Κιλκίς: Χαρτογράφησαν λαϊκές αγορές για να ψωνίζουν με πλαστά 50ευρα

Κιλκίς: Χαρτογράφησαν λαϊκές αγορές για να ψωνίζουν με πλαστά 50ευρα

Είχαν βάλει στο στόχαστρο... 79 λαϊκές αγορές της Μακεδονίας - Βρήκαν 20 πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ

50euro
Είχαν φτιάξει μέχρι και χάρτη με τις ημέρες και τα σημεία όπου στήνονταν συνολικά... 79 λαϊκές αγορές σε διάφορες πόλεις της κεντρικής Μακεδονίας δυο παραχαράκτες, οι οποίοι έκαναν αγορές πληρώνοντας με πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, τα περισσότερα με τον ίδιο σειριακό αριθμό!

Οι δράστες, ένας Έλληνας και ένας αλλοδαπός, εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας Παιονίας σε μια περιοχή του Κιλκίς, όπου νωρίτερα είχαν ψωνίσει προϊόντα μικρής αξίας από μια λαϊκή αγορά και ένα κατάστημα, χρησιμοποιώντας τρία πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ! Εκτός από τα κίβδηλα χαρτονομίσματα, τα οποία παρέδωσαν οι έμποροι που εξαπατήθηκαν, στην κατοχή των παραχαρακτών βρέθηκαν άλλα 20 εμφανώς πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ και 340 ευρώ από τα ρέστα, ενώ κατασχέθηκαν και τα προϊόντα που αγόρασαν.

Από τις χειρόγραφες σημειώσεις με τις ημέρες λαϊκών αγορών που βρέθηκαν πάνω τους, διαπιστώθηκε ότι στις 28 Φεβρουαρίου και την 1η Μαρτίου οι δράστες έκαναν αγορές με άλλα τρία πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ σε καταστήματα και επιχειρήσεις στο Κιλκίς. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για συμμορία και κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς, ο οποίος τους παρέπεμψε να απολογηθούν στον ανακριτή.

Ειδήσεις σήμερα:

ΟΑΕΔ: Η άνεργη με εισόδημα 250.000 ευρώ και άλλες ιστορίες βορείων προαστίων

Καιρός - Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης: Χιονοπτώσεις μέχρι την Κυριακή

Κλοπές Smart: Δείτε πώς δρα η σπείρα - Βίντεο ντοκουμέντο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης