Λέων: Περιμένουμε τα τοξικολογικά ευρήματα για την Τζωρτζίνα – Κατερινόπουλος: Έρχονται συλλήψεις

Λέων: Περιμένουμε τα τοξικολογικά ευρήματα για την Τζωρτζίνα – Κατερινόπουλος: Έρχονται συλλήψεις

Οι ειδικοί ερευνούν αν στον οργανισμό της Τζωρτζίνας υπήρχαν τοξικές ουσίες – Τις συγκρίνουν με τα φάρμακα που έπαιρνε κανονικά το κοριτσάκι – Τι λέει ο ιατροδικαστής Λέων στο protothema.gr

patra_thanatos_koritsiwn_new_xr
Με κομμένη την ανάσα το πανελλήνιο παρακολουθεί την υπόθεση θανάτου των τριών κοριτσιών στην Πάτρα.

Αυτή τη στιγμή, κρίσιμο στοιχείο για την αποκάλυψη των αιτιών θανάτου είναι τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της Τζωρτζίνας. Από τη στιγμή που φαίνεται ότι δεν υπάρχουν παθολογικά αίτια σύμφωνα με τις πληροφορίες,το ενδιαφέρον των ειδικών έχει στραφεί στις ουσίες που είχε λάβει το παιδί και προκάλεσαν βλάβες στο ήπαρ και τον πνεύμονα.

Οι ειδικοί συγκρίνουν τις ουσίες αυτές με τις ουσίες που χορηγούνταν κανονικά στο κοριτσάκι από τους γιατρούς , αν και εκτιμάται ότι οι ουσίες αυτές δεν θα μπορούσαν να προκαλέσουν ακαριαίο θάνατο και για τον λόγο αυτό, ερευνούν αν ο οργανισμός του παιδιού είχε τοξικές ουσίες

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων είπε στο protothema.gr:  «Μέχρι στιγμής δεν έχουμε επιστημονικά δεδομένα, έχουμε μόνο πληροφορίες και μάλιστα φαίνεται ότι δεν υπάρχουν παθολογικά αίτια. Κρίσιμο ρόλο φαίνεται να έχουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της Τζωρτζίνας». 

Σύμφωνα με πληροφορίες τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων αναμένονται να βγουν τις επόμενες ημέρες με την αγωνία των γονιών αλλά και του κόσμου να κορυφώνεται.

Ο ταξίαρχος εν αποστρατεία Θανάσης Κατερινόπουλος σε δηλώσεις του αναφέρει ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν συλλήψεις .

Κλείσιμο
«Θέλω να πιστεύω ότι μέσα στην εβδομάδα που έρχεται,μέχρι την Τετάρτη θα έχουν τελειώσει όλα. Θα έχουμε και συλλήψεις. Είναι το έγκλημα του αιώνα , που έχει συνταράξει την ελληνική κοινωνία και όχι μόνο. Ευθύνη της αστυνομίας είναι να φτάσει στο δράστη ή τους δράστες , από όπου κι αν προέρχονται αυτοί αλλά έχουν βρει το στόχο ή τους στόχους».

Συνεχίζονται οι έρευνες και οι καταθέσεις

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες και οι καταθέσεις για τη διαλεύκανση των θανάτων των τριών κοριτσιών.  Υπάρχει μια άτυπη ομάδα με επικεφαλής άξιους ιατροδικαστές που θα παραδώσουν τα πορίσματά τους στο άμεσο χρονικό διάστημα. Θα είναι τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων της Τζωρτζίνας αλλά και όλα τα πορίσματα από τους αιφνίδιους θανάτους των άλλων δύο κοριτσιών.

Το τμήμα Ανθρωποκτονιών άμεσα θα διαλευκάνει την υπόθεση και οι έμπειροι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών έχουν τον τρόπο και τη μεθοδολογία να καταλάβουν και να αποδείξουν ότι το άτομο που εξετάζεται έχει κάνει μια παράνομη πράξη.

Μία ανάρτηση στην οποία μιλούσε με πολύ τρυφερά λόγια για τη σύζυγό του, Ρούλα Πισπιρίγκου είχε κάνει ο πατέρας των τριών κοριτσιών Μάνος Δασκαλάκης, την περίοδο που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο, η 9χρονη Τζωρτζίνα.

Ο Μάνος Δασκαλάκης έγραφε στην ανάρτησή του:

«Αν με ρωτούσαν ποτέ ποιος είναι ο αγαπημένος σου ήρωας, πάντα θα έχω να δείχνω αυτή τη φωτογραφία.... Γιατί εσείς οι δύο μαζί συμπληρώνετε όλους τους ήρωες του κόσμου... Χρόνια σου πολλά γυναικάρα μου όμορφη... Οσα και να μας συμβαίνουν στη ζωή μας, πάντα θέλω να βλέπω αυτό το χαμόγελο στα χείλη σου... Και πάντα θα σε θαυμάζω. Πολύχρονη... Χρόνια πολλά στην καλύτερη μαμά του κόσμου».

Οι ιστοπαθολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας δεν «έδειξαν»ασφυκτικό θάνατο ούτε καρδιολογικό πρόβλημα

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα στοιχεία για τις ιστοπαθολογικές εξετάσεις της μικρής Τζωρτζίνας, που έγιναν γνωστά δεν βρέθηκαν δείγματα ασφυκτικού θανάτου, αλλά ούτε και καρδιολογικό πρόβλημα.

Το ενδιαφέρον, επομένως, στρέφεται τώρα στις ουσίες που είχε λάβει το παιδί και προκάλεσαν βλάβες στο ήπαρ και τον πνεύμονα. Ζητείται να υπάρξει σύγκριση με τις ουσίες που χορηγούνταν κανονικά στο κοριτσάκι από τους γιατρούς, αν και εκτιμάται ότι οι ουσίες αυτές δεν θα μπορούσαν να προκαλέσουν τέτοιο ακαριαίο θάνατο.

Όπως έγινε γνωστό, όταν το μικρότερο παιδί της οικογένειας, η μόλις επτά μηνών Ίριδα, «έφυγε» από τη ζωή -τον Μάρτιο του 2021- ο πατέρας ζήτησε να γίνει ιατροδικαστική έκθεση στα Ιωάννινα. Και αυτό, καθώς το 2019 είχε κατατεθεί μήνυση κατά παντός υπευθύνου, επειδή το εύρημα της ιατροδικαστικής έκθεσης για τον θάνατο της 3,5 ετών Μαλένας δεν ήταν πιστευτό.

Στο φως ήρθε πλέον και το έγγραφο με το οποίο ο πατέρας των τριών κοριτσιών, Μάνος Δασκαλάκης, μπόρεσε να παραλάβει τα όργανα από την ιατροδικαστική υπηρεσία Πατρών και να τα μεταφέρει στα Ιωάννινα.





Ειδήσεις σήμερα:

Ελεύθεροι οι Ουκρανοί στρατιώτες από το Φιδονήσι που φώναζαν στους Ρώσους «άντε γ@@@@@»


Ατυχής η δήλωση του Μακρόν για το «εγκεφαλικά νεκρό» ΝΑΤΟ, λέει ο Ερντογάν


Ο Σαϊντού από τη Γουινέα παρέλασε ως αριστούχος στον Άγιο Δημήτριο, αλλά κινδυνεύει να απελαθεί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης