Ο Σαϊντού από τη Γουινέα παρέλασε ως αριστούχος στον Άγιο Δημήτριο, αλλά κινδυνεύει να απελαθεί

Ο Σαϊντού από τη Γουινέα παρέλασε ως αριστούχος στον Άγιο Δημήτριο, αλλά κινδυνεύει να απελαθεί

Η ιστορία του 17χρονου Σαϊντού που έφτασε πριν τρια χρόνια στη χώρα μας - Τον Δεκέμβρη έλαβε απορριπτική απόφαση στην αίτηση ασύλου που είχε υποβάλει, με συνέπεια να υποχρεώνεται τώρα να εγκαταλείψει οριστικά τη χώρα

saidu_12
Έπειτα από δύο χρόνια πανδημίας, οι μαθητές της Αθήνας παρέλασαν και πάλι τιμώντας την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Στη μαθητική παρέλαση στον Άγιο Δημήτριο συμμετείχε και ο Σαϊντού, το ασυνόδευτο προσφυγόπουλο από τη Γουινέα που σε λίγους μήνες θα πρέπει να απελαθεί. Η σχολική κοινότητα έχει αγκαλιάσει το παιδί και κινητοποιείται ώστε να παραμείνει στη χώρα.

Ο Σαϊντού ήρθε στην Ελλάδα πριν από τρία χρόνια, σε ηλικία 14 ετών, ως ασυνόδευτος πρόσφυγας, έπειτα από ένα μεγάλο ταξίδι φυγής από τη πατρίδα του, τη Γουινέα, όπου αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα διακρίσεων και ενοδοικογενειακής βίας.

DSC_3200
DSC_3226


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cischndbanop)


«Πήγε στη Σενεγάλη, την Τουρκία και έφτασε ναυαγός στην Κάλυμνο τον Νοέμβριο του 2019 σε ηλικία 16 ετών. Μεταφέρθηκε σε προσφυγικές δομές και έφτασε τελικά στον Άγιο Δημήτριο, όπου βρήκε την οικογένειά του. Είναι ένα λαμπρό παράδειγμα ένταξης στο εκπαιδευτικό μας σύστημα και στην ελληνική κοινωνία» είπε ο διευθυντής του 1ου Λυκείου Αγίου Δημητρίου, Νικόλαος Κακλαμάνος για τον νεαρό πρόσφυγα.

Κλείσιμο
DSC_3180
DSC_8820


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cisrq6fqw2u9)


Τον Δεκέμβρη έλαβε απορριπτική απόφαση στην αίτηση ασύλου που είχε υποβάλει, με συνέπεια να υποχρεώνεται τώρα να εγκαταλείψει οριστικά τη χώρα. «Ο πολιτης τρίτης χώρας έχει λάβει απορριπτική αποφαση α' βαθμού. Επισημαίνεται ότι επί της απόφγασης έχει ασκηθεί προσφυγή, η οποία θα εκδικαστεί από την αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή Προσφυγών στις 30 Μαρτίου» ανέφεραν πηγές του υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής στην ΕΡΤ.


Ειδήσεις σήμερα:

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε άμεσα το 10% του ρωσικού αερίου που παίρνει η Ευρώπη, υπόσχεται ο Μπάιντεν

Τουλάχιστον 300 άμαχοι σκοτώθηκαν στο θέατρο στη Μαριούπολη

Νέο τηλεφώνημα Μητσοτάκη - Ζελένσκι: Τον προσκάλεσε να μιλήσει μέσω τηλεδιάσκεψης στη Βουλή των Ελλήνων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης