Ηλικιωμένη προσπάθησε να κλέψει τρόφιμα από σούπερ μάρκετ: «Κλαίει, δεν μιλάει, τρέμει μην το μάθουν τα παιδιά της»

Ηλικιωμένη προσπάθησε να κλέψει τρόφιμα από σούπερ μάρκετ: «Κλαίει, δεν μιλάει, τρέμει μην το μάθουν τα παιδιά της»

 «Όπως μου είπε η ίδια “Mπήκε ο διάολος μέσα μου” επειδή ένα τραπέζι ήθελε να κάνει στα παιδιά της και δεν είχε χρήματα» λέει στο protothema ο δήμαρχος Καματερού Σταύρος Τσίρμπας - Το σούπερ μάρκετ δεν θα προχωρήσει τελικά σε μήνυση κατά της 65χρονης

super-market-arthro
Στο πλευρό της 65χρονης γυναίκας από το Καματερό που επιχείρησε το περασμένο Σάββατο να αφαιρέσει τρόφιμα αξίας γύρω στα 40 ευρώ από γνωστή πολυεθνική αλυσίδα σούπερ μάρκετ στο Ίλιον σπεύδει ο δήμαρχος του δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού Σταύρος Τσίρμπας.

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Καματερού στο protothema.gr η γυναίκα είναι σε σοκ, κλαίει συνέχεια, ενώ από ντροπή επιθυμεί να διατηρηθεί η ανωνυμία της: «Από την πρώτη στιγμή είμαστε στο πλευρό της. Η γυναίκα ζητάει την ανωνυμία της και παρακαλώ να μην μας πιέζει κανένας ώστε να αποκαλύψουμε τα στοιχεία της διότι εμείς εδώ ως δήμος δεν θα το κάνουμε. Όπως μου είπε η ίδια “Mπήκε ο διάολος μέσα μου” και πως ένα τραπέζι ήθελε να κάνει στα παιδιά της και δεν είχε χρήματα».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σταύρο Τσίρμπα η γυναίκα αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες: «Η γυναίκα δυσκολεύεται, την έχουμε βοηθήσει και προηγούμενες φορές. Δεν βρίσκεται σε πλήρη ανέχεια. Κλαίει είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και δεν θέλει να το μάθουν τα παιδιά της αυτό που έχει συμβεί. Γι' αυτό δεν θέλει να μαθευτεί το όνομά της γιατί φοβάται πως θα γίνει ρεζίλι στη γειτονιά. Εμείς θα την στηρίξουμε ξανά, τώρα ετοιμάζουμε να της στείλουμε πράγματα κι ό,τι χρειάζεται. Κοντά της βρίσκεται ψυχολόγος και την έχω ενημερώσει πως δικός μας δικηγόρος θα αναλάβει την περίπτωση της. Ο δήμος θα αναλάβει την μήνυση αυτή».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η ηλικιωμένη, επηρεασμένη από δυσβάσταχτα οικονομικά προβλήματα, επιχείρησε να κλέψει κάποια τρόφιμα από σούπερ μάρκετ στο Ίλιον, το απόγευμα του Σαββάτου.
Οι υπεύθυνοι του καταστήματος κατάλαβαν την κίνηση της γυναίκας και, παρά τις παροτρύνσεις των υπολοίπων πελατών του σούπερ μάρκετ να μην πάει η γυναίκα στο αυτόφωρο και να μην κινηθούν σε βάρος της οι νομικές διαδικασίες, ο υπεύθυνος του καταστήματος ήταν ανένδοτος και είπε «ότι οι εντολές που έχει είναι πολύ αυστηρές για αυτή την περίπτωση». Τα προϊόντα, σύμφωνα με το OPEN κόστιζαν σχεδόν 40 ευρώ.

Ο υπεύθυνος κάλεσε τους αστυνομικούς, οι οποίοι προσήγαγαν την 65χρονη στο κοντινότερο αστυνομικό τμήμα. Εκεί η γυναίκα αποκάλυψε ότι αναγκάστηκε να κλέψει γιατί αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα, δεν έχει καθόλου χρήματα και ένα στεγαστικό δάνειο με πολύ μεγάλη ρύθμιση, το οποίο πληρώνει με τη σύνταξή της για να μην της πάρουν το σπίτι.

Κλείσιμο
Οι αστυνομικοί συγκινήθηκαν από την ιστορία της γιαγιάς και αφού υπήρχαν και πελάτες που προσφέρθηκαν να καλύψουν το ποσό, θέλησαν να κλείσουν το θέμα χωρίς να προχωρήσουν οι νομικές διαδικασίες.

Ωστόσο, όπως μετέδωσε το OPEN, οι υπεύθυνοι του σούπερ μάρκετ πίεσαν να ξεκινήσουν οι αστυνομικοί τη διαδικασία της μήνυσης σε βάρος της γυναίκας. Στη συνέχεια, γείτονες της ηλικιωμένης επικοινώνησαν με τους υπεύθυνους του σούπερ μάρκετ και ζήτησαν να αποσυρθεί η μήνυση, αλλά η απάντηση που πήραν ήταν πως «η πολιτική της εταιρείας είναι να μην αποσύρει αυτού του είδους τις μηνύσεις».

Τελικώς, έγινε γνωστό ότι  το σούπερ μάρκετ δεν θα προχωρήσει σε μήνυση κατά της 65χρονης.

Προσπάθησε να αυτοκτονήσει από την ντροπή της

Γειτόνισσα της ηλικιωμένης γυναίκας μίλησε στο OPEN και αποκάλυψε ότι η γυναίκα επιχείρησε να αυτοκτονήσει. «Παραλίγο να μας πάθει ζημιά το βράδυ. Πήρε τρία χάπια της πίεσης μαζεμένα και την πήγαμε στο νοσοκομείο. Προσπαθεί η γιαγιά να αυτοκτονήσει γιατί δεν σηκώνει την ντροπή και φοβάται μην φτάσει στα αφτιά των γιων της αυτός ο διασυρμός».

«Εγώ πήγα στο σουπερμάρκετ και τους μίλησα για την υπόθεση. Έμαθα πού μένει η γιαγιά και πήγα και τη βρήκα. Είναι κουλουριασμένη σε μία κουβέρτα και δεν μιλάει. Της είπα ψέματα ότι είμαι δικηγόρος και ότι ήρθα να τη σώσω, το λέω και ντρέπομαι. Της είπα ότι θα κάνω τα πάντα για να αποσύρει τη μήνυση το σούπερ μάρκετ. Δυστυχώς, όμως δεν έχω και εγώ λεφτά για να της πληρώσω δικηγόρο».

Αναφορικά με την οικογένεια της γιαγιάς, η γειτόνισσα είπε ότι έχει δύο γιους. «Ο ένας είναι άνεργος, ο άλλος έχει τέσσερα παιδιά και παίρνει 950 ευρώ ενώ έχει και μεγάλο δάνειο». Σύμφωνα με την γειτόνισσα, η γυναίκα παίρνει σύνταξη 10.000 ευρώ σύνταξη τον χρόνο και έχει να πληρώσει 4.500 ευρώ δάνειο και άλλες 4.000 γιατί έχει πρόβλημα υγείας και κάνει θεραπεία που έρχεται από την Αμερική για να μπορεί να περπατάει.

«Την έχουμε με ηρεμιστικά. Μου είπε με κλάματα ότι πριν από έναν μήνα έστειλε επιστολή σε κάποιον μεγάλο παράγοντα ποδοσφαίρου και του ζητούσε βοήθεια γιατί κάποτε είχε εργαστεί στην ομάδα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης