Φωτιά στην Ξάνθη: Κάηκε ολοσχερώς η καπναποθήκη, φθορές και σε αυτοκίνητα

Φωτιά στην Ξάνθη: Κάηκε ολοσχερώς η καπναποθήκη, φθορές και σε αυτοκίνητα

Συναγερμός νωρίτερα στο κέντυρο της Ξάνθη από τη μεγάλη φωτιά σε εγκαταλελειμμένη καπναποθήκη - Κάτοικοι της περιοχής τονίζουν πως στο εν λόγω σημείο «συχνάζουν» είτε ναρκομανείς είτε παράνομοι μετανάστες

apothiki_xanthi
Πανικός επικράτησε το πρωί της Τρίτης στο κέντρο της Ξάνθης από τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε – κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες – σε παλιά καπναποθήκη κοντά στα ΚΤΕΛ της Ξάνθης.

Η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα με αποτέλεσμα ένα πυκνό μαύρο σύννεφο καπνού να σκεπάσει την περιοχή, προκαλώντας έντονη ανησυχία στους κατοίκους της πόλης, καθώς ήταν ορατό από μακριά.

Η κινητοποίηση της πυροσβεστικής ήταν άμεση και μεγάλη, με 30 πυροσβέστες και 14 οχήματα, ενώ στην επιχείρηση της κατάσβεσης συμμετείχαν και εθελοντές κάτοικοι της περιοχής.

Μεγάλη φωτιά στην Ξάνθη στις καπναποθήκες κοντά στο ΚΤΕΛ


Οι φλόγες δεν περιορίστηκαν ωστόσο μόνο στην παλιά καπναποθήκη, αλλά επεκτάθηκαν, προκαλώντας φθορές σε αυτοκίνητα που βρίσκονταν στην περιοχή, ενώ κάηκαν τέντες οικοδομών που βρίσκονται κοντά στην περιοχή των καπναποθηκών.

Η φωτιά μάλιστα «μαύρισε» τοίχο οικοδομής, ωστόσο η έγκαιρη παρέμβαση των πυροσβεστών απέτρεψε τα χειρότερα.

Φωτιά στις καπναποθήκες στην Ξάνθη


Κλείσιμο
Κάτοικοι της περιοχής τονίζουν πως στο εν λόγω σημείο «συχνάζουν» είτε ναρκομανείς είτε παράνομοι μετανάστες που βρίσκουν προσωρινή στέγη κατά τη διέλευσή τους από την Ξάνθη και δεν αποκλείεται η πυρκαγιά να ξέσπασε όταν επιχείρησε κάποιος να ανάψει φωτιά για να ζεσταθεί μέσα στην εγκαταλελειμμένη καπναποθήκη.

xanthi_2
xanthi_3


Ωστόσο το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής έχει αναλάβει να διαλευκάνει πλήρως την υπόθεση, συνεπικουρούμενο από την Αστυνομία. Η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο μετά από αρκετή ώρα.

Η καπναποθήκη έγινε παρανάλωμα του πυρός, καθώς εντός αυτής βρισκόταν δεκάδες σκουπίδια και άλλα εύφλεκτα υλικά που δυσχέραναν τον έργο της κατάσβεσης.

Πηγή: XanthiNea

Ειδήσεις σήμερα:

Κατερίνα Μονογυιού: «Ευχαριστώ τους ήρωες Γιώργο και Ανέστη, που απεγκλώβισαν την Αθηνά και τον αδερφό μου»

Βίντεο ντοκουμέντο από την έκρηξη σε συγκρότημα κατοικιών στη Γλυφάδα φέρνει στη δημοσιότητα το protothema

Η Ρομπέρτα Μετσόλα νέα πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης