίπτωση που αφεθεί ελεύθερη η κυρία Καϊλή θα παραμείνει στο Βέλγιο και θα αγωνιστεί μέχρι να «αναγνωριστεί η αθωότητά της».

Ειδήσεις σήμερα:

Διακοπή κυκλοφορίας στη λεωφόρο Ποσειδώνος, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος

Ο Μεντβέντεφ σε ρόλο... «Νοστράδαμου»: «Τέταρτο Ράιχ» και εμφύλιος στις ΗΠΑ το 2023!

Άνδρας στη Λάρισα ήπιε καυστικό υγρό και κατέληξε στο νοσοκομείο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης