Επίτιμος διδάκτορας του Παντείου ο Ι. Σαρμάς πρόεδρος του Ε.Σ.

Επίτιμος διδάκτορας του Παντείου ο Ι. Σαρμάς πρόεδρος του Ε.Σ.

Σε επίτιμο διδάκτορα του Παντείου Πανεπιστημίου αναγορεύτηκε ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννης Σαρμάς, ύστερα από ομόφωνη απόφαση της συνέλευσης του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Επιστημών Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης

sarmas
Είναι ο δεύτερος τιμητικός τίτλος που λαμβάνει ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου καθώς ήδη από τον περασμένο Μάιο έχει αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Κατά την εκδήλωση αναγόρευσης, ο καθηγητής Ξενοφώντας Κοντιάδης παρουσίασε το βιογραφικό και τα επιτεύγματα του τιμώμενου προσώπου, ενώ ο πρόεδρος του Τμήματος αναπληρωτής καθηγητής Αντώνιος Χάνος ανέγνωσε το ψήφισμα της συνέλευσης του Τμήματος για την αναγόρευση του κ. Σαρμά.

Ο Κοσμήτορας της Σχολής, καθηγητής Θεοδόσιος Παλάσκας παρουσίασε την αναγόρευση και το διδακτορικό δίπλωμα, ενώ η πρύτανης του Παντείου, καθηγήτρια Χριστίνα Κουλούρη, απένειμε τον τίτλο με τον τιμώμενο να λαμβάνει την τήβεννο και το επιτηβέννιο του Πανεπιστημίου.

Η αντιφώνηση του κ. Σαρμά είχε αντικείμενο, «τη συναίνεση ως έμπρακτη εφαρμογή της δίκαιης ισορροπίας, τον ρόλο και τα όριά της στις διοικητικές μεταρρυθμίσεις» και κλείνοντας την αντιφώνηση, ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, επισήμανε: «Με ευγνωμοσύνη στον ιερό αυτόν τόπο της σκέψης αποδέχομαι την τιμή που μου κάνατε, ελπίζοντας να σταθώ αντάξιος της εμπιστοσύνης σας».

Στην τελετή παρέστησαν, οι πρόεδροι του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Αρείου ΠάγουΕυαγγελία Νίκα και Μαρία Γεωργίου, αντίστοιχα, οι πρώην πρόεδροι του Συμβουλίου της Επικρατείας Χρήστος Γεραρής, Μαίρη Σάρπ και Δημήτριος Σκαλτσούνης, ο γενικός επίτροπος Επικρατείας των Διοικητικών Δικαστηρίων Δημήτριος Κωστάκης, ο γενικός επίτροπος Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου Σταμάτιος Πουλής, καθώς και ανώτατοι δικαστές εν ενεργεία και επίτιμοι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης