Επεισόδια με Ρομά σε Ασπρόπυργο, Ρόδο, Πάτρα και Χαλκίδα

Επεισόδια με Ρομά σε Ασπρόπυργο, Ρόδο, Πάτρα και Χαλκίδα

Έκλεισε ο προαστιακός στον Ασπρόπυργο για δύο ώρες -  Ρομά τοποθέτησαν αντικείμενα στις γραμμές  του τρένου - Άναψαν φωτιά στον καταυλισμό της Νέας Ζωής - Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε διμοιρία των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη

foties-roma
Σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού» βρέθηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις της χώρας, μετά την ανακοίνωση του θανάτου του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη που νοσηλεύονταν στη ΜΕΘ του «Ιπποκράτειου» στη Θεσσαλονίκη.

Ρομά, φορείς και συλλογικότητες οργάνωσαν συλλαλητήρια και πορείες διαμαρτυρίας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις. Από το μεσημέρι μετακινήθηκαν αστυνομικές δυνάμεις και «Αίαντας» της ΕΛ.ΑΣ. προς τη Δυτική Αττική, ενώ σε αυξημένη επιφυλακή για τυχόν καταδρομικές επιθέσεις τέθηκαν και τα Αστυνομικά Τμήματα όλης της χώρας, ιδίως όσα βρίσκονται κοντά σε καταυλισμούς Ρομά.

Τα πρώτα επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα σε ΧαλκίδαΜυτιλήνη, Πάτρα και Ρόδο αλλά και στον Ασπρόπυργο. Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, νεαροί Ρομά άναψαν φωτιά στον καταυλισμό της Νέας Ζωής Ασπροπύργου ενώ έκλεισαν με αντικείμενα τις γραμμές του Προαστιακού, με αποτέλεσμα να διακοπεί για λόγους ασφαλείας η κίνηση των τρένων για δύο ώρες.

«Οι συρμοί 1324 και 1325 δεν μπορούν να περάσουν από το ΣΣ Ασπροπύργου εξαιτίας φωτιάς σε καταυλισμο και στις γραμμες. Επιστρέφουν στους προηγούμενους σταθμούς. Σε αναμονη η κυκλοφορία των επόμενων δρομολογίων της γραμμής», ανέφερε σε ανάρτησή του Hellenic Train στα social media. 


Λίγο πριν τις 20.00 η κυκλοφορία των τρένων στην περιοχή αποκαταστάθηκε ενώ σταμάτησαν σύμφωνα με πηγές της Αστυνομίας και τα επεισόδια κοντά στον καταυλισμό της Νέας Ζωής.

Τεταμένη η ατμόσφαιρα στη Χαλκίδα

Στη Χαλκίδα, γύρω στις 18.00 το απόγευμα, περίπου 80 άτομα συγκεντρώθηκαν στην επαρχιακή οδό προς Στύρα, στην περιοχή Καμάρες, όπου άναψαν φωτιές και έκλεισαν τον δρόμο, αφήνοντας μόνο φορτηγά και λεωφορεία να περνούν.

Κλείσιμο
Λίγο μετά τις 19.00 οι συγκεντρωθέντες αποσύρθηκαν από το δρόμο και η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, σύμφωνα με το evima.

Δείτε βίντεο από το evima:

Επεισόδια Ρομά στη Χαλκίδα

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης, περίπου τριάντα άτομα Ρομά έκαψαν λάστιχα και κάδους απορριμμάτων

Οδοφράγματα στη Ρόδο

Τον περιφερειακό δρόμο έξω από τον καταυλισμό των Ρομά στην περιοχή «Καρακόνερο», στην πόλη της Ρόδου, έκλεισαν νωρίς το βράδυ δεκάδες Ρομά, κυρίως νεαροί, βάζοντας φωτιά και στήνοντας οδοφράγματα, εκφράζοντας έτσι την αντίδρασή τους στον θάνατο του 16χρονου, που κατέληξε σήμερα στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Επεισόδια από Ρομά στο Καρακόνερο


Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου.

Ο δρόμος ήταν κλειστός από το ύψος το νεκροταφείου έως και την διασταύρωση με την Ρόδου-Καλλιθέας για λόγους ασφαλείας, ενώ οι Ρομά που συμμετείχαν στην κινητοποίηση φώναζαν συνθήματα και ζητούσαν δικαιοσύνη.

2e06fd3a42325f540f22dba9940e5c9a
a30ff7e823d24600aae79f7ed488adb0


Στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της ΕΛΑΣ και της Πυροσβεστικής, ενώ ο δρόμος παραμένει κλειστός για την κυκλοφορία των οχημάτων.

18c063c44fd1f96a6f0ceeded43d9cb5



Θεσσαλονίκη: Επίθεση σε διμοιρία των ΜΑΤ

Καταδρομική επίθεση με βόμβες μολότοφ  δέχθηκαν το απόγευμα της Τρίτης αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν στη βόρεια πύλη της ΔΕΘ, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεκάδες κουκουλοφόροι βγήκαν από τους χώρους του ΑΠΘ και εκτόξευσαν περίπου 15 βόμβες μολότοφ προς τους αστυνομικούς. Τα άτομα στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Οι αστυνομικοί απάντηση με ρίψη χημικών προκειμένου να τους απωθήσουν.

Σημειώνεται ότι από τις μολότοφ υπέστη φθορές και ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο που βρίσκονταν στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.

Δείτε φωτογραφίες του protothema.gr
thessaloniki-molotof__2_
thessaloniki-molotof__3_
thessaloniki-molotof__4_
thessaloniki-molotof__5_
thessaloniki-molotof__6_
thessaloniki-molotof__1_

Πορεία διαμαρτυρίας από φοιτητικούς συλλόγους και συλλογικότητες

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τον θάνατο του 16χρονου Ρομά, ο οποίος τραυματίστηκε από πυρά αστυνομικού τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας και κατέληξε σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο όπου νοσηλεύονταν.

Στην πορεία που ξεκίνησε από την πλατεία της Καμάρας και αυτήν την ώρα κινείται στο κέντρο της πόλης, συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, άτομα του αντιεξουσιαστικου χώρου, φοιτητές και μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά της αστυνομίας, τα άτομα διαμαρτύρονται για τον πυροβολισμό που δέχθηκε στο κεφάλι ο 16χρονος Ρομά από τον αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Σημειώνεται ότι η πορεία συνοδεύετε από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας ενώ η Τροχαία πραγματοποιεί εκτροπές στην κυκλοφορία των οχημάτων.

5755753
5755754
5755757


Επεισόδια στην Πάτρα

Επεισόδια προκλήθηκαν απόψε στο κέντρο της Πάτρας, στο τέλος δεύτερης πορείας που οργανώθηκε με αφορμή τον θάνατο του 16χρονου στην Θεσσαλονίκη, έπειτα από τον πυροβολισμό αστυνομικού, κατά την διάρκεια καταδίωξης.

Ειδικότερα, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου κατευθύνθηκαν, μέσω της οδού Ερμού, στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας και πέταξαν πέτρες προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ. Οι αστυνομικοί απάντησαν με την ρίψη χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, ενώ στην συνέχεια τα ίδια άτομα επιχείρησαν να στήσουν οδοφράγματα στην οδό Κορίνθου.

Οι διμοιρίες των ΜΑΤ που ακολουθούσαν, τους απομάκρυναν προς την περιοχή της Αγίας Σοφίας, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν σε ετοιμότητα.

Νωρίτερα, φοιτητικοί σύλλογοι πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Πάτρας, με κύριο σύνθημά τους «ενάντια στην κρατική βία και καταστολή», η οποία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 19.30.χωρίς να δημιουργηθούν απρόοπτα. 

Δείτε το βίντεο από τον ιστότοπο  gnomip.gr

gnomip gr Πορεία στο κέντρο

gnomip gr Επεισόδια στην πορεία για τη δολοφονία του 16χρονου


Λέσβος: Φωτιές και πετροπόλεμος κοντά στον καταυλισμό Ρομά της Παγανής

Ένταση, φωτιές, πετροπόλεμος και μικρής έκτασης επεισόδια από νεαρούς Ρομά σημειώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης στην περιοχή της Παγανής κοντά στο κτίριο που στεγαζόταν η Κτηνιατρική Υπηρεσία Βορείου Αιγαίου και γειτνιάζει με τον καταυλισμό της Μυτιλήνης.

Τα πνεύματα λίγο αργότερα ηρέμησαν και η ένταση εκτονώθηκε ενώ στην περιοχή βρίσκονται δυνάμεις της Αστυνομίας που παρακολουθούν στενά την κατάσταση.

Οι νεαροί Ρομά συγκεντρώθηκαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος πυροβολήθηκε από αστυνομικό την προηγούμενη εβδομάδα.

985606_n


Αλλαγές στα δρομολόγια  των Μέσων Μεταφορά στα δυτικά προάστια

Σε προσωρινές διακοπές λεωφορειακών γραμμών προχώρησε σήμερα ο ΟΑΣΑ εν όψει των συγκεντρώσεων που θα πραγματοποιηθούν μετά τον θάνατο του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη. Με γνώμονα την ασφαλή κυκλοφορία των ΜΜΜ και του επιβατικού κοινού στην περιοχή της Δυτικής Αττικής ο ΟΑΣΑ προχώρησε στις παρακάτω μεταβολές στη λειτουργία των ΜΜΜ:

- Στη διακοπή κυκλοφορίας της λεωφορειακής γραμμής 723 ΦΥΛΗ - ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ (ΚΥΚΛΙΚΗ), με τελευταίο δρομολόγιο στις 16:00

- Διακοπή λειτουργίας των παρακάτω λεωφορειακών γραμμών από τις 17:00 και έως τη λήξη της βάρδιας:

709 ΤΟΠΙΚΟ ΔΡΟΣΟΥΠΟΛΗΣ (ΚΥΚΛΙΚΗ)

712 ΑΧΑΡΝΑΙ - ΕΡΓ. ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ - Α. ΛΙΟΣΙΑ (ΠΑΝΟΡΑΜΑ)

728 ΑΧΑΡΝΑΙ - ΑΓ.ΠΕΤΡΟΣ - ΑΓ.ΙΩΑΝΝΗΣ - ΠΛΑΤΩΝΑΣ (ΚΥΚΛΙΚΗ)

749 ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ - ΣΤ. ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ (ΚΥΚΛΙΚΗ)

752 ΑΧΑΡΝΑΙ - ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ - ΑΓ. ΠΕΤΡΟΣ (ΚΥΚΛΙΚΗ)

805 ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ - ΝΕΟΚΤΙΣΤΑ

Ειδήσεις σήμερα:

Με €1.000 κεφάλαιο και έδρα το Κολωνάκι ιδρύθηκε η εταιρεία real estate της Καϊλή

Γιάννης Διακογιάννης: Ο sports caster-θρύλος που ονειρευόταν να γίνει τενόρος

Συνελήφθη στις Μπαχάμες ο έκπτωτος «βασιλιάς των κρυπτονομισμάτων» Σαμ Μπάνκμαν Φριντ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης