Αλκης Καμπανός: «Να μη δημιουργηθούν έκτροπα και λαϊκά δικαστήρια», ζητά ο πατέρας του ενόψει της δίκης στη Θεσσαλονίκη

Αλκης Καμπανός: «Να μη δημιουργηθούν έκτροπα και λαϊκά δικαστήρια», ζητά ο πατέρας του ενόψει της δίκης στη Θεσσαλονίκη

Η δίκη αναμένεται να προσδιοριστεί τις επόμενες μέρες και σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, οι δώδεκα κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν μεταξύ άλλων και για ανθρωποκτονία με δόλο

5556360
Απορρίφθηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου το αίτημα που είχε υποβάλει, διά του συνηγόρου της, η οικογένεια του Άλκη Καμπανού, να διεξαχθεί το δικαστήριο για τη δολοφονία του, για λόγους ασφαλείας, στην Αθήνα.

Μετά από αυτήν την απόφαση, η δική αναμένεται να διεξαχθεί εντός της Περιφέρειας του Εφετείου Θεσσαλονίκης, σε ημερομηνία που θα αποφασιστεί το αμέσως επόμενο διάστημα. Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί και αντίστοιχη αρνητική εισήγηση από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, καθώς, σύμφωνα με το σκεπτικό, δεν κρίνεται ότι υπάρχουν ζητήματα τα οποία δεν θα μπορούσαν να το αντιμετωπίσουν.

«Να μη δημιουργηθούν έκτροπα και λαϊκά δικαστήρια»

Όπως αναφέρει στο protothema.gr ο πατέρας του Άλκη Καμπανού, έπειτα από την απόρριψη του αιτήματος της οικογένειας, "δεν έχουμε ενημερωθεί ακόμα για τη συγκεκριμένη απόφαση και το σκεπτικό της, όμως πιστεύω ότι εφόσον έκριναν ότι η δική θα μπορέσει να γίνει στη Θεσσαλονίκη, ας διεξαχθεί εκεί και πιστεύω ότι η δικαιοσύνη θα πράξη το έργο της".

"Έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη ότι θα κάνει το έργο της. Ελπίζω ότι ο κόσμος της Θεσσαλονίκης, οι οπαδοί της μίας ή της άλλης ομάδας, να μην δημιουργήσουν έκτροπα και να μη στήσουν "λαϊκά δικαστήρια" έξω από το δικαστήριο. Ζητάμε να αποδοθεί δικαιοσύνη πολιτισμένα", τονίζει, ο κ. Αριστείδης Καμπανός.

Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας του αδικοχαμένου 19χρονου, λίγες ώρες μετά από την πρόταση της εισαγγελέως Πρωτοδικών προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, που παρέπεμπε στο δικαστήριο για ανθρωποκτονία με δόλο από κοινού και τους 12 κατηγορούμενος της στυγερής δολοφονίας, είχε επαναλάβει στο protothema.gr, το αίτημα της οικογένειας για να γίνει η δική στην Αθήνα.

«Το δικαστήριο πρέπει να γίνει στην Αθήνα, καθώς, αυτό που ήθελα από την αρχή, είναι το γεγονός της δολοφονίας του Άλκη, της θυσίας του Άλκη, να μην αποτελέσει ένα γεγονός καινούργιας διχόνοιας και μίσους», είχε αναφέρει ο κ. Αριστείδης Καμπανός. «Αν θα γίνει στη Θεσσαλονίκη δεν μου εγγυάται κανένας ότι δεν θα βρεθούν κάποιοι «θερμοκέφαλοι» να συνεχίσουν τον κύκλο της βίας, μέσα στην ίδια πόλη, μεταξύ των οπαδών της μιας ή της άλλης ομάδας. Για αυτό πιστεύω ότι η Αθήνα είναι ένας καλός τόπος για να διεξαχθεί η δίκη, έτσι ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη», είχε σημειώσει.

Κλείσιμο
Ο πατέρας του Άλκη Καμπανού, ο οποίος έπεσε νεκρός στα 19 του χρόνια, έπειτα από τυφλή δολοφονική επίθεση που δέχθηκε από οπαδούς αντίπαλης ομάδας, είχε επαναλάβει, επίσης, ότι η οικογένεια δεν ζητάει εκδίκηση αλλά δικαιοσύνη, η οποία θα αποδοθεί με την τιμωρία των δραστών.

Οι κατηγορίες

Η δίκη αναμένεται να προσδιοριστεί τις επόμενες μέρες και σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, οι δώδεκα κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τις εξής κατηγορίες:

- Άπαντες για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη (στην περίπτωση του Άλκη) και σε απόπειρα (στην περίπτωση ενός εκ των τραυματισμένων φίλων του), από κοινού,

- ένας εξ αυτών για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην περίπτωση του δεύτερου τραυματισμένου νεαρού- φίλου του δολοφονηθέντος, και οι υπόλοιποι 11 ως απλοί συνεργοί στην συγκεκριμένη πράξη,

- άπαντες για επίθεση και κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Αθλητικού Νόμου, όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ειδήσεις σήμερα:

Απορρίφθηκε το αίτημα να διεξαχθεί η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού στην Αθήνα

Δένδιας: Ρεσιτάλ υποκρισίας από την Τουρκία, παραβιάζει θεμελιώδεις κανόνες του διεθνούς δικαίου

Το Nammos τρέχει... στο Κατάρ για να προλάβει το Μουντιάλ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης