Αρχαία και σπαθιά στο σπίτι διακινητή κάνναβης στην Κάλυμνο

Αρχαία και σπαθιά στο σπίτι διακινητή κάνναβης στην Κάλυμνο

Αρχαιολόγος που εξέτασε τα ευρήματα γνωμάτευσε ότι το αγγείο είναι των Υστερορωμαικών χρόνων και παραδόθηκε σε αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων

kalymnos12
Η αξιολόγηση στοιχείων που οδήγησε τους αστυνομικούς του τοπικού τμήματος στην κατοικία ενός Έλληνα στην Κάλυμνο, έκανε λόγο για εμπλοκή του στην διακίνηση ναρκωτικών. Όμως, τα ευρήματα που προέκυψαν απέδειξαν ότι έκανε και άλλες παρανομίες.

Κατά την διάρκεια της έρευνας στο σπίτι, βρέθηκαν μεταξύ άλλων 83,5 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και μια ζυγαριά ακριβείας που επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες των αστυνομικών. Όμως, κατασχέθηκαν, ακόμη, ένα αρχαίο πήλινο αγγείο, ένα κυνηγετικό όπλο χωρίς άδεια κατοχής και τρία σπαθιά.

Αρχαιολόγος που εξέτασε τα ευρήματα γνωμάτευσε ότι το αγγείο είναι των Υστερορωμαικών χρόνων και παραδόθηκε σε αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων, ενώ για τα σπαθιά απαιτείται περαιτέρω αξιολόγηση ώστε να διαπιστωθεί αν εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου. Σε βάρος του δράστη σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών, κατοχή αρχαιοτήτων και όπλων και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κω.

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτοκτονία γυμναστή: Έτοιμη να καταθέσει η 50χρονη γυναίκα «αράχνη» - Ζητά άρση του τραπεζικού της απορρήτου

Πόσα «voucher» θα δικαιούστε για αλλαγή POS, ταμειακών και ηλεκτρονικά τιμολόγια

Τραγωδία στη Φλόριντα: Αγοράκι 2 ετών πυροβόλησε άθελα του και σκότωσε τον πατέρα του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης