Δήμος Κηφισιάς για τις αλλαγές στο Ζηρίνειο: Το στάδιο αγκαλιάζει όλα τα αθλήματα

Δήμος Κηφισιάς για τις αλλαγές στο Ζηρίνειο: Το στάδιο αγκαλιάζει όλα τα αθλήματα

Η λύση η οποία επιλέχθηκε «προσφέρει λειτουργικότητα στον κλασικό αθλητισμό ακόμα και αγώνων και συμμετοχή της ποδοσφαιρικής ομάδας μας, στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας, στην ιστορική της έδρα» αναφέρει η δημοτική αρχή - Τι λέει η ΠΑΕ Κηφισιάς

zirineio
«Δεν θέλουμε να δημιουργηθεί ενδο-αθλητικός εμφύλιος» τονίζει ο Δήμος Κηφισιάς για την απόφαση να προχωρήσει στη μείωση των λωρίδων του στίβου, προκειμένου να επεκταθεί το γήπεδο χόρτου στο Ζηρίνειο Στάδιο.

«Ποτέ δεν θα αδικούσαμε τον Στίβο τον οποίο και ενισχύουμε με πολλούς τρόπους. Ποτέ δεν θα αδικούσαμε το Ποδόσφαιρο» προσθέτει ο Δήμος Κηφισιάς και εξηγεί τη λύση η οποία επιλέχθηκε ώστε να «προσφέρει λειτουργικότητα στον κλασικό αθλητισμό ακόμα και αγώνων και συμμετοχή της ποδοσφαιρικής ομάδας μας, στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας, στην ιστορική της έδρα».

Η ανακοίνωση του Δήμου Κηφισιάς:

«Ο Δήμος Κηφισιάς είναι υπέρ του Αθλητισμού. Υπέρ του Στίβου, υπέρ του Ποδοσφαίρου, υπέρ των Αθλούμενων, υπέρ των Φιλάθλων. Το Δημοτικό Στάδιο Κηφισιάς «Ιωάννης Ζηρίνης», εδώ και 70 χρόνια αγκαλιάζει όλα τα αθλήματα και τους προσφέρει τις απαραίτητες υποδομές για την καλλιέργεια και την ανάπτυξή τους.

Επιστολή της Super League 2 γνωστοποίησε στον Δήμο ότι η ποδοσφαιρική μας ομάδα, «Αθλητική Ένωση Κηφισιάς» μπορεί να αγωνιστεί σε γήπεδο το οποίο θα έχει διαστάσεις 100 x 64 κατ' ελάχιστον, σύμφωνα με τον Κανονισμό Γηπέδων Ασφαλείας και Προστασίας Αγώνων της UEFA.

Και ενώ θα χρειαζόταν να καταργηθούν έως και τρεις (3) διαδρομές πραγματικά εντελώς αδιανόητο για τον Δήμο μας, με τον περιορισμό ενός μόνο διαδρόμου εξασφαλίζεται αγωνιστικός χώρος διαστάσεων 99,50 x63,50 χωρίς ζώνες ασφαλείας από φυσικό χλοοτάπητα.

Με πλήρη συνείδηση ευθύνης προχωρήσαμε σε λύση η οποία προσφέρει λειτουργικότητα στον κλασικό αθλητισμό ακόμα και αγώνων και συμμετοχή της ποδοσφαιρικής ομάδας μας, στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας, στην ιστορική της έδρα.

Ποτέ δεν θα αδικούσαμε τον Στίβο τον οποίο και ενισχύουμε με πολλούς τρόπους.

Ποτέ δεν θα αδικούσαμε το Ποδόσφαιρο. Όπως στο σπίτι μας δεν διώχνουμε το παιδί μας επειδή μεγάλωσε και χρειάζεται χώρο, έτσι δεν θα χαρίζαμε σε άλλη πόλη την ομάδα μας, την «Αθλητική Ένωση Κηφισιάς». Θέλουμε οικογένειες με παιδιά να μπορέσουν να την απολαύσουν στην πόλη μας.

Δεν θέλουμε να δημιουργηθεί ενδο-αθλητικός εμφύλιος. Κινούμαστε με νομιμότητα και επεξεργαζόμαστε τη σταδιακή διαμόρφωση δύο νέων χώρων για Στίβο».

ΠΑΕ Κηφισιάς: Ουδέποτε θέσαμε δίλημμα

Για το ίδιο θέμα, το ΔΣ της ΠΑΕ Κηφισιά αναφέρει:

«Ως ΠΑΕ Κηφισιά παρακολουθούμε με μεγάλη αμηχανία όσα εξελίσσονται τις τελευταίες ημέρες με αφορμή την τροποποίηση που θα χρειαστεί να γίνει στο Δημοτικό Στάδιο Κηφισιάς “Ιωάννης Ζηρίνης”, προκειμένου το Στάδιο της πόλης μας να λάβει την σχετική αδειοδότηση και να μπορεί να φιλοξενήσει την ομάδα μας σε αγώνες ποδοσφαίρου.

Ο σύλλογός μας, με 90ετή ιστορία στα αθλητικά δρώμενα της πόλης, κατάφερε για πρώτη φορά μετά από προσπάθειες πολλών δεκαετιών να προβιβαστεί -κατά την περσινή αγωνιστική περίοδο- στις επαγγελματικές κατηγορίες. Μία επιτυχία που καταγράφηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του αθλήματος στα Βόρεια Προάστια και που, δυστυχώς, λόγω της ακαταλληλότητας του Δημοτικού Σταδίου “Ιωάννης Ζηρίνης” υποχρέωσε την ΠΑΕ Κηφισιά να “ξεσπιτωθεί”, να μετακομίσει και να φιλοξενηθεί για τις προπονήσεις και όλους τους εντός έδρας αγώνες στο Δημοτικό Στάδιο Καισαριανής “Μιχάλης Κρητικόπουλος”.

Κάπου εδώ, οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι η προαναφερθείσα τροποποίηση αφορά σε διεύρυνση του πλάτους του αγωνιστικού χώρου κατά ένα (1) μέτρο, με κατάργηση ενός και μόνο διαδρόμου του στίβου.
Τούτο όμως δεν συνεπάγεται επ’ ουδενί την αποχώρηση των λοιπών αθλητικών συλλόγων της πόλης μας, όπως αντίστοιχα συνέβη με την ΠΑΕ Κηφισιά τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Μετά λύπης όμως, παρατηρούμε ότι ως ένα βαθμό οι δημότες της πόλης μας και το κοινό πέφτουν θύματα παραπληροφόρησης, πιθανόν για λόγους πολιτικών αντιπαραθέσεων με αφορμή αυτό το γεγονός.

Γι αυτούς τους λόγους, οφείλουμε να τονίσουμε πως ουδέποτε εμείς θέσαμε δίλημμα στη Δημοτική Αρχή ή σε άλλους φορείς προκειμένου να έχουμε την αποκλειστική χρήση του Σταδίου της πόλης μας. Αντίθετα, το μόνο που αιτούμαστε είναι να μπορούμε κι εμείς, ως ΠΑΕ Κηφισιά, να φιλοξενηθούμε στο Δημοτικό Στάδιο Κηφισιάς “Ιωάννης Ζηρίνης”, όπως συμβαίνει με τα υπόλοιπα αθλητικά σωματεία. Πάγια θέση μας άλλωστε είναι πως άπαντες έχουν δικαίωμα στον αθλητισμό.

Ως σύλλογος, που έχει αναδείξει εκατοντάδες αθλητές όλα αυτά τα χρόνια, φιλοξενεί περισσότερα από 400 παιδιά στα τμήματα υποδομής κι έχει την καλύτερη δυνατή φήμη στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, θεωρούμε πως έχουμε κι εμείς το δικαίωμα στην χρησιμοποίηση του Δημοτικού Σταδίου “Ιωάννης Ζηρίνης” ως έδρα, όπως γινόταν εδώ και πολλές δεκαετίες.

Αυτό που θεωρούμε σωστό και δίκαιο ως ΠΑΕ Κηφισιά είναι όλοι, δημότες και σωματεία του στίβου, να χρησιμοποιούν ελεύθερα το Στάδιο της πόλης μας, παράλληλα όμως να έχουμε κι εμείς τη δυνατότητα να το χρησιμοποιούμε έχουμε ως έδρα, προκειμένου να μπορούν όλοι να παρακολουθούν από κοντά τις προσπάθειες του συλλόγου μας, τόσο στη Super League 2 όσο και στο Κύπελλο Ελλάδας.

Για να αποτελέσει το Δημοτικό Στάδιο Κηφισιάς “Ιωάννης Ζηρίνης” ακόμη ένα σημείο συνάντησης των πολιτών και διαφήμισης της πόλης σε όλη την Ελλάδα.

Μπορεί παντού να καταγραφόμαστε ως ΠΑΕ Κηφισιά, αυτό όμως δεν σημαίνει πως είμαστε μια απρόσωπη ανώνυμη εταιρεία, αλλά μια ομάδα ρομαντικών Κηφισιωτών, που έχει επενδύσει σε δύσκολες εποχές.
Όλοι μαζί λοιπόν, όλοι ενωμένοι. Αυτό θέλουμε και φιλοδοξούμε να συμβεί. Με το ιστορικό Στάδιο της πόλης να μας ενώνει κι όχι να μας χωρίζει. Για την πρόοδο του αθλητισμού στην πόλη μας!»

Ειδήσεις σήμερα:

Η Ρωσία κόβει σταδιακά το αέριο στην Ευρώπη, την ώρα που οι χώρες θέλουν να προετοιμαστούν για τον χειμώνα

Ο συζυγοκτόνος αστυνομικός της Κηφισιάς μέσα από το κελί του στο protothema.gr: «Δεν κατάφερα να συγκρατήσω τον εαυτό μου»

Βρετανία: Εκατοντάδες... ορφανές αποσκευές στοιβαγμένες στον τερματικό σταθμό του Χίθροου - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης