Υπόθεση Novartis: Με υπόμνημα 643 σελίδων απολογήθηκε ο Παπαγγελόπουλος

Υπόθεση Novartis: Με υπόμνημα 643 σελίδων απολογήθηκε ο Παπαγγελόπουλος

Την πόρτα της ανακρίτριας του ειδικού δικαστηρίου πέρασε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος για να απολογηθεί - «Σήψη και παρακμή έχει διαβρώσει τμήμα του πολιτικού μας συστήματος και ένα μικρό ευτυχώς μέρος της Δικαιοσύνης», δήλωσε

papaggelopoulos-novartis
Με υπόμνημα 643 σελίδων απολογήθηκε σήμερα ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ενώπιον της ανακρίτριας του Ειδικού Δικαστηρίου περί ευθύνης υπουργών Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, ενώ σε δηλώσεις του έκανε και πάλι λόγο για «σήψη και παρακμή που έχει διαβρώσει τμήμα του πολιτικού μας συστήματος και ένα μικρό ευτυχώς μέρος της Δικαιοσύνης».

Ο κ. Παπαγγελόπουλος είναι ο βασικός εμπλεκόμενος στην σκευωρία της Novartis και κατηγορείται για παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης που διερευνούσε το σκάνδαλο της φαρμακοβιομηχανίας.

Εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου, ο κ. Παπαγγελοπουλος δήλωσε:

«Η κυρία Αλεβιζοπούλου με κάλεσε να απολογηθώ στο κατηγορητήριο που συνέταξε σε βάρος μου, σύμφωνα με την εκδικητική πολιτική δίωξη της πλειοψηφίας της Βουλής.

Οι κατηγορίες που μου αποδίδονται είναι έωλες νομικά, παραβιάζουν κάθε έννοια λογικής σε σημείο φαιδρότητας και αποσκοπούν αποκλειστικά στην συγκάλυψη της λεηλασίας του Ελληνικού λαού που πραγματοποιήθηκε με τα τεράστια σκάνδαλα της Novartis και της πρωτοφανούς φοροδιαφυγής στην Ελλάδα.

Ήδη οι κατηγορίες αυτές έχουν ολοκληρωτικά καταρρεύσει. Αποφάσισα να μην νομιμοποιήσω με την απολογία μου τις κακότεχνα στημένες κατηγορίες την εργαλειοποίησή της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Από σεβασμό στην Ελληνική Δικαιοσύνη, ως πρώην εισαγγελέας εμφανίστηκα σήμερα και οι συνήγοροι μου Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και Μάνος Ροδουσάκης κατέθεσαν το δικό μου κατηγορητήριο που αποτελείται αρχικά από 640 σελίδες και πλήθος σχετικών αποδεικτικών εγγράφων.

Το δικό μου κατηγορητήριο αποδεικνύει πέρα από κάθε λογική αμφιβολία ότι το σκάνδαλο της Novartis είναι το μεγαλύτερο από συστάσεως του Ελληνικού κράτους και η προσπάθεια συγκάλυψης του από φαύλους και διεφθαρμένους είναι η μεγαλύτερη πολιτική απάτη από συστάσεως και πάλι που ελληνικού κράτους.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με το σκάνδαλο της μεγάλης φοροδιαφυγής στην Ελλάδα. Τα στοιχεία που προέκυψαν από την ανάκριση της κυρίας Αλεβιζόπουλου είναι άπειρα και συγκλονιστικά.

Είμαι υποχρεωμένος σύντομα να επανέλθω και με νέο συμπληρωματικό δικό μου κατηγορητήριο για να συμπεριλάβω και να θέσω υπόψη της Δικαιοσύνης και τα νεότερα στοιχεία που προέκυψαν άλλα και να ενημερώσω τον Ελληνικό λαό όσο δύναμαι πληρέστερα για την σήψη και την παρακμή που έχει διαβρώσει τμήμα του πολιτικού συστήματος και μικρού τμήματος δυστυχώς και της Δικαιοσύνης. Εγώ δεν θα αφήσω τίποτα αδιευκρίνιστο. Το τέλος δυστυχώς για κάποιους θα είναι πολύ οδυνηρό. Μη βιάζεστε...Το τέλος είναι κοντά και θα είναι πολύ οδυνηρό για κάποιους. Η Δικαιοσύνη έχει τον λόγο».

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου η ανάκριση βαίνει προς ολοκλήρωση και η δικογραφία θα περάσει στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, το οποίο θα αποφανθεί εάν θα υπάρξει ή όχι παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος για πρώτη φορά κλήθηκε σε απολογία στις 15 Μαρτίου 2022, ωστόσο στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης δόθηκε σειρά προθεσμιών αφενός για να μελετήσει την ογκωδέστατη δικογραφία που έχει σχηματιστεί και αφετέρου για να έχουν ολοκληρωθεί οι απολογίες των υπολοίπων κατηγορουμένων στην υπόθεση, μεταξύ των οποίων η πρώην εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, οι εκδότες Κώστας Βαξεβάνης και Γιάννης Φιλιππάκης, η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου και άλλοι.

Οι οκτώ κατηγορίες σε βάρος του κ. Παπαγγελόπουλου, είναι:

1. Ηθική αυτουργία σε κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας (άρθρο 46 παρ. 1 σε συνδυασμό με αρ. 239 Ποινικού Κώδικα),

2. Ηθική αυτουργία σε πλημμεληματική κατάχρηση εξουσίας (αρ. 46 παρ. 1 σε συνδυασμό με αρ. 239 Π.Κ.),

3. Ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος (αρ. 46 παρ. 1 σε συνδυασμό με αρ 259 του Π.Κ.),

4. Παράβαση καθήκοντος κατά εξακολούθηση (Π.Κ. 259 αυτοτελώς),

5. Απόπειρα εκβίασης (αρ. 385 παρ. 1 περ. Γ παλαιού Π.Κ. του άρθρου 385 παρ. 1 και 3 Π.Κ. ως ισχύει μετά τη θέση σε ισχύ του ν. 4619/2019),

6. Δωροληψία πολιτικού αξιωματούχου (αρ. 159 παρ. 1 παλαιού και νέου Π.Κ.)

7. Δωροληψία υπαλλήλου, (αρ. 235 Π.Κ.) και

8. Εγκληματική οργάνωση (συμμορία) – αρ. 187 παρ. 5 παλαιού Π.Κ. και παρ. 3 νέου Π.Κ.).


Ειδήσεις σήμερα:

Μύκονος: Δίνουν 1.000 ευρώ το μήνα για babysitting... σκύλου!

Καρδίτσα: Προσέφυγε στο ΣτΕ η υγειονομικός που απολύθηκε επειδή έκανε «μαϊμού» εμβολιασμούς

Έγκλημα στην Καβάλα: Ο φόνος ήταν προμελετημένος υποστηρίζει η οικογένεια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης