Έτσι παγίδευσαν τον Βούλγαρο αρχαιοκάπηλο που ξεπουλούσε κειμήλια

Έτσι παγίδευσαν τον Βούλγαρο αρχαιοκάπηλο που ξεπουλούσε κειμήλια

Ένας αστυνομικός επικοινώνησε μαζί του παριστάνοντας τον συλλέκτη και έκλεισε ραντεβού δήθεν για να κάνει εκτίμηση

Edessa-arxaiokapilos
Πολύτιμα θρησκευτικά αντικείμενα και νομίσματα περιλάμβανε η «συλλογή» που είχε αποφασίσει να βγάλει στο «σφυρί» ο Βούλγαρος αρχαιοκάπηλος, ο οποίος συνελήφθη σε περιοχή των Σερρών, όταν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Έδεσσας εντόπισαν την αγγελία που είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο αναζητώντας αγοραστές.

Μέσα σε λίγες ώρες, οι αστυνομικοί έστησαν την παγίδα που θα έριχνε στα «δίχτυα» τους, όχι μόνο τον αρχαιοκάπηλο, αλλά και τα κειμήλια που είχε στην κατοχή του, άγνωστο με ποιον τρόπο. Ένας αστυνομικός επικοινώνησε μαζί του παριστάνοντας τον συλλέκτη, που δήθεν ενδιαφερόταν να αγοράσει τα κειμήλια και του ζήτησε να τα δει από κοντά, με το πρόσχημα ότι έκανε εκτίμηση.

Edessa-arxaiokapilos2
Edessa-arxaiokapilos3


Μόλις κλείστηκε το ραντεβού στο σπίτι του αλλοδαπού στις Σέρρες, οργανώθηκε επιχείρηση και το κλιμάκιο ταξίδεψε από την Πέλλα. Όταν ο υποτιθέμενος πελάτης είδε το «εμπόρευμα», έκανε σήμα στους συναδέλφους του που επενέβησαν άμεσα και πέρασαν χειροπέδες στον Βούλγαρο. Στο σπίτι του κατασχέθηκαν τα αντικείμενα για την πώληση των οποίων είχε αναρτήσει την αγγελία.

Όπως διαπιστώθηκε, προσπαθούσε να πουλήσει πέντε αργυρά και δυο χρυσά νομίσματα, δυο επιστήθιους σταυρούς, τέσσερα επιστήθια εγκόλπια και ένα φωτοστέφανο, τα οποία εμπίπτουν στις προσταστευτικές διατάξεις της νομοθεσίας σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση των αρχαιολόγων, ενώ σε προγενέστερο χρόνο επιχείρησε να πουλήσει και μία θρησκευτική εικόνα που θεωρείται πολιτιστικό αγαθό με ιδιαίτερη ιστορική αξία. Τα κειμήλια παραδόθηκαν στην αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων για περαιτέρω εκτίμηση και αξιολόγηση.

Edessa-arxaiokapilos4
Edessa-arxaiokapilos5
Edessa-arxaiokapilos6


Στην κατοχή του αλλοδαπού κατασχέθηκαν 100 ευρώ, 120 λέβα, δυο μεγεθυντικοί φακοί και τρία κινητά και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων με την οποία παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών, ενώ κατασχέθηκε και ένα όχημα που χρησιμοποιούσε.






Ειδήσεις σήμερα

Σοκαριστικό βίντεο: Γιγαντοοθόνη καταπλακώνει χορευτή σε συναυλία στο Χονγκ Κονγκ

Αίσιο τέλος στην εξαφάνιση της 28χρονης εγκύου από τα Χανιά

Επανασύνδεση για τον Τζέισον Μομόα και την Έιζα Γκονζάλες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης