Δίκη «ψευτογιατρού»: Συνταγή με βότανα και τσάι για μητέρα και κόρη με καρκίνο αξίας 52.000 ευρώ έδωσε o Dr Kontos

Δίκη «ψευτογιατρού»: Συνταγή με βότανα και τσάι για μητέρα και κόρη με καρκίνο αξίας 52.000 ευρώ έδωσε o Dr Kontos

«Περίμενε λαός στη σειρά για να τον δει, λες και ήταν Μεσσίας» είπε ο μάρτυρας - «Του είπαμε για το πρόβλημα της κόρη μας με τον καρκίνο στον εγκέφαλο, την είδε και μας είπε «μην ακούτε τους γιατρούς τα λένε αυτά για να παίρνουν μίζες» 

pseftogiatros
Βότανα, τσάγια, χυμούς και ενέσεις αρτεμισίνης ήταν και σε μια ακόμη περίπτωση ασθενών η… συνταγή που τους χορήγησε ο «ψευτογιατρός» προκειμένου να θεραπευτούν από τον καρκίνο! Το σκηνικό της απάτης, περιέγραψε σήμερα στο δικαστήριο, όπου διεξάγεται η δίκη του «ψευτογιατρού» γνωστού και ως Dr Kontos, μάρτυρας, η οικογένεια του οποίου δέχθηκε διπλό «πλήγμα» από τον καρκίνο. Τόσο η κόρη του μάρτυρα όσο και η σύζυγός του νόησαν από την συγκεκριμένη ασθένεια και αποφάσισαν, όπως κατάθεσε ο ίδιος σήμερα στη δίκη, να ακολουθήσουν τις συμβουλές του «ψευτογιατρού», με το αζημίωτο φυσικά καθώς η… «κούρα» του κατηγορούμενου τους στοίχισε περισσότερα από 52. 000 ευρώ!

Μάλιστα, οι τόνοι στη δίκη ανέβηκαν όταν ο συγκεκριμένος μάρτυρας είδε τον «ψευτογιατρό» να μπαίνει στη δικαστική αίθουσα για να πάρει τη θέση του στο εδώλιο, κατηγορούμενος για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών. Ο μάρτυρας αποκάλεσε τον 48χρονο…Dr Konto «βρωμιάρη» ενώ κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του έβγαλε και έδειξε στο δικαστήριο δύο μπουκαλάκια από αυτά που εκείνος τους είχε δώσει για την δήθεν θεραπεία της γυναίκας και της κόρης του.

Αρχίζοντας την κατάθεσή του στο δικαστήριο, ο μάρτυρας ανέφερε πως γνώρισε τον κατηγορούμενο το 2017, μαζί με τη σύζυγο και την κόρη του. Τον συνάντησαν, όπως είπε, σε μοναστήρι στο Πήλιο, και εκεί ο «ψευτογιατρός» υποσχέθηκε πλήρη ίαση για την κόρη του, όπως έκανε αργότερα και για τη σύζυγό του. «Περίμενε λαός στη σειρά για να τον δει, λες και ήταν Μεσσίας» είπε ο μάρτυρας. Μάλιστα, στο σημείο αυτό στράφηκε προς τον κατηγορούμενο και τον ρώτησε: «Τα λέω καλά;» με τη πρόεδρο να του ζητεί να κατεβάσει τους τόνους. Συνεχίζοντας την κατάθεσή του ο μάρτυρας, είπε για τον κατηγορούμενο: «Μας συστήθηκε ως νευροχειρουργός- ογκολόγος. Του είπαμε για το πρόβλημα της κόρη μας με τον καρκίνο στον εγκέφαλο, την είδε και μας είπε «μην ακούτε τους γιατρούς τα λένε αυτά για να παίρνουν μίζες. Θα σας κάνω εγώ μία θεραπεία με αποστάγματα βοτάνων, ενέσεις αρτεμισίνης, χυμούς και τσάγια». Μετά από λίγες ημέρες κάναμε μία μαγνητική στο παιδί η οποία στα ευρήματα ανέφερε την υδροκεφαλία. Μας είπε μη δίνετε σημασία, δεν είναι τίποτα. Χαρακτηριστικά η φράση του ήταν ««άλλα τα μάτια του λαγού και άλλα της κουκουβάγιας»».

Εν τέλει, όπως ανέφερε ο μάρτυρας, πείσθηκαν και εμπιστεύτηκαν τον κατηγορούμενο και το αποτέλεσμα ήταν, όπως επισήμανε ο ίδιος, κατά τη πρόοδο της κατάθεσής του, η υγεία και των δυο γυναικών να κινδυνέψει. Μάλιστα, ο μάρτυρας αναφέρθηκε σε συναντήσεις που είχε ο ίδιος και τα μέλη της οικογένειάς του το Δεκέμβριο του 2017 με τον «ψευτογιατρό» σε ιδιωτική κλινική. Εκεί, όπως ανέφερε έδωσε στον 48χρονο 11.800 σε επιταγές για τη θεραπεία. Ο μάρτυρας κατέθεσε χαρακτηριστικά: «Μου ζήτησε ή επιταγές ή μετρητά λέγοντας μου πως δεν έχει λογαριασμούς στην Ελλάδα. Μας είπε να κάνουμε και μία θερμογραφία η οποία στοίχιζε 205 ευρώ. Έλεγε πως μόνο εκείνος την διαβάζει στην Ελλάδα και κανένας άλλος. Μας έδωσε και αυστηρή διατροφή. Μας συνέστησε και κάποιον Σπύρο στο Πήλιο για να παίρνουμε τα βότανα. Η γυναίκα μου όλη ημέρα έκανε τσάγια και χυμούς, ούτε ψωμί δεν άφηνε να φάει το παιδί. Στα τέλη Ιανουαρίου 2018 έκανε ένεση αρτεμισίνης στο μοναστήρι στην κόρη μου. Μετά από μία εβδομάδα της ήρθε περίοδος για πρώτη φορά και η γυναίκα μου τον πήρε τηλέφωνο να του το πει. Εκείνος της απάντησε «Εγώ δεν έκανα τίποτα, ο Θεός». Πάντα επικαλούνταν τα θεία. Τον Απρίλιο έκανε ξανά ένεση στο μοναστήρι. Τον Ιούλιο του 2017 του έδωσα άλλα 5.220 ευρώ».

Κλείσιμο
Στη συνέχεια, της κατάθεσής του, ο μάρτυρας αναφέρθηκε στη νόσηση της συζύγου του, επίσης από καρκίνο, περιγράφοντας τα εξής: «Τον Δεκέμβρη 2018 διαγνώστηκε και η γυναίκα μου με καρκίνο στο έντερο. Πήρε τηλέφωνο και το είπε στο «ψευτογιατρό» και εκείνος της έλεγε «μη φοβού δεν είναι τίποτα, ούτε χειρουργείο θα χρειαστείς, ούτε τίποτα»». Αποφασίσαμε η γυναίκα μου να χειρουργηθεί τον Ιανουάριο του 2018. Ο θεράπων ιατρός τότε μας είπε ότι για πλήρη ίαση θα πρέπει να κάνει χημειοθεραπείες. Τελικά, αποφασίσαμε να ακούσουμε τον «ψευτογιατρό». Στις 10 Φεβρουαρίου 2019 συναντηθήκαμε και του έδωσα 23.300 ευρώ για τη γυναίκα και την κόρη μου, για διπλά αποστάγματα. Αργότερα η γυναίκα μου έκανε εξετάσεις και έδειχνε μεταστάσεις στο συκώτι. Εκείνος μας είπε ότι δεν είναι τίποτα. Τον Δεκέμβρη του 2019 μας είπε να συνεχίσουμε τη θεραπεία και του δώσαμε άλλα 12.300 ευρώ». Όπως ο ίδιος ανέφερε, εν τέλει, διέκοψαν τη θεραπεία, το 2020, όταν έμαθαν για τη σύλληψη κατηγορούμενου.

Συνεχίζοντας την κατάθεσή του ο μάρτυρας ανέφερε ακόμη στο ακροατήριο: «Το τελευταίο διάστημα πριν σταματήσουμε τη θεραπεία η κόρη μας είχε αλλόκοτη συμπεριφορά αλλά επανήλθε σιγά σιγά. Ωστόσο χειροτέρεψε η κατάσταση της υδροκεφαλίας. Μας είπαν οι γιατροί πως έπρεπε να είχε αντιμετωπιστεί άμεσα. Για να την αντιμετωπίσαμε βάλαμε βαλβίδα. Η γυναίκα μου εάν συνέχιζε τη θεραπεία του «ψευτογιατρού» σίγουρα θα πέθανε. Όπως διαπιστώσαμε είχε πολλές φλεγμονές στο έντερο πιθανόν από τη θεραπεία του κατηγορούμενου».

Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Πέμπτη.Ειδήσεις σήμερα:

Πάνω από τους μισούς Ευρωπαίους ενδέχεται να κολλήσουν «Omicron» τις επόμενες 6 με 8 εβδομάδες, προειδοποιεί ο ΠΟΥ

Βαλλιστική και DNA «έδειξαν» ότι ο οδηγός ήταν ο νεκρός Ρομά, λέει ο Κούγιας για την καταδίωξη στο Πέραμα

Η Βόρεια Κορέα έκανε, τη δεύτερη μέσα σε μία εβδομάδα, δοκιμή «βαλλιστικού πυραύλου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης