Σεισμός στην Τουρκία - Λέκκας: Πόσο μπορεί να ενεργοποιήσει άλλα ρήγματα ο σεισμός των 5,9 Ρίχτερ στην Τουρκία

Σεισμός στην Τουρκία - Λέκκας: Πόσο μπορεί να ενεργοποιήσει άλλα ρήγματα ο σεισμός των 5,9 Ρίχτερ στην Τουρκία

Το επίκεντρο τοποθετείται πάνω στο ρήγμα της Ανατολίας - Σεισμό της τάξης των 7 Ρίχτερ στην περιοχή μέχρι και το 2024 βλέπουν ερευνητικές ομάδες από όλο τον κόσμο

seismostora-seismostoyrkia
Σεισμός μεγέθους 5,9 Ρίχτερ έπληξε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης τη βορειοδυτική Τουρκία, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 68 ανθρώπων, όπως ανακοίνωσαν οι τουρκικές αρχές. Η δόνηση έγινε αισθητή στη μισή Τουρκία.

Ο Ευθύμιος Λέκκας - αναλύοντας το φαινόμενο - υπογράμμισε σε σημερινές του δηλώσεις ότι ο σεισμός στην Τουρκία δεν ανησυχεί τη χώρα μας, ωστόσο παρακολουθείται το φαινόμενο για το  «πώς πηγαίνει η κατάσταση για παν ενδεχόμενο».

«Το επίκεντρο τοποθετείται στο πάνω στο ρήγμα της Ανατολίας. Εμείς εστιάζουμε στο πώς θα εξελιχθεί η δραστηριότητα στον ελληνικό χώρο», σημείωσε ο κύριος Λέκκας. 

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν κάνει διαφορετικές ομάδες από όλο τον κόσμο αναμένεται στην περιοχή ένας μεγάλος σεισμός της τάξης των 7 Ρίχτερ μέχρι το 2024. 


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cojk7pni79cp)


Σύμφωνα με την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Τουρκίας μετά τον σεισμό που σημειώθηκε στις 4:08 τα ξημερώματα, έχουν καταγραφεί συνολικά 123 μετασεισμοί με τον μεγαλύτερο να είναι της τάξης των 4,3 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θανάτους ή για πρόκληση σημαντικών ζημιών από τον σεισμό, ο οποίος σημειώθηκε στις 04:08 πμ (03:08 ώρα Ελλάδος), και το επίκεντρό του εντοπίστηκε στην Γκολιάκα, περιοχή της Ντουτζέ, περίπου 200 χιλιόμετρα ανατολικά της Κωνσταντινούπολης.

«Έχουμε σχεδόν ολοκληρώσει τους ελέγχους μας στα χωριά γύρω από την Γκολιάκα. Δεν έχουν αναφερθεί σοβαρές ζημιές, μόνον ορισμένοι αχυρώνες καταστράφηκαν σε αυτά τα μέρη» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού στο δίκτυο TRT Haber.


Ειδήσεις σήμερα:

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στα «Προσφυγικά» της λεωφόρου Αλεξάνδρας με 78 συλλήψεις και 7 τραυματίες αστυνομικούς

Πυροβολισμοί σε Walmart της Βιρτζίνια: Έως και 10 οι νεκροί - «Διευθυντής πυροβολούσε υπαλλήλους»

Κριστιάνο Ρονάλντο: Δεν παίρνει αποζημίωση από τη Γιουνάιτεντ, χάνει 15,5 εκατ. λίρες ο Πορτογάλος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης