Συγκεντρώθηκαν ξανά φοιτητές στου Ζωγράφου - Διαμαρτύρονται για την πανεπιστημιακή αστυνομία

Συγκεντρώθηκαν ξανά φοιτητές στου Ζωγράφου - Διαμαρτύρονται για την πανεπιστημιακή αστυνομία

Μέχρι στιγμής δεν έχει προκληθεί κάποιο επεισόδιο - Έκλεισε η πύλη της Ούλοφ Πάλμε

20220906_194057
Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες από τους φοιτητές κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Συγκεντρώθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα στου Ζωγράφου, στην πύλη της Πανεπιστημιούπολης, στις εγκαταστάσεις του ΕΚΠΑ στην Ούλοφ Πάλμε.

Διαμαρτυρία - Ζωγράφου


Ομάδα φοιτητών έκλεισε και πάλι την πύλη της Ούλοφ Πάλμε, κρατώντας πανό κατά της αστυνομίας που βρίσκεται στην Πανεπιστημιούπολη. 

Μέχρι στιγμής δεν επικρατεί ένταση στην περιοχή. 

20220906_194033
20220906_194106
20220906_194123
Κλείσιμο


Σημειώνεται ότι μπροστά στην είσοδο της Πανεπιστημιούπολης συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί δεκάδες φοιτητές προκειμένου να εκφράσουν τη διαφωνία τους με τη λειτουργία της πανεπιστημιακής αστυνομίας, η οποία έκανε την «πρεμιέρα» της το απόγευμα της Δευτέρας.

Οι φοιτητές που απέκλεισαν την είσοδο στην Πανεπιστημιούπολης με πανό στα οποία αναγράφονταν συνθήματα όπως «έξω η αστυνομία από τις σχολές, οι φοιτητές παλεύουμε για μόρφωση και δωρεάν σπουδές».

To βράδυ της Δευτέρας επικράτησε ένταση στην είσοδο της Πανεπιστημιούπολης με αφορμή την «πρεμιέρα» της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Η ένταση προκλήθηκε όταν κάποιοι εκ των συγκεντρωμένων επιχείρησαν να επιτεθούν στα μέλη της πανεπιστημιακής αστυνομίας με ρίψη αντικειμένων, με συνέπεια να παρέμβουν τα ΜΑΤ και να τους απωθήσουν, κάνοντας χρήση χημικών και κρότου-λάμψης.

Οι φοιτητές υποστηρίζουν ότι η αστυνομία στις σχολές «σημαίνει να πετιούνται χημικά και δακρυγόνα μέρα μεσημέρι στο κεντρικό κτήριο της σχολής, σημαίνει καταπάτηση του ασύλου, σημαίνει παρεμπόδιση της υλοποίησης των αποφάσεων των φοιτητικών συλλόγων».

Η «πρώτη» της πανεπιστημιακής αστυνομίας

Οι 16 αστυνομικοί που αποτέλεσαν την πρώτη διμοιρία που ανέλαβε τα καθήκοντα της φορούσαν πρασινομπλε στολές με πράσινα καπέλα, φέρουν χειροπέδες και γκλοπ ενώ ανάμεσα τους βρέθηκαν και δύο γυναίκες. 

Όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές, σε συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ, θα ξεκινήσουν οι περιπολίες με στόχο την προστασία των υποδομών στο εξωτερικό του κάμπους της πανεπιστημιούπολης, καθώς και σε σημεία που υπάρχει παραβατικότητα.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η αστυνομία ενεργεί με μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα και όλα θα εξελιχθούν βάσει συγκεκριμένου σχεδίου.


Επισημαίνεται ότι και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε ότι οι ΟΠΠΙ βρίσκονται από την περασμένη Παρασκευή στη διάθεση των τεσσάρων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων (ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ΑΠΘ) και ήδη, οι επικεφαλής των ομάδων έχουν επισκεφθεί τους χώρους των πανεπιστημίων και βρίσκονται σε στενή συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές για το ποιες θα είναι οι υποχρεώσεις τους από τη στιγμή που θα αναλάβουν υπηρεσία, με βάση τα σχέδια ασφαλείας των πανεπιστημίων.

Ειδήσεις σήμερα:

Αύριο τα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας στο Δημόσιο - Πότε θα επιβληθούν «αντικίνητρα»

Νέο μήνυμα Μητσοτάκη για Τουρκία: Προκαλεί ένταση, υπονομεύει την ασφάλεια

Πάτρα: Πέθανε κοριτσάκι 2 ετών - Είχε διαγνωστεί και με κορωνοϊό

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης