Η Κρήτη υποδέχεται 1.000 φοιτητές μέσα από το πρόγραμμα Erasmus

Η Κρήτη υποδέχεται 1.000 φοιτητές μέσα από το πρόγραμμα Erasmus

Ιστορικές ξεναγήσεις στην Κνωσό, επισκέψεις σε Μάταλα και Μπάλο και γνωριμία με την κρητική διασκέδαση μέχρι και τις 15  Μαΐου

kriti
Το Δίκτυο Φοιτητών Erasmus της Ελλάδας διοργανώνει το “The Crete Trip”, μία δράση για 1.000 διεθνείς φοιτητές, μέχρι 15 Μαΐου, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Για δέκατη χρονιά το ESN Greece διοργανώνει το “The Crete Trip”, ένα πολιτιστικό ταξίδι για φοιτητές, από 65 χώρες, που σπουδάζουν στην Ελλάδα μέσω του προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών, Erasmus. Στόχος του ESN Greece είναι η ανάδειξη της Ελλάδας ως ιδανικού προορισμού για σπουδές, ειδικά μέσω του Erasmus, πράγμα που επιτυγχάνεται για την Περιφέρεια της Κρήτης με το “The Crete Trip”.

«Καλώς ήρθατε στο Ηράκλειο. Η παρουσία σας στο νησί μας, μας γεμίζει ελπίδα και χαρά. Μέσα στα χρώματα της άνοιξης το δικό σας ταξίδι στέλνει το μήνυμα ότι ο πλανήτης γυρίζει σελίδα. Πως ύστερα από δύο δύσκολα χρόνια γεμάτα περιορισμούς, αγωνίες, φόβους και ανασφάλεια, η Ευρώπη γίνεται ξανά μια ανοιχτή αγκαλιά. Μια Κοινότητα που δίνει ευκαιρίες σε εσάς, τις νέες και τους νέους φοιτητές να ταξιδέψετε, να ανταλλάξετε ιδέες, να γνωρίσετε νέους τόπους και νέους ανθρώπους. Με ιδιαίτερα χαρά, , η Περιφέρεια Κρήτης σας υποδέχεται σήμερα στο Ηράκλειο, στα πλαίσια και του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας 2022 (#ΕΥΥ), σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς ένας πόλεμος στη γειτονιά της Ευρώπης, θέτει σε αμφισβήτηση αξίες και ιδανικά, μα πάνω από όλα στοιχίζει ανθρώπινες ζωές. Για αυτόν τον επιπλέον λόγο η δική σας παρουσία, καταδεικνύει ότι η Ευρώπη και η Ελλάδα οφείλουν να συνεχίσουν την πορεία στο δρόμο της ειρήνης, της ασφάλειας και της αξιοπρεπούς διαβίωσης των πολιτών. Απολαύστε, επομένως, το ταξίδι σας στην Κρήτη. Αντλείστε δύναμη και έμπνευση από τις εικόνες και τις ομορφιές του νησιού μας και στο ταξίδι της επιστροφής οραματιστείτε το μέλλον. Γιατί σας ανήκει», δήλωσε ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης.

Τα μέλη του Δικτύου ΕSN Greece θα ξεναγήσουν τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα ώστε να γνωρίσουν την κρητική κουλτούρα μέσα από τη μουσική, τις γεύσεις και τις περιηγήσεις. Οι πέντε ημέρες του ταξιδιού είναι γεμάτες με ιστορικές ξεναγήσεις στην Κνωσό, επισκέψεις σε Μάταλα και Μπάλο και γνωριμία με την κρητική διασκέδαση.

Κλείσιμο
Το “The Crete Trip” εξελίσσεται κάθε χρόνο, αποτελώντας πλέον τη μεγαλύτερη πολιτιστική δράση που διοργανώνεται από φοιτητές για φοιτητές. «Είναι τιμή μας, η πολύτιμη στήριξη της Περιφέρεια Κρήτης για άλλη μία χρονιά και η αναγνώριση ότι το “The Crete Trip” και το ESN Greece συμβάλουν σημαντικά στην εξωστρέφεια της χώρας μας» τόνισε η υπεύθυνη της οργανωτικής επιτροπής του The Crete Trip 2022, Ειρήνη Καπνισάκη.



*Για περισσότερες πληροφορίες: thecretetrip@esngreece.gr, 6951931087
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης