Καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη: Κατέληξε ο 16χρονος που πυροβολήθηκε από αστυνομικό

Καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη: Κατέληξε ο 16χρονος που πυροβολήθηκε από αστυνομικό

Ο ανήλικος έφερε τραύμα στο κεφάλι - Η κατάστασή του ήταν κρίσιμη όλες αυτές τις μέρες χωρίς να σημειώνει κάποια βελτίωση - Δείτε το ιατρικό ανακοινωθέν του «Ιπποκρατείου»

roma_arthro
Κατέληξε ο 16χρονος Ρομά που τραυματίστηκε από τα πυρά αστυνομικού στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από καταδίωξη την προηγούμενη Δευτέρα.

Την απώλειά του έκανε γνωστή η διοίκηση του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης, στο οποίο νοσηλευόταν ο 16χρονος.

Υπενθυμίζεται ότι ο ανήλικος έφερε τραύμα στο κεφάλι.

Η κατάστασή του παρέμενε όλες αυτές τις μέρες κρίσιμη χωρίς να σημειώνει κάποια βελτίωση και σήμερα το πρωί, τελικά, ο 16χρονος Ρομά κατέληξε.

Ο αστυνομικός κατά τη διάρκεια της καταδίωξης χρησιμοποίησε το υπηρεσιακό του όπλο δύο φορές με αποτέλεσμα μία σφαίρα να τραυματίσει τον ανήλικο στο κεφάλι. 

Εις βάρος του αστυνομικού ασκήθηκε δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο.

Κλείσιμο
Χθες, ο εισαγγελέας εισηγήθηκε την προφυλάκιση του αστυνομικού. Ο εισαγγελέας στην πρότασή του επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι, λόγω της εμπειρίας του, ο αστυνομικός δεν έπρεπε να πυροβολήσει στην προκειμένη περίπτωση.

Το ιατρικό ανακοινωθέν:

Ο ασθενής Φ.Κ. ετών 16 προσκομίσθηκε στο ΤΕΠ του Γ.Ν.Θ. «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ» στις 5/12/22 στις 2:02π.μ. με τη Μονάδα του ΕΚΑΒ με τραύμα από πυροβόλο όπλο στην αριστερή ινιακή χώρα, σε
κωματώδη κατάσταση. Υποβλήθηκε σε άμεση χειρουργική αντιμετώπιση. Οδηγήθηκε μετεγχειρητικά στη ΜΕΘ με μέγιστη μηχανική και φαρμακευτική υποστήριξη των ζωτικών του
λειτουργιών με την υγεία του να βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση. Σήμερα 13/12/22, παρά την προαναφερόμενη υποστήριξη και τις άοκνες προσπάθειες του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού της ΜΕΘ, ο ασθενής απεβίωσε στις 10:10 π.μ. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου, το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του δεκαεξάχρονου.

Τη λύπη του για τον θάνατο του 16χρονου αγοριού εξέφρασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο υπουργός τόνισε ότι η υπόθεση «διερευνάται από τη Δικαιοσύνη, η οποία είναι η μόνη αρμόδια να αξιολογήσει τα γεγονότα και να κρίνει για τις ευθύνες».



«Εκφράζω βαθιά λύπη για τον θάνατο του 16χρονου αγοριού και την συμπαράστασή μου στους οικείους του. Επαναλαμβάνω πως η υπόθεση διερευνάται από τη Δικαιοσύνη, η οποία είναι η μόνη αρμόδια να αξιολογήσει τα γεγονότα και να κρίνει για τις ευθύνες. Ας το σεβαστούμε όλοι αυτό», εγραψε στο twitter.


Δείτε βίντεο: Καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη: Κατέληξε ο 16χρονος που πυροβολήθηκε από αστυνομικό
Καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη: Κατέληξε ο 16χρονος που πυροβολήθηκε από αστυνομικό


Ειδήσεις σήμερα:

Διόρθωσε τη ψήφο του ο ΣΥΡΙΖΑ, τάχθηκε υπέρ των €600 στους ενστόλους


Την Τετάρτη κρίνεται η προφυλάκιση της Καϊλή - Άνοιξε το «Κουτί της Πανδώρας» στις Βρυξέλλες

Οι καταθέσεις οδηγούν τέσσερις στον εισαγγελέα - Ο 15χρονος είπε για ασέλγεια από τον πατέρα Αντώνιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης